Η ηλεκτρική Mercedes C-Class αποκαλύπτει το εσωτερικό της (photos)


H ολοκαίνουρια sedan ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα της Mercedes αποκαλύπτει το εσωτερικό της με τις οθόνες αλλά και στοιχεία της σχεδίασής της.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 14/4/2024

Η Mercedes βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα προσθέσει στην γκάμα της και ένα εξ’ αυτών είναι και η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, C-Class.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε δρόμους γύρω από το Nurburgring και μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν και δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό του, κάτι που δεν είναι εύκολο να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αναμενόταν, οι οθόνες του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment κυριαρχούν στο ταμπλό, το οποίο ασφαλώς καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό με προστατευτικά καλύμματα για να κρύψει όσες περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα χαρακτηριστικά μοιάζουν αρκετά με την MBUX Hyperscreen, αν και δεν αναμένουμε να τοποθετηθεί σε αυτό το μοντέλο.

Επιπλέον, μπορούμε να δούμε το τιμόνι τριών ακτίνων, τους αεραγωγούς αλλά και μία κάμερα για την παρακολούθηση του οδηγού. Η συνολική σχεδίαση μοιάζει αρκετά μινιμαλιστική, αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τους φυσικούς διακόπτες, χωρίς να τους απορρίπτει ολοσχερώς.

Εξωτερικά, το εκτεταμένο καμουφλάζ δεν δίνει τη δυνατότητα για να βγάλουμε πλήρη συμπεράσματα για τη σχεδίαση, ωστόσο η φιλοσοφία δείχνει να ακολουθεί τα βήματα των EQE και EQS. Μπορούμε να διακρίνουμε μια μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα, ενώ τα φωτιστικά σώματαείναι προσωρινά.

Το μεταξόνιο δείχνει αρκετά μεγάλο, η κεκλιμένη οροφή καταλήγει σε ένα μικρό (εξαιτίας του καμουφλάζ) πίσω τζάμι, ενώ στην πόρτα του χώρου αποσκευών ενσωματώνεται μια διακριτική αεροτομή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλεκτρική C-Class, που δεν αποκλείεται να ονομάζεται C-Class EV αντί για EQC, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MB.EA και όχι στην MMA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes GLE: Εμφάνιση - έκπληξη για πρωτότυπα και των δύο τύπων αμαξώματος (photos)

Νέα Mercedes GLB: Πιο ελκυστική με καινοτομίες και πλουσιότερο εξοπλισμό (τιμές)

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει κορυφαίο ηλεκτρικό SUV με ισχύ 1.000 PS