img
Flash Back

18 χρόνια χωρίς την Toyota Celica: Ένα ταξίδι στο παρελθόν του ιαπωνικού θρύλου

Η Toyota Celica έκλεισε την πορεία της τον Απρίλιο του 2006 και έκτοτε απουσιάζει από την γκάμα της ιαπωνικής φίρμας. Δεν απουσιάζει, όμως, από τη μνήμη χιλιάδων οδηγών που την οδήγησαν, τη λάτρεψαν και την έβαλαν στη καρδιά τους. 21/4

Ποια εταιρεία είχε αλλάξει όνομα σε μοντέλο της πολύ πριν την Alfa Romeo

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται και μια αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάζεται να 'μετονομάσει' αυτοκίνητό της. Σήμερα είναι η Alfa Romeo, τότε ήταν η...

22/4

Audi 50: Το μικρό γερμανικό αυτοκίνητο που «έδειξε το δρόμο» στο VW Polo (photos)

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του Audi 50, του πρώτου μικρού γερμανικού αυτοκινήτου. Αποτέλεσε τη 'βάση' για το Volkswagen Polo.

14/4

Θα αγοράζατε ένα αυτοκίνητο από κατασκευαστή Smartphone;

Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας είναι πλέον έτοιμες να περάσουν από το στάδιο των προμηθευτών των αυτοκινητοβιομηχανιών στην εξέλιξη και στην παραγωγή δικών τους οχημάτων.

8 ώρες πριν

Opel Frontera: Το αυτοκίνητο που ίδρυσε την κατηγορία των «4x4 all-rounders» (photos)

Οι κατηγορίες -segments- των αυτοκινήτων ήταν σαφείς επί δεκαετίες. Από τη μία, υπήρχαν άνετα αυτοκίνητα για τον δρόμο, ενώ, από την άλλη, τα πιο καθαρόαιμα off-road προορίζονταν για οδήγηση εκτός δρόμου. Όλα αυτά άλλαξαν το 1991.

10/4
LE CASSE

Μπελμοντό: H επική καταδίωξη που έγραψε ιστορία στους δρόμους του Πειραιά (Video)

Σαν σήμερα, το 1933, γεννιέται σε προάστιο του Παρισιού ο μεγάλος κινηματογραφικός σταρ Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Με αυτή τη αφορμή, μεταφερόμαστε στη δεκαετία του 70' και στα… αχαρτογράφητα σοκάκια του Πειραιά όπου γυρίστηκε η επική σκηνή καταδίωξης της ταινίας 'Le Casse'.

9/4
BALOCCO ALFA ROMEO

Balocco: To «μαγικό εργαστήριο» που γεννιούνται οι Alfa Romeo (video)

Το κέντρο δοκιμών του Balocco αποτελεί το 'μαιευτήριο' της μάρκας, όπου από το 1962 γεννιούνται όλες οι Alfa Romeo.

7/4
FERDINAND ALEXANDER PORSCHE

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» της Porsche 911

Στις 5 Απριλίου του 2012 ο FA Porsche ξεκινά για το 'μεγάλο ταξίδι', αφήνοντας κληρονομιά στην αυτοκίνηση ένα σχέδιο το οποίο για δεκαετίες προκαλεί θαυμασμό και συγκινήσεις.

5/4
DANTE GIACOSA

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου

Το αυτοφερόμενο αμάξωμα με τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα, την κίνηση εμπρός, την ανάρτηση με γόνατα Mac Pherson και τα ανισομεγέθη ημιαξόνια του Fiat 128, αποτελούν μέχρι και σήμερα τη βασική διάταξη για τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής και ο Dante Giacosa ήταν ο πρώτος που την εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία.

31/3

VW Golf: 50 χρόνια από την έναρξη παραγωγής - Η ιστορία του (photos)

Στις 29 Μαρτίου του 1974 η Volkswagen ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή Golf στο εργοστάσιο του Wolfsburg. Η ιστορία των 8 γενιών του.

29/3

Skoda: 65 χρόνια από τις πρώτες Octavia και Felicia - Ο ρόλος της Miss USA (photos)

Τον Μάρτιο του 1959 οι Τσέχοι παρουσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την πρώτη Octavia και την cabrio Felicia. Η ιστορία τους.

25/3

Τα αυτοκίνητα που έσωσαν τις εταιρείες τους από το χείλος του γκρεμού

Από το Skoda Favorit και το Nissan Qashqai μέχρι το Peugeot 205. Αυτά τα μοντέλα έδωσαν το φιλί της ζωής σε γνωστές μάρκες αυτοκινήτων που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

23/3

Mercedes-Benz 500 K Special Roadster: Ένα σπάνιο «γλυπτό» με κάθισμα για την πεθερά (photos)

Ένα ξεχωριστό roadster της δεκαετίας του 1930, με κομψή σχεδίαση και καινοτόμες τεχνολογίες, περιζήτητο για τις διασημότητες της εποχής του.

18/3

H γέννηση, ο θάνατος και η ανάσταση του κινητήρα Wankel

Πριν από λίγο καιρό, μια ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωνε την επανέναρξη της παραγωγής ενός γερμανικής επινόησης κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία αυτή ήταν η Mazda που κυριολεκτικά ανέστησε τον πολύ ιδιαίτερο περιστροφικό κινητήρα Wankel, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι μπορεί αυτός να προσφέρει σήμερα, εν μέσω ενεργειακής μετάβασης.

16/3

Τα ταμπλό της Mercedes-Benz που έμειναν στην ιστορία (photos)

Δείτε πώς 12 πολυτελή μοντέλα της Mercedes, από την 300SE έως την S-Class και την EQS, τοποθέτησαν ψηλά τον πήχη της πολυτέλειας και της τεχνολογίας, τα τελευταία 60 χρόνια.

9/2

Τα off-road μοντέλα επιστρέφουν στις κλασικές του αξίες

Ολοένα περισσότερα εκτός δρόμου οχήματα νέας γενιάς δελεάζουν τους υποψήφιους αγοραστές με τον κλασικό, vintage σχεδιασμό προηγούμενων δεκαετιών.

