Νέο Hyundai i30: Με ανανεωμένη εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία (photos)


Η Hyundai ανανέωσε το δημοφιλές hatchback, προσφέροντάς του εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και πιο τολμηρή εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 26/3/2024

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά το 2007, το Hyundai i30 βρίσκεται από το 2016 στην 3η γενιά του. Έκτοτε, το δημοφιλές hatchback έχει δεχτεί ένα facelift, το 2020, με τους Κορεάτες να ανανεώνουν εκ νέου το μοντέλο για το 2024. Έχουν εστιάσει αρκετά στη συνδεσιμότητα και τα αναβαθμισμένα τεχνολογικά και συστήματα ασφαλείας, ενώ συνολικά, έχει υιοθετηθεί μία πιο δυναμική εμφάνιση.