KIA Tasman: Δείτε πώς θα μοιάζει το πρώτο pickup των Κορεατών (photos)


Το πρώτο διπλοκάμπινο pickup της KIA θα παρουσιαστεί το 2025, ωστόσο μπορούμε να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς θα είναι όταν αποκαλυφθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 29/4/2024

Η κατηγορία των pickup συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η KIA έχει αποφασίσει να εισέλθει δυναμικά σε αυτή. Το πρώτο της μοντέλο θα είναι το Tasman, ένα διπλοκάμπινο pickup.

Για πρώτη φορά το είδαμε να δοκιμάζεται σε χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Ευρώπης πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε δεν ήταν οριστικό το όνομα που θα έχει, κάτι που επισημοποιήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα από τους Κορεάτες, παίρνοντας «έμπνευση» από την Τασμανία, το νησί νότια της Αυστραλίας.

Διάφορα πρωτότυπα έχουν «συλληφθεί» να κυκλοφορούν είτε στην Κορέα, είτε στις ΗΠΑ, ωστόσο όλα τους διέθεταν παραμορφωτικά ένθετα και βαρύ καμουφλάζ σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Την προηγούμενη εβδομάδα η KIA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του. Αν και, ασφαλώς, ήταν καμουφλαρισμένο, με εντυπωσιακό, πολύχρωμο, camo, έλειπαν τα πρόσθετα τμήματα που «έκρυβαν» λεπτομέρειες της σχεδίασής του.

Έτσι, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του kolesa.ru είχαν «εύκολα» τη δυνατότητα να δώσουν… σάρκα και οστά στη δική τους αντίστοιχη έμπνευση, όπως πραγματοποιούν με μια σειρά από νέα μοντέλα αρκετά πριν παρουσιαστούν επίσημα. Το αποτέλεσμα της δημιουργίας τους είναι εντυπωσιακό, τόσο χρωματικά όσο και σχεδιαστικά.

Οι Ρώσοι designers δίνουν μοναδική σχεδίαση στο νέο pickup, επισημαίνοντας ότι δε θα έχει τίποτα το κοινό με το Hyundai Santa Cruz - και ας ανήκει στον ίδιο όμιλο. Τοποθέτησαν στη μάσκα αρκετά κάθετα στοιχεία, κάθετους προβολείς που συνδυάζονται με μαύρες πλαστικές επενδύσεις οι οποίες εκτείνονται μέχρι το πάνω μέρος των θόλων των τροχών.

Στα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι επίσης η μικρή κλίση του παρμπρίζ αλλά και το ιδιαίτερο σχέδιο των πλαϊνών παραθύρων, ενώ «προίκισαν» το Tasman και με αποκλειστικές ζάντες. Για το πίσω μέρος δεν είχαν «καθαρή» εικόνα και έτσι τοποθέτησαν φωτιστικά σώματα που ακολουθούν τη φιλοσοφία αυτών που βρίσκει κανείς στα πιο πρόσφατα μοντέλα της KIA.

Το KIA Tasman θα παρουσιαστεί το 2025 και το εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει από την Κορέα, την Αυστραλία, την Αφρική και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο κατασκευαστής έχει τονίσει ότι σταδιακά θα λανσαριστεί παγκοσμίως και μένει να φανεί αν θα το δούμε και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «αποκαλυπτικό» KIA EV9 GT μπήκε στο Nurburgring για γρήγορους γύρους (photos)

Έτσι θα μοιάζει το νέο KIA Sportage (photos)

KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)