9/3

Δρόμοι, το αφήγημα της Δικτατορίας

Οι δρόμοι που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο της Επταετίας, στο επαρχιακό δίκτυο πρωτίστως από τις Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ), χρησιμοποιήθηκαν από τη ρητορική του καθεστώτος στην κατεύθυνση της ανανοηματοδότησης του εθνικού χώρου. Πρόκειται για τεχνολογικές προκρίσεις και επιλογές βαθύτατα πολιτικές.

3/2
MERCEDES-BENZ 500 K

Το πιο πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του '30

Με τη Mercedes-Benz 500 K ο οδηγός προκαλούσε στα '30s περισσότερη εντύπωση απ' όσο με μια Rolls-Royce.

7/2
ASEEL AL-HAMAD

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: H Aseel Al-Hamad μπήκε φυλακή για την αγάπη της στα αυτοκίνητα

Η Aseel Al-Hamad όχι μόνο πήγε κόντρα στην απαγόρευση για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν αυτοκίνητο, αλλά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, μπαίνοντας στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

8/3
ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ NURBURGRING-NORDSCHLEIFE

Όταν ο Walter Rohrl κέρδισε τον Michael Schumacher στο Nurburgring! (video)

Σήμερα ο Walter Rohrl γίνεται 77 ετών και με αυτή την αφορμή θυμόμαστε την ημέρα που 'μονομάχησε' με έναν άλλο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον Michael Schumacher.

7/3
VOLVO ELBIL

Το πρώτο ηλεκτρικό της Volvo εμφανίστηκε μισό αιώνα πριν και είχε αυτονομία 2 ωρών

Το 1976, η Volvo Cars κατασκεύασε ένα ελάχιστα γνωστό ηλεκτρικό πρωτότυπο με την ονομασία Elbil. Διέθετε 12 μπαταρίες μολύβδου-οξέος των 6V που 'γέμιζαν' μετά από 12ωρη φόρτιση!

3/3

Η αιματοβαμμένη κοιλάδα των Τεμπών – Τα πολύνεκρα δυστυχήματα που μάς συγκλόνισαν

Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος απ' την τραγωδία των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Διαβάστε για τα δύο σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που προηγήθηκαν στο... καταραμένο σημείο και βύθισαν στο πένθος την ελληνική κοινωνία.

26/3

Οι αποτυχημένοι νικητές του διαγωνισμού «European Car of the Year»

Με αφορμή την ανάδειξη του 'Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024' τη Δευτέρα (26/2) στη Γενεύη, θυμόμαστε τα μοντέλα που θριάμβευσαν στο θεσμό αλλά εξελίχθηκαν εμπορικά σε φιάσκο.

24/2

Όταν ο Andy Warhol μετέτρεψε τη BMW Μ1 σε έργο τέχνης (video)

Σαν σήμερα, το 1987, έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς του 20ου αιώνα, ο οποίος πρόλαβε να αφήσει το καλλιτεχνικό του στίγμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

22/2
ENZO FERRARI

Enzo Ferrari: Από τις σιδηροτροχιές για τρένα στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Enzo Ferrari, ο άνθρωπος που δημιούργησε την πιο θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Αυτή είναι η ιστορία του.

18/2

Τα πιο περίεργα κλειδιά στην ιστορία της αυτοκίνησης (photos)

Ορισμένα κλειδιά αυτοκινήτων έχουν γράψει ιστορία, με τον σχεδιασμό τους, την τεχνολογία τους, αλλά και τις αστρονομικές τιμές τους.

18/2

Crossroad: Το πρώτο SUV της Honda δεν ήταν… Honda

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Honda θεωρούσε ότι τα SUV ήταν απλώς μία μόδα. Έκανε λάθος και το διόρθωσε με ένα ακόμα… λάθος.

11/2

Δρόμοι, το αφήγημα της Δικτατορίας (Μέρος Β΄)

Τα έργα οδοποιίας, κατά την εποχή της Δικτατορίας πραγματοποιούνται υπό μία επίφαση κρατισμού που παρουσιάζεται ως κρατική μέριμνα για τους περιφερειακούς κυρίως πληθυσμούς. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν ως όχημα επιλεκτικών σχέσεων με φορείς μικρομεσαίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και μεγάλων τεχνικών εταιρειών.

10/2

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Andre Citroen - Από το διπλό ελικοειδές γρανάζι στα δημοφιλή αυτοκίνητα

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1878 γεννήθηκε ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Citroen, την εταιρεία με την οποία άλλαξε τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης.

5/2

Άγνωστες μάρκες αυτοκινήτων ξεφυτρώνουν από παντού

Το Ιράν, η Μαδαγασκάρη και η Κένυα είναι μερικά παραδείγματα χωρών που απέκτησαν δικές τους μάρκες αυτοκινήτων και, μάλιστα, κάποιες από αυτές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εξαγωγές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

4/2

Car and Driver 10 Best 2024: Αυτά είναι τα 10 Kαλύτερα Aυτοκίνητα της Xρονιάς!

Και φέτος, η ελληνική έκδοση του Car and Driver, του μεγαλύτερου περιοδικού αυτοκινήτου στον κόσμο επέλεξε τα 10 καλύτερα μοντέλα στις 10 πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς.

31/1
ΓΙΑ ΤΟΝ GIANNI AGNELLI

Ο Gianni Agnelli και η μοναδική Ferrari F40 με αυτόματο κιβώτιο

Σαν σήμερα, πριν από 21 χρόνια, ο πρώην ισχυρός άντρας του ομίλου FIAT αφήνει την τελευταία του πνοή σε νικημένος από την επάρατη νόσο.

24/1
ALFA ROMEO STORIES

Alfa Romeo 156: Η ιστορία ενός σύγχρονου θρύλου

Με ένα εκατομμύριο ανθρώπων να επισκέπτονται τις εκθέσεις στο λανσάρισμα της και συνολικά περισσότερες από 680.000 πωλήσεις, οι αριθμοί δίνουν μια διάσταση της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε η Alfa Romeo 156.

