Η νέα Porsche Boxster μπήκε στο Nurburgring και εντυπωσίασε όσους την είδαν (photos)


Αφήνοντας πίσω της τα χιόνια, η νέα Porsche Boxster δοκίμασε τα όριά της στο Nurburgring... και τα πήγε περίφημα. Δείτε πότε παρουσιάζεται.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 12/4/2024

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χειμώνες και… αμέτρητες δοκιμές σε διάφορες συνθήκες, προκειμένου η νέα, ηλεκτρική, Porsche Boxster να βρεθεί στην πίστα του Nurburgring.

Έστω και αν το άκουσμα ότι πρόκειται για EV έκδοση μπορεί να μη δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό σε ορισμένους φίλους της γερμανικής φίρμας, οι συνεργάτες μας που βρέθηκαν στη διάσημη πίστα μάς ενημέρωσαν ότι η συμπεριφορά της στις στροφές αλλά και η συνολική παρουσία της δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες θερμικές εκδόσεις της 718. Με εξαίρεση, ασφαλώς, τον ήχο του 6κύλινδρου κινητήρα.

Η αλήθεια είναι ότι το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό μοντέλο έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες. Το έχουμε συναντήσει στα χιόνια, μάς έχει δείξει και το εσωτερικό του, ενώ πρόσφατα έχασε αρκετό μέρος από το καμουφλάζ και φόρεσε τα φωτιστικά σώματα παραγωγής.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο που μπήκε στην πίστα, μπορεί από μακριά να μοιάζει «γυμνό», αλλά μια προσεκτική ματιά φανερώνει το καμουφλάζ που «φοράει», με - ως επί το πλείστον - ταινίες στο χρώμα του αμαξώματος. Έτσι, δεν μπορούμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, για τις οποίες θα χρειαστεί να περιμένουμε επόμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Συνολικά το design δείχνει πιο «εκλεπτυσμένο», ενώ στο εμπρός τμήμα, εκτός από τους νέους προβολείς, διακρίνονται μεγάλες εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα θυμίζουν αρκετά αυτά της ηλεκτρικής Macan, ενώ υπάρχουν πολλά τελικά στοιχεία σχεδίασης, όπως η θέση της θύρας φόρτισης αλλά και της πινακίδας κυκλοφορίας. Αυτό που ακόμα μένει σε εκκρεμότητα να δούμε είναι η πίσω, διακριτική, αεροτομή.

Επίσημη ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού roadster δεν υπάρχει, αλλά αναμένεται να αξιοποιήσει τη νέα πλατφόρμα PPE, όπως και η Macan, η οποία παρουσιάστηκε σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις με ισχύ 639 PS (Turbo) και 408 PS (Macan 4).

H παρουσίαση της πρώτης ηλεκτρικής Porsche 718 Boxster αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024, ώστε να φτάσει στις αγορές την άνοιξη του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Η μεγάλη αλλαγή της νέας Porsche 911 - Πότε παρουσιάζεται

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό hypercar της Porsche

1982: Όταν η Porsche κατασκεύασε μια 911 Turbo με εμπρός σχεδίαση... 944 (photos)