Το Suzuki Jimny... σε νέα διπλοκάμπινη έκδοση (video-photos)


Στην Ευρώπη το Suzuki Jimny κυκλοφορεί μόνο ως επαγγελματικό. Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής προτείνει στους Ιάπωνες μία νέα έκδοσή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: THEOTTLE
  • 15/4/2024

Πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να βρει κάποιον που να μην λατρεύει το Suzuki Jimny. Ωστόσο, εξαιτίας των ρύπων, στην Ευρώπη δεν κυκλοφορεί ως επιβατικό, αλλά μόνο ως επαγγελματικό όχημα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το θρυλικό μοντέλο απέκτησε και 5θυρη έκδοση, καταγράφοντας - όπως αναμενόταν - εντυπωσιακές πωλήσεις. Για να το δούμε, όμως στη Γηραιά Ήπειρο ως επιβατικό θα πρέπει να περιμένουμε τη φημολογούμενη ηλεκτρική έκδοσή του.

Μέχρι τότε, φιγουράρει ως επαγγελματικό στις κλασικές του εκδόσεις. Τι θα λέγατε, όμως, αν «μεγάλωνε»; Τη συγκεκριμένη πρόταση κάνει με τη δική του έμπνευση ο ειδικός στα render, Theophilus Chin, γνωστός ως Theottle στο YouTube και το Instagram, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό Jimny το οποίο μεγαλώνει, γίνεται διπλοκάμπινο pickup, αποκτά καρότσα και στοιχεία από το Jeep Gladiator.

Το συγκεκριμένο pickup ασφαλώς και… δεν υπάρχει, τόσο από πλευράς ομορφιάς, όσο και στην πραγματικότητα, μιας και αποτελεί προϊόν της φαντασίας του Theottle. Με το πολύ μεγαλύτερο μεταξόνιο, την καρότσα, αλλά και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του πίσω μέρους από το Gladiator, θα χρειαζόταν ασφαλώς ισχυρότερο κινητήρα από τον 1,5 L που διαθέτει ως όχημα παραγωγής, με ισχύ 105 PS και ροπή 134 Nm. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο «εμπόδιο» που θα έπρεπε να ξεπεραστεί στην προκειμένη περίπτωση.

Το Jimny έχει εμπνεύσει διάφορες εταιρείες και βελτιωτικούς οίκους, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει τις δικές τους παραλλαγές κατά καιρούς, προσφέροντάς του από εμφάνιση G-Class έως και θρύλων των ράλλυ, όπως η Lancia Delta Integrale και το Renault 5 Turbo.

Δείτε στο video που ακολουθεί τη διαδικασία «μεταμόρφωσης» του Jimny σε pickup από τον Theottle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Twisted βάζει τα δυνατά της και παρουσιάζει το απόλυτο Suzuki Jimny (photos)

Δείτε ένα «αγωνιστικό» Suzuki Jimny να πετάει στην Tsukuba (video)

Ό,τι δεν έκανε η Suzuki με το Jimny το κάνει η Baojun (photos-video)