21/1

Το πρώτο αυτοκίνητο σε σχήμα ψαριού ήταν αεροδυναμικό αλλά... δεν βλεπόταν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπνέονται από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, προκειμένου να εξελίξουν πιο αεροδυναμικά, πιο ελαφριά και πιο ανθεκτικά μοντέλα παραγωγής.

14/1

Renault Sport: Δύο λέξεις που άλλαξαν τα δεδομένα στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων (video)

To Megane RS Ultime ήταν αυτό που έγραψε τον επίλογο στην 20ετή πορεία της Renault Sport, η οποία έβαλε τη σφραγίδα της σε αυτοκίνητα που έβαζαν... φωτιά στην άσφαλτο.

13/1

Tata Nano: Το αυτοκίνητο των 1.500 ευρώ που απέτυχε παταγωδώς

Σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια, παρουσιάστηκε από την Tata Motors το πιο φθηνό αυτοκίνητο στον κόσμο που στόχευε να γίνει best-seller. Τα πράγματα, ωστόσο, εξελίχθηκαν διαφορετικά...

10/1
MARIA TERESA DE FILIPPIS

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα οδηγός στην F1 – Το στοίχημα που την έβαλε στους αγώνες

Η Maria Teresa de Filippis είχε αποκαλύψει ότι η μοναδική φορά που την εμπόδισαν να τρέξει ήταν στο γαλλικό Grand Prix, με τον διευθυντή του αγώνα να δηλώνει ότι 'το μοναδικό κράνος που επιτρέπεται να φοράνε οι γυναίκες είναι του κομμωτηρίου'.

9/1

Renault 5: Ένα success story πριν το… success story

Η αρχική πρόταση για την ονομασία ήταν Renault 2. Ωστόσο, το αυτοκίνητο θεωρήθηκε πολύ πιο μπροστά από όλα όσα είχαν προηγηθεί, και έτσι οι Γάλλοι αποφάσισαν να πάνε κατευθείαν στον αριθμό 5.

6/1
ALBERT CAMUS

Το ρολόι στο ταμπλό του αυτοκινήτου σταμάτησε στις 13.55'

Σαν σήμερα, στις 4 Ιανουαρίου 1960, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, ο Albert Camus, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο δρόμο προς το Παρίσι. Ήταν μόλις 46 χρόνων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ήταν μια Facel-Vega, την οποία οδηγούσε ο εμβληματικός εκδότης Michel Gallimard. Εποχούμενοι, βιογραφούμε κάθε φορά τον κόσμο από την αρχή.

4/1

Blitzen-Benz: Η ιστορία του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο επί μία 10ετία (photos)

Με 4κύλινδρο κινητήρα 21,5 L και ισχύ 200 PS, ο 'κεραυνός' της Benz & Cie ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 200 km/h το 1909, γράφοντας ιστορία.

1/1

Car and Driver: Τα 10 πιο δημοφιλή άρθρα για το 2023

Από το πιο άσχημο αυτοκίνητο στον κόσμο και τις... μισές αλήθειες για τα EV, μέχρι το τέλος της κυριαρχίας των SUV και το ξεκαρδιστικό video με τον 'πρωτάρη' οδηγό που ντριφτάρει και προκαλεί τρόμο.

31/12

Το ελληνικό Skoda Favorit του 1993 με τα 34 km στο κοντέρ (photos)

Το αυτοκίνητο έμεινε για τρεις δεκαετίες σε υπόγειο γκαράζ της Αθήνας, μέχρι να το ανακαλύψει ο οδηγός αγώνων Jirí Micánek ο οποίος έκανε τα πάντα για να το αποκτήσει.

26/12

Driving Home for Christmas: Το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε Mini (video)

Γνωρίζατε ότι το Driving Home for Christmas είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία;

25/12

Alfasud: H Alfa Romeo των φτωχών θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας

Η Alfasud ή αλλιώς η Alfa Romeo του Νότου, υπήρξε ένα αληθινό fun-to-drive αυτοκίνητο που όλοι αγάπησαν, σε σημείο που να αδιαφορήσουν για το πιο σημαντικό της μειονέκτημα... Τη σκουριά!

17/12
MAZDA 121 "GOLDY"

Τι σχέση έχουν τα ζελεδάκια Haribo με αυτό το χρυσό Mazda - Η ιστορία μιας ξεχωριστής συνεργασίας

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ιαπωνική Mazda έδωσε τα χέρια με τη γερμανική Haribo και έφερε στη ζωή μια περιορισμένη έκδοση που ονομάστηκε Mazda 121 "Goldy"!

16/12

Τα νέα λογότυπα των κατασκευαστών αυτοκινήτων

Γιατί αλλάζουν συνεχώς οι εταιρείες αυτοκινήτων τα σηματάκια τους και ποια είναι τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους.

10/12
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

Toyota Starlet TRD: Ο προτελευταίος Samurai

To Toyota GR Yaris έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη παράδοση της ιαπωνικής εταιρείας στη δημιουργία σπορ εκδόσεων των –κατά τα άλλα– μικρών μοντέλων της. Όπως το Starlet, για παράδειγμα.

9/12

Dacia Duster: Απ' την παταγώδη αποτυχία των '80s στην κορυφή των πωλήσεων σήμερα

Πώς η ατυχής έμπνευση ενός Βρετανού εισαγωγέα οδήγησε στο πρώτο εμπορικό 'κάζο' για το Dacia Duster, λίγες μόλις δεκαετίες πριν σαρώσει με τις πωλήσεις του την Ευρώπη.

