Η Audi ετοιμάζει «καυτή» RS Sportback έκδοση για το νέο Q6 e-tron (photos)


Το ολοκαίνουριο Audi Q6 e-tron θα αποκτήσει και Sportback εκδόσεις, μία εκ των οποίων θα είναι η «καυτή» RS με τουλάχιστον 600 PS.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 29/4/2024

Πριν από λίγες εβδομάδες η Audi παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό Q6 e-tron, σε απλή και SQ6 έκδοση και το Car and Driver ταξίδεψε στην Αυστρίαγια να γνωρίσει το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE.

Πλέον, περιμένουμε και την αποκάλυψη των Sportback εκδόσεων του SUV, στα πρότυπα των άλλων οχημάτων ελεύθερου χρόνου που υπάρχουν στην γκάμα της Audi. Αν και οι συνεργάτες μας έχουν ήδη συναντήσει πρωτότυπα της πιο σπορ σχεδιαστικά παραλλαγής να δοκιμάζονται, αυτή τη φορά είχαν ένα «νέο» συναπάντημα.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό SUV που παρουσιάζουμε σήμερα δείχνει να είναι μια πιο «άγρια» Sportback έκδοση, που πιθανότατα είναι η RS Q6 Sportback e-tron. Το μετατρόχιο είναι πιο μεγάλο, ενώ υπάρχουν και άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που διαφοροποιούν το χαρακτήρα του, όπως οι αεραγωγοί στο πίσω μέρος των εμπρός φτερών, που συνήθως συναντώνται μόνο στα μοντέλα RS.

Επιπλέον και η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα έχει τα δικά της, πιο «έντονα» στοιχεία και παραπέμπουν σε αυτόν του RS e-tron GT, όπως και η μάσκα με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και τις κάθετες αεροκουρτίνες.

Στο πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα, εκτός από τη χαρακτηριστική σχεδίαση του πίσω μέρους, δε φαίνεται να διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το Q6 e-tron που πρόσφατα παρουσιάστηκε.

Ελάχιστες αλλαγές μπορούμε να περιμένουμε και στο εσωτερικό. Η ενιαία, ανεξάρτητη πανοραμική οθόνη θα αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών (Audi virtual cockpit) και την οθόνη αφής 14,5 ιντσών για το σύστημα infotainment. Επιπλέον, ο συνοδηγός θα έχει στη διάθεσή του οθόνη 10,9 ιντσών. Θα υπάρχουν σπορ καθίσματα, επενδύσεις από ανθρακονήματα αλλά και αρκετές επιγραφές RS.

Όσο για το κινητήριο σύνολο, δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένες πληροφορίες. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι τα νούμερα θα υπερβαίνουν αρκετά αυτά του τετρακίνητου SQ6 e-tron, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του οποίου αποδίδουν 517 PS με το launch control. Δεν αποκλείεται να δούμε προδιαγραφές ανάλογα με αυτές της ηλεκτρικής Porsche Macan Turbo - που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα - και αποδίδει 639 PS.

Πιο ασφαλείς πληροφορίες θα προκύψουν το επόμενο διάστημα μιας και η παρουσίαση του νέου Audi RS Q6 Sportback e-tron δεν αναμένεται πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi Q7 μεγαλώνει... και μεταμορφώνεται - Οι πρώτες αλλαγές στη σχεδίαση (photos)

Στην Ελλάδα το νέο Audi A3 allstreet - Δείτε την τιμή του

Audi: Αυτά είναι τα νέα Q7 και Q8 TFSI e quattro (photos)