Αυτό δεν το περιμέναμε: Το νέο VW Tiguan Allspace στο Nurburgring - Η εξήγηση (photos)


Η θρυλική πίστα φιλοξενεί πολλά μοντέλα στο πλαίσιο δοκιμών εξέλιξης, αλλά το 7θέσιο SUV δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που περιμένεις να δεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 13/4/2024

Το Volkswagen Tiguan πέρασε πρόσφατα στην 3η γενιά του. Πριν από λίγες μέρες μάθαμε τις τιμές του στην ελληνική αγορά, ενώ το Car and Driver είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει στην ορεινή Αρκαδία και σάς μετέφερε τις εντυπώσεις του.

Έτσι, αυτό που απομένει είναι και η ανανέωση της αντίστοιχης 7θέσιας έκδοσης, που φέρει το όνομα Tiguan Allspace. Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια και αυτή τη φορά η νέα συνάντηση που προέκυψε έχει, εμφανώς, τα στοιχεία έκπληξης.

Οι Γερμανοί άφησαν το χιονισμένο ευρωπαϊκό βορρά και συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης στην πατρίδα τους, ωστόσο δύσκολα θα περίμενε κανείς να δει ένα πρωτότυπο του συγκεκριμένου SUV στην πίστα του Nurburgring. Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών είναι στην πιο σπορ έκδοση R-Line και προφανώς η VW ήθελε να τεστάρει διάφορες ρυθμίσεις στο σασί και το «στήσιμο», συγκριτικά με τις πιο «απλές» παραλλαγές.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει και εμφανισιακές διαφορές από τις υπόλοιπες, με δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα στις δύο άκρες του εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και στο μεσαίο τμήμα του. Ασφαλώς το «έξυπνο» καμουφλάζ της Volkswagen δίνει το παρών με στόχο να μπερδέψει την εικόνα του, όπως και της μάσκας.

Τα... παραπλανητικά στοιχεία συνεχίζονται και στο πίσω μέρος, με ταινίες που δημιουργούν δύο σετ διπλών απολήξεων της εξάτμισης αλλά και τροποποιούν το σχήμα των LED φωτιστικών σωμάτων. Ωστόσο η διαφορετική σχεδίαση του προφυλακτήρα είναι εμφανής, ενώ διακρίνεται και ένας μικρός διαχύτης.

Αν και δεν υπήρχε δυνατότητα λήψης φωτογραφιών της καμπίνας, οι συνεργάτες μας διαπίστωσαν την ύπαρξη σπορ εμπρός καθισμάτων. Κατά τ’ άλλα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από το νέο, 5θέσιο, Tiguan.

Η εξέλιξη του Allspace είναι σε προχωρημένο στάδιο, οπότε δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους, ώστε να φτάσει στις αγορές το 2025, όπως έχει αναφέρει η Volkswagen. Μένει να αποδειχθεί αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί που το θέλουν να «αλλάζει» όνομα, υιοθετώντας το Tayron, με το οποίο διατίθεται στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen: Ένα νέο sedan δοκιμάζεται στα χιόνια με αμάξωμα τύπου Passat (photos)

Έτσι θα μοιάζει το πρώτο αυτοκίνητο της κοινοπραξίας Volkswagen-XPeng (phοtos)

Test Drive: VW T-Cross 1.0 TSI 116PS DSG - Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο συμπαγές SUV