2/12

Ken Block: Έτσι έχτισε την περιουσία των 230 εκατ. δολαρίων

Σαν σήμερα, το 1967, γεννήθηκε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ ο Ken Block. Αντισυμβατικός, μεγαλωμένος σε μια χώρα όπου ο κόσμος παρακολουθεί μαζικά Nascar και dragster, πήγε κόντρα στο ρεύμα, μπήκε στα ράλλυ και έβγαλε πολλά λεφτά κάνοντας αυτό που αγαπούσε.

21/11

Θόδωρος Αγγελόπουλος και Μεγαλέξαντρος: Ο δύσβατος δρόμος για το Δοτσικό

Tις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου οργανώθηκαν στα Γρεβενά κινηματογραφικές εκδηλώσεις, με τίτλο 'Από την Poliorkia στον Μεγαλέξαντρο', σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής 'Ορφεύς' και του Δήμου Γρεβενών και ιθύνοντα νου τον ερευνητή και συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλο, μελετητή της ιστορίας των Γρεβενών.

19/11

Αλέξανδρος Ισιγόνης: Ο Έλληνας σχεδιαστής που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της αυτοκίνησης

Σαν σήμερα, το 1906, γεννήθηκε στη Σμύρνη ο μεγάλος Έλληνας σχεδιαστής που εμπνεύστηκε ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα.

18/11
CARLO ABARTH

Carlo Abarth: O «πατέρας» του Σκορπιού που του άρεσε να ταπεινώνει τα ακριβά αυτοκίνητα (video)

Σαν σήμερα, το 1908, γεννήθηκε ο Carlo Abarth ο οποίος συνήθιζε να λέει ότι 'είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να ταπεινώνεις τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα με ένα πιο μικρό και αδύναμο αυτοκίνητο'. Αυτή είναι η ξεχωριστή ιστορία του.

15/11

Fiat X1/9: Το «supercar» των φτωχών που θα θέλαμε να δούμε ξανά στους δρόμους

Κινητήρας στο κέντρο, σχεδίαση από τον Gandini, αναδιπλούμενα φωτιστικά σώματα. To Fiat X1/9, μισό αιώνα μετά την παρουσίασή του, κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως παρά την ταπεινή του καταγωγή είχε τη στόφα ενός 'supercar'.

12/11

Τα μοντέλα της Lancia με τις ελληνικές ονομασίες

Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί μία μάρκα που να έχει συνδέσει τόσο στενά το όνομα της με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό όσο της Lancia.

11/11

Τα αυτοκίνητα που μας «άφησαν» νωρίς - Γιατί δεν απέκτησαν ποτέ απογόνους

Από το VW Phaeton και το Fiat Barchetta, μέχρι την Alfa Romeo MiTo και το Audi A2. Δείτε ποια αυτοκίνητα κόπηκαν 'μια κι έξω', μετά την ολοκλήρωση του πρώτου και μοναδικού κύκλου ζωής τους.

29/10

Στο «κυνήγι» των ρύπων - Πώς φτάσαμε από το Euro 1 στο Euro 7

Οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro μπήκαν στη ζωή μας το 1992 - και μαζί τους εμφανίστηκαν οι καταλύτες. Τριάντα και πλέον χρόνια μετά, οι ρύποι των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 94%.

28/10
TO ΘΡΥΛΙΚΟ AUTOBIANCHI Α112

A112 Abarth: Το τελευταίο «τσίμπημα» του Carlo Abarth

Σαν σήμερα, το 1979, ο εφευρετικός Carlo Abarth ξεκινά για το μεγάλο 'ταξίδι', με τo μικρό αλλά 'θαυματουργό' Autobianchi A112 να αποτελεί την τελευταία δημιουργία στην ξεχωριστή πορεία του.

24/10

BMW 2002 TURBO E20: Όταν στη Γερμανία υπήρχαν Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα και όριο ταχύτητας 100 km/h

Το 1973, η BMW 2002 turbo γιόρτασε το ντεμπούτο της, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε την τιμή του πετρελαίου με κομμένη την ανάσα να παίρνει ανεξέλεγκτα την ανιούσα.

22/10

Max Verstappen: 10 ιστορίες βγαλμένες απ’ τη ζωή του Πρωταθλητή (video)

Γιατί ανάγκασε τον πατέρα του να τον πετάξει έξω απ' το αυτοκίνητο; Με ποιο χόμπι χαλαρώνει; Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα; Δέκα ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα του πρωταθλητή της Formula 1.

9/10
50 ΧΡΟΝΙΑ CALTY DESIGN RESEARCH

Μισός αιώνας CALTY Design Research: Οι πρωτότυπες δημιουργίες της Toyota από το σχεδιαστικό κέντρο της Καλιφόρνια (photos)

Πέρασαν πια 50 χρόνια από την ίδρυση του CALTY Design Research, του σχεδιαστικού κέντρου της Toyota στις ΗΠΑ, με τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες κατασκευές στην ιστορία της μάρκας,

8/10

Lancia: 40 χρόνια από τον 5ο Παγκόσμιο τίτλο με τη θρυλική Rally 037 (photos)

Η πισωκίνητη Lancia Rally 037 όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τους τετρακίνητους αντιπάλους της, αλλά τους κατατρόπωσε και κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

7/10
TOYOTA CELICA GT-FOUR

Toyota Celica GT-Four: Ένα «διαμάντι» που έμεινε στην ιστορία για λάθος λόγους

Μία ενέργεια της Toyota Team Europe ήταν αρκετή για να καθιερωθεί ιστορικά η διασύνδεση της 'μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του WRC' με ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα που κατασκεύασαν οι Ιάπωνες.

8/10

Jeep: Από τα πεδία των μαχών στα... ηλεκτρικά πεδία

To Jeep Willys γεννήθηκε στη δίνη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου αποτελώντας έναν από τους πολλούς ήρωες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

7/10
ROLAND GARROS

Όταν ο λάτρης της ταχύτητας Roland Garros συνάντησε τον Ettore Bugatti

Σαν σήμερα, το 1888, γεννήθηκε ένας μάχιμος Γάλλος αεροπόρος, εφευρέτης, ποδηλάτης, παίκτης ποδοσφαίρου και ράγκμπυ, υπερήφανος ιδιοκτήτης μιας από τις 6 ή 7 Bugatti Type 18, τολμηρός, σχεδόν θρασύς, γρήγορος στον αέρα και στη γη: Kυρίες και κύριοι, ο Roland Garros.

