Ένα Ford Focus του 2002 με 216 km και τιμή σοκ ψάχνει το νέο του σπίτι (photos)


Μπορεί να μην εντάσσεται στην κατηγορία των υπερσπάνιων supercars, όμως ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας και το μηχανικό κιβώτιο φέρνουν νοσταλγία.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 29/4/2024

Το συγκεκριμένο Ford Focus LX του 2002 δεν έχει κυκλοφορήσει στον δρόμο όσο θα ήθελε, ή όσο είθισται να οδηγούνται άλλα, αντίστοιχα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας του. Ήταν αρχικά διαθέσιμο μέσω της αντιπροσωπείας Rygg Ford Sales στο Kalispell της Μοντάνα στις ΗΠΑ, η οποία όμως έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας των '00.

Ως αποτέλεσμα, το Focus LX έμεινε άθικτο για σχεδόν 20 χρόνια, όταν αγοράστηκε από έναν ενδιαφερόμενο το 2022, με σκοπό να το πουλήσει με τη σειρά του. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει νέο αγοραστή, με την τελευταία του ελπίδα να αποτελεί η δημοπρασία μέσω του Bring a Trailer.

Από τη «γέννησή» του, το sedan έχει διανύσει μόλις 216 km και βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Φθορές υπάρχουν στο καπό, την οροφή και τη θύρα του πορτπαγκάζ, κάτι που προκαλεί εντύπωση, δεδομένων των ελάχιστων χιλιομέτρων που έχει οδηγηθεί.

Ακόμη κι έτσι, η μεγαλύτερη επιφάνεια του αμαξώματος παραμένει χωρίς το παραμικρό σημάδι φθοράς, ενώ κι η βαφή σε χρωματισμό Twilight Blue Metallic έχει διατηρηθεί σαν καινούργια. Οι αυθεντικοί τροχοί 14 ιντσών συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω στο όχημα, όμως συνοδεύονται από νέα ελαστικά 185/65 Hankook Kinergy ST.

Περνώντας στα μηχανικά του, οι φωτογραφίες της αγγελίας φανερώνουν ότι πράγματι, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L που αποδίδει 110 ίππους και 170 Nm ροπής λειτουργεί στην εντέλεια, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, που μεταδίδει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η τιμή του συγκεκριμένου Ford Focus. Αυτή τη στιγμή, με τη δημοπρασία να λήγει στις 30 Απριλίου, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 4.100 δολάρια, δηλαδή στα 3.825 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε, κόστιζε 14.000 δολάρια στις ΗΠΑ, δηλαδή περίπου 24.000 δολάρια με τη σημερινή αξία του νομίσματος (22.400 ευρώ), πρόκειται για μια εκπληκτική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Ford Focus 1.0T MHEV 125PS Powershift - Δοκιμάζουμε το οδηγοκεντρικό μικρομεσαίο

H Ford παρουσίασε το πιο «καυτό» Focus που έχει κατασκευαστεί ποτέ (photos)

Ford Focus RS: 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του «θρασύτατου» compact