6/10

Honda Civic Type R: Oι έξι γενιές του ιαπωνικού hot hatch (photos)

To Honda Civic Type R μέσα από τις έξι γενιές τους έχει γράψει λέξη-λέξη τους κανόνες για τα "hot hatch". Ας τις γνωρίσουμε μία μία...

5/10
Η «ΘΕΑ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Citroen DS: Σαν σήμερα γεννήθηκε μια «Θεά»

Πριν από 68 χρόνια, η Αυτοκίνηση θα άλλαζε για πάντα πορεία και φιλοσοφία κατασκευής. Αρκούσε ένα αυτοκίνητο για να συμβεί αυτό, όμως όχι οποιοδήποτε. Έπρεπε να είναι η Citroen DS.

5/10
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δακτύλιος: Η απίστευτη ιστορία πίσω από το σύστημα «Μονά- Ζυγά»

Με αφορμή την επικείμενη επιστροφή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, αναζητούμε τις ιστορικές ρίζες της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

3/10

Abarth 595: Ο «Σκορπιός» συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, αλλά εξακολουθεί να... δαγκώνει

Το δημιούργημα του Carlo Abarth αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 και παρουσιάστηκε στο κοινό ένα μήνα αργότερα, κερδίζοντας τους πάντες.

1/10
RUDOLF DIESEL

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του εφευρέτη των κινητήρων diesel

Σαν σήμερα, πριν από 110 χρόνια, ο Γερμανός μηχανικός Rudolf Diesel εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ ταξίδευε με πλοίο από την Αμβέρσα στην Αγγλία.

29/9

Η ιστορία του Mazda RX-7 από το πρώτο Fast & Furious (photos)

Η πρώτη ταινία του δημοφιλούς franchise δε λέει όλη την 'αλήθεια' για το κόκκινο Mazda RX-7 που οδηγούσε ο Dom Toretto.

27/9

Citroen 2 CV: Γιατί το αρχικό πρωτότυπο βγήκε στους δρόμους με έναν προβολέα (photos)

H Citroen γιορτάζει τα 75α γενέθλια ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της, το οποίο έχει τις ρίζες του στο 'TPV' του 1936, που είχε στόχο να κάνει τα αυτοκίνητα ευέλικτα, οικονομικά και προσιτά.

26/9

Τα 4 πρωτοποριακά concepts που μεταμόρφωσαν τη Nissan (photos)

Τα σχεδιαστικά concepts μπορεί να μην φθάνουν ποτέ αυτούσια στην γραμμή παραγωγής, ωστόσο το DNA και οι τεχνολογίες τους έχουν ενσωματωθεί σε κάθε όχημα της ιαπωνικής φίρμας.

23/9

Η απίστευτη ιστορία της εμβληματικής Lancia Hyena

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ξεχάστηκε με τον χρόνο, αποτελεί όμως ένα από τα σπανιότερα δημιουργήματα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

16/9

Σαν σήμερα: 100 χρόνια από το ντεμπούτο του πρώτου αγωνιστικού κεντρομήχανου αυτοκινήτου στη Μόντσα (photos)

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1923 η 2λιτρη κεντρομήχανη Benz RH έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο της στο Ευρωπαϊκό Grand Prix.

9/9
ALFA ROMEO SUPERCARS

Τα supercars της Alfa Romeo: Από την 8C Competizione στη νέα 33 Stradale (photos)

Με αφορμή την αποκάλυψη της νέας Alfa Romeo 33 Stradale, κάνουμε 'flashback' και θυμόμαστε τα εντυπωσιακά supercars στην μακρά ιστορία της μιλανέζικης φίρμας.

2/9
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Anthoine Hubert: Σαν σήμερα «έφυγε» το αστέρι που δεν πρόλαβε να λάμψει (videos)

Ήταν 31 Αυγούστου 2019 όταν ο Anthoine Hubert έχανε τραγικά τη ζωή του στην πίστα του Spa. Αυτή είναι μέχρι και σήμερα η τελευταία απώλεια οδηγού σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1.

31/8

Opel Tigra V6: Ένα αυτοκίνητο «όνειρο» που δεν βγήκε ποτέ στους δρόμους (photos)

Η ιδέα του εξακύλινδρου Opel Tigra γεννήθηκε στο μυαλό του Αυστριακού μηχανικού Fritz Indra, ωστόσο δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή για χάρη του Speedster.

29/8

Marcello Gandini: Τα «διαμάντια» που εμπνεύστηκε ο μεγάλος Ιταλός σχεδιαστής

Στις 26 Αυγούστου ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές αυτοκινήτων γίνεται 85 ετών και με αυτή την αφορμή θυμόμαστε τις δημιουργίες του που έγραψαν ιστορία και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές των designers.

26/8

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από την ονομασία της Alfa Romeo

Η γέννηση της Alfa Romeo έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1906, όταν ένας Γάλλος μηχανικός έκανε πράξη το ενδιαφέρον του για την αυτοκίνηση.

25/8

Nurburgring: Η «Πράσινη Κόλαση» δεν συγχωρεί οδηγικά λάθη (video)

Ένας γύρος στο Nurburgring Nordschleife αποτελεί το όνειρο αρκετών οδηγών. Πολλοί το εκπληρώνουν καθημερινά, ωστόσο τα ατυχήματα στα open track sessions είναι πολλά και, δυστυχώς, όχι ανεξήγητα.

22/8
Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

BMW vs Mercedes-Benz: Μία διαχρονική κόντρα που δε λέει να κοπάσει (video-photos)

Σε κάθε εμπορικό κλάδο είναι λογικό οι εταιρίες να έχουν μεταξύ τους κάποιον ανταγωνισμό. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η κόντρα μετασχηματίζεται σε μία ανώτερης μορφής αντιπαλότητα;

15/8

60 χρόνια Lamborghini: Η ιταλική φίρμα γιορτάζει και μας θυμίζει τα εμβληματικά της μοντέλα (photos)

Από την 350 GTV του 1963 μέχρι τις one-off Invencible και Autentica, η ιταλική φίρμα εδώ και 60 χρόνια προσφέρει μοναδικά 'διαμάντια' και αποκλειστικές, περιορισμένες σειρές μοντέλων.

12/8

Giorgetto Giugiaro: O «αποτυχημένος» ζωγράφος που έγινε κορυφαίος σχεδιαστής αυτοκινήτων (video)

Σαν σήμερα πριν από 85 χρόνια γεννήθηκε ο Giorgetto Giugiaro, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής που 'προίκισε' την αυτοκινητοβιομηχανία με αμέτρητα πανέμορφα μοντέλα.

7/8

Bugatti W16: Δύο δεκαετίες από τη γέννηση του απόλυτου κινητήρα (photos-video)

Ο μόνος 16κύλινδρος κινητήρας στον κόσμο που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο, είναι ένα αριστούργημα μηχανικής. Αυτή η αναδρομή στην ιστορία της εξέλιξης μάς αποκαλύπτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά συστήματα κίνησης που δημιουργήθηκαν ποτέ.

7/8

Έξι μοντέλα που κατέληξαν από σπόντα σε άλλη εταιρεία

Η ιστορία της αυτοκίνησης βρίθει από μοντέλα τα οποία μπορούν να κατηγορηθούν για παραποίηση σήματος, αφού δεν φέρουν τα λογότυπα του πραγματικού κατασκευαστή τους.

20/8

Oκτώ κορυφαία ευρωπαϊκά κάμπινγκ για υπέροχες διακοπές

Το κάμπινγκ προσφέρει ανόθευτη επαφή με τη φύση και μία ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, ωστόσο μπορεί να συνδυαστεί και με ανέσεις πολυτελούς ξενοδοχείου, όπως συμβαίνει με τις οκτώ ευρωπαϊκές προτάσεις μας.

30/7
Η MG ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία της MG: Από το χείλος του γκρεμού στη μεγάλη ευρωπαϊκή αντεπίθεση

Ο Όμιλος Συγγελίδη επαναφέρει την ιστορική MG στους ελληνικούς δρόμους και βάζει τέλος στην παρατεταμένη απουσία από τη χώρα μας. Αυτή είναι η πορεία του εμβληματικού brand που το 2024 συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

29/7

Γιατί δεν βλέπουμε πια αναδυόμενους προβολείς στα αυτοκίνητα

Στην εποχή μας οι αναδυόμενοι προβολείς έχουν εξαφανιστεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο τη δεκαετία του '80 ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σπορ αυτοκινήτων. Τι τους οδήγησε στον 'αφανισμό';

25/7

O Bob Marley μπορούσε να έχει όποιο αυτοκίνητο ήθελε. Διάλεξε BMW για έναν πολύ απλό λόγο

Ο μύθος της reggae δεν γοητευόταν από τα ακριβά αυτοκίνητα. Προτιμούσε να ξοδεύει τα λεφτά του σε κιθάρες. Ωστόσο, διάλεξε να οδηγεί μία BMW για συγκεκριμένο λόγο.

19/8

Το Kia Sportage γίνεται 30 ετών – Πέντε γενιές και 7 εκατ. πωλήσεις

Το κορεατικό SUV κλείνει τα 30 και το γιορτάζει με μία επετειακή έκδοση που έρχεται για να αναδείξει την πολυτελή του πλευρά.

24/7

25 χρόνια Smart: Από το μικροσκοπικό fortwo στο #1 – Μία ιστορία γεμάτη επιτυχίες

Η Smart κλείνει 25 χρόνια ύπαρξης, με μία ιστορία που ξεκίνησε στην Ελβετία, κατέληξε στα χέρια της Mercedes και συνεχίζεται με σύγχρονους όρους μέχρι και σήμερα.

23/7

Οι «Survivors» της αυτοκίνησης: Από το Peugeot 205 και το Lada Niva έως τον Σκαραβαίο!

Δείτε τα 20 μακροβιότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ποια είναι η ιστορία τους, πώς επέζησαν για πολλά χρόνια.

22/7

Και Mitsubishi και AMG! Η ιστορία του Γερμανο-Ιαπωνικού «πειράματος»

Πολύ πριν η AMG γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Mercedes-Benz, συνήθιζε να... βάζει το χεράκι της σε μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών. Ένα από αυτά ήταν και το Mitsubishi Debonair.

20/7

Γιατί ανεβαίνουν συνεχώς οι τιμές των αυτοκινήτων;

Αλλαγή στρατηγικής για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εστιάζουν πλέον περισσότερο στην παραγωγή ακριβότερων και καλύτερα εξοπλισμένων μοντέλων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ δεν μπαίνουν πια στο παιχνίδι των μεγάλων εκπτώσεων.

16/7
SUBARU 360

Η Subaru γίνεται 70 ετών – Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες η Subaru να έχει συνδέσει το όνομά της με το θρυλικό Impreza και το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης, ωστόσο η ιστορία της ξεκίνησε με ένα πολύ... διαφορετικό αυτοκίνητο σε σχέση με αυτά που βλέπουμε σήμερα στη γκάμα της.

15/7

Carlo Chiti: Ο μύθος που εμπνεύστηκε τη Ferrari Sharknose

Σήμερα συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ημέρα που ο Ιταλός Carlo Chiti, ένας από τους πιο σημαντικούς μηχανικούς και σχεδιαστές στην αγωνιστική ιστορία της Alfa Romeo και της Ferrari, άφησε την τελευταία του πνοή. Αυτή είναι η ιστορία του.

7/7

Σήμερα κλείνει το κεφάλαιο Ford Fiesta – H ιστορία του θρυλικού supermini

H 7η Ιουλίου 2023 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η Ford ολοκλήρωσε την παραγωγή του εμβληματικού Fiesta. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές στιγμές στα 47 χρόνια της λαμπρής πορείας του.

7/7
ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ… ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ

Η ιστορία του φωτεινού σηματοδότη

Σήμερα αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Για την ακρίβεια, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε και να φανταστούμε την κίνηση στους δρόμους χωρίς αυτά. Από που όμως ξεκίνησαν οι φωτεινοί σηματοδότες;

25/6

Juan Manuel Fangio: Όταν ο «Maestro» της Formula 1 έπεφτε θύμα απαγωγής στο GP της Κούβας

Σαν σήμερα το 1911 γεννιέται στην πόλη Μπαλκάρσε της Αργεντινής ο κατά πολλούς κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της F1. Με αυτή την αφορμή θυμόμαστε την ιστορία της απαγωγής του, το 1958, λίγο πριν την εκκίνηση στο Grand Prix της Κούβας.

24/6

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου: Από τον Χίτλερ στους χίπις και από εκεί στην εκτόξευση

Κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου γιορτάζεται από εκατομμύρια fans του VW Beetle η Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου, τιμώντας την πορεία ενός μοντέλου που επηρέασε όσο κανένα άλλο την εξέλιξη της αυτοκίνησης.

22/6

Από το Scirocco στο Rafale - Tα αυτοκίνητα που πήραν το όνομά τους από τον άνεμο

Λίγο μετά τα μέσα του 20ου αιώνα, όταν η αεροδυναμική άρχισε να γίνεται σημαντική στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές ξεκίνησαν να δανείζονται όλο και πιο συχνά ονομασίες ανέμων για τα μοντέλα τους.

20/6

BMW: Τα πέντε ξεχωριστά Art Cars στην ιστορία των Βαυαρών

Η BMW ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η M Hybrid V8 θα γίνει ο 'καμβάς' για το 20ο Art Car στην ιστορία της. Με αυτή την αφορμή θυμόμαστε εντυπωσιακές δημιουργίες από το παρελθόν, με βαριές υπογραφές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Andy Warhol.

9/7

Πώς προέκυψε η ονομασία «Miata» για το θρυλικό Mazda MX-5

Θα μπορούσε να είχε βγει από το 'Να 'χα χίλια Miata, τα Miata σου να βλέπω'. Όμως η προέλευση της ονομασίας είναι διαφορετική και μάλιστα δεν είναι καν ιαπωνική.

15/6

Σαν σήμερα: Ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην ιστορία με νικητή ένα Peugeot

Ήταν 13 Ιουνίου του 1895 όταν δύο έμποροι αυτοκινήτων αποφάσισαν πως ο καλύτερος τρόπος να προωθήσουν το προϊόν τους ήταν να διοργανώσουν έναν αγώνα ταχύτητας.

13/6

Ίδια αυτοκίνητα, διαφορετικό σήμα – Τα πιο ξεχωριστά copy-paste της αυτοκίνησης

Με αφορμή την 'κλωνοποίηση' του Renault Clio σε Mitsubishi Colt, θυμόμαστε παρόμοιες περιπτώσεις αυτοκινήτων που μπήκαν στο... φωτοτυπικό.

9/6
FORD VS FERRARI

Ford vs Ferrari: Η ιστορία πίσω από την ταινία Le Mans '66

Mε αφορμή τη διεξαγωγή του 100ού αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, θυμόμαστε την εμβληματική ταινία που περιγράφει την κόντρα των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

9/6

Datsun Fairlady 1200 Roadster: Ένα «διαμάντι» στην ιστορία της Nissan (photos)

Ένα σπάνιο drop-top μοντέλο, που με την έλευση του στην αγορά των ΗΠΑ, σηματοδότησε την εποχή των σπορ αυτοκινήτων για τη Nissan

11/6

Louis Chevrolet: Η τραγική ιστορία του Ελβετού μηχανικού που έχτισε μια αυτοκρατορία χωρίς να του ανήκει

Σαν σήμερα, στις 6 Ιουνίου του 1941, αφήνει την τελευταία του πνοή ο ευφυής Ελβετός μηχανικός και οδηγός αγώνων, που έδωσε το όνομά του σε εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αυτή είναι η ιστορία του.

6/6
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Απόπειρα δολοφονίας Ελ. Βενιζέλου: Όταν οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι στη μαύρη Πακάρ

Σήμερα συμπληρώνονται 90 χρόνια από την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Λεωφόρο Κηφισίας.

6/6

Audi Quattro vs Lancia Rally 037: Η θρυλική σεζόν του '83 έρχεται στη μεγάλη οθόνη (video)

Η ταινία "2Win" έρχεται για να αποτυπώσει την -κατά πολλούς- πιο εντυπωσιακή σεζόν στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τη μυθική μονομαχία ανάμεσα στη Lancia και την Audi.

5/6

Renault Austral: Η ιστορία πίσω από την ονομασία του γαλλικού SUV

Η Renault με το όνομα 'Austral' ρίχνει στη μάχη ένα νέο SUV και μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στη στρατηγική ονομασίας μοντέλων της μάρκας.

4/6

Από το ποδήλατο στο αυτοκίνητο – Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξεκίνησαν με... ορθοπεταλιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου παρουσιάζουμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι πριν πατήσουν τέρμα το γκάζι κατασκεύαζαν ποδήλατα.

3/6
FIAT

Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» που εμπνεύστηκε το πρώτο Fiat Topolino πριν από 87 χρόνια

Το πνεύμα του Ρωμαίου μηχανικού-σχεδιαστή της Fiat που δημιούργησε το 'σύγχρονο αυτοκίνητο', παραμένει ζωντανό 118 χρόνια μετά τη γέννηση του.

1/6

125 χρόνια Renault: Όλα ξεκίνησαν από ένα στοίχημα σε εστιατόριο στο Παρίσι (photos)

Από το 'Voiturette' του 1898 και τα Renault 4 και Espace μέχρι τους τίτλους στην Formula 1, η ιστορία της γαλλικής φίρμας είναι γεμάτη στιγμές που έβαλαν τη 'σφραγίδα' τους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

28/5

Ο κόκκινος ρόμβος συναντά την «Πράσινη Κόλαση»: Η Audi Sport γιορτάζει 40 χρόνια ζωής (photos)

Από τον Οκτώβριο του 1983 μέχρι σήμερα, η θυγατρική επιδόσεων της Audi έχει πανηγυρίσει περισσότερους από 400 τίτλους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

27/5

Η Tina Turner και το πάθος της για τις δύο Jaguar που είχε στο γκαράζ της

Η βασίλισσα του Rock & Roll έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και ένα από τα σημεία της ζωής της που δεν 'φωτίστηκε' ιδιαίτερα ήταν η αγάπη της για τα μοντέλα της Jaguar.

25/5

Από πού πήραν τα ονόματά τους οι στροφές του Μονακό;

Η αγωνιστική δράση της F1 επιστρέφει στο σιρκουί του Μονακό, όπου καθεμιά από τις εμβληματικές στροφές κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία.

22/5

Οι αγώνες που δεν έγιναν ποτέ στην ιστορία της Formula 1

Με την ακύρωση του Grand Prix στην Ίμολα, θυμόμαστε άλλες περιπτώσεις αγώνων στην 73χρονη ιστορία του σπορ που ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν αγώνες.

21/5

1948 - 2023: Η Porsche γιορτάζει 75 συναρπαστικά χρόνια sport αυτοκινήτων

Μια προσεκτική ματιά στα 75 χρόνια που δημιούργησαν τον θρύλο της Porsche, στις μεγάλες μορφές που καθόρισαν την πορεία της, στα ορόσημα, στη φιλοσοφία, στο πνεύμα και στο όραμα που την έφεραν στην κορυφή και την κατέστησαν απόλυτο σύμβολο υλικού πολιτισμού.

16/5

Η μητέρα του Verstappen βρέθηκε ένα βήμα πριν την F1, αλλά τα παράτησε για τον γιο της

Η Sophie Kumpen, πριν φέρει στη ζωή τον Max Verstappen, έκανε λαμπρή καριέρα στους αγώνες καρτ, νικώντας κορυφαίους οδηγούς όπως τους Giancarlo Fisischella και Jarno Trulli.

12/5

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Adam Opel – Aπό τις ραπτομηχανές και τα ποδήλατα, στα δημοφιλή αυτοκίνητα

Στις 9 Μαΐου του 1837, στo Rüsselsheim της Γερμανίας, γεννιέται ο Adam Opel ο οποίος παρά τις πιέσεις του πατέρα να ακολουθήσει το επάγγελμα του κλειδαρά, αποφάσισε να ταξιδέψει και να χαράξει το δικό του μονοπάτι.

9/5

Σαν σήμερα μπήκε το πρώτο «λιθαράκι» για τη δημιουργία της Mercedes-Benz

Στις 11 Μαϊου 1924 οι Gottlieb Daimler και Karl Benz ίδρυσαν μια κοινοπραξία, που οδήγησε, τελικά, στη συγχώνευση των εταιρειών τους και τη δημιουργία της Daimler-Benz AG.

11/5

Ένα διαχρονικό σύμβολο σχεδίασης: Το Audi TT γίνεται 25 ετών

Είκοσι πέντε χρόνια, τρεις γενιές: Η μάρκα με τα τέσσερα δακτυλίδια έγραψε ιστορία στο design με το Audi TT.

6/5

Lamborghini: Ένα επιφώνημα ήταν αρκετό για τη «βάπτιση» της θρυλικής Countach

Η Lamborghini έχει γενέθλια, συμπληρώνει 60 χρόνια δυναμικής πορείας στον χώρο του αυτοκινήτου και εμείς θυμόμαστε τον περίεργο τρόπο με τον οποίο προέκυψε το όνομα ενός εμβληματικού μοντέλου της.

7/5

Επτά μοντέλα που τόλμησαν το διαφορετικό, αλλά απέτυχαν

Η αυτοκίνηση είναι γεμάτη ρηξικέλευθα μοντέλα, που προσπάθησαν να πρωτοτυπήσουν, ωστόσο στο τέλος της ημέρας δεν έγιναν αποδεκτά –για διάφορους λόγους– από το κοινό.

6/5

Επέτειος για το απόλυτο Grand Tourer: 20 χρόνια Continental GT

Η Bentley γιορτάζει τα εικοστά γενέθλια της Continental GT. Η επέτειος αποκτά ιδιαίτερη διάσταση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης με την αποκάλυψη μίας μοναδικής επετειακής Continental GT S, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

1/5

Francois Gissy: Ο Γάλλος που ανέβηκε σε ποδήλατο και νίκησε κατά κράτος μια Ferrari (videos)

Σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη στιγμή που ο εθισμένος με την ταχύτητα Francois Gissy άφησε την τελευταία του πνοή, κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπούσε. Αυτή είναι η ιστορία του.

13/6
FORMULA 1 - IMOLA 1994

Η (παρ’ ολίγον τριπλή) τραγωδία που άλλαξε τον ρουν του μηχανοκίνητου αθλητισμού

29 χρόνια από τον θάνατο του Ayrton Senna συμπληρώνονται σήμερα. 29 χρόνια από τον 'θάνατο' των παιδικών μας ονείρων. 29 χρόνια από το πιο 'μαύρο' τριήμερο στην ιστορία της Formula 1.

1/5

Ferruccio Lamborghini: Τα 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον θρύλο της αυτοκίνησης

Σαν σήμερα, το 1916, γεννιέται ο Ferruccio Lamborghini και θυμόμαστε μικρές ιστορίες από την συναρπαστική του πορεία. Από το πρώτο συνεργείο στη Ρόδο, μέχρι τον ομηρικό καυγά με τον Enzo Ferrari.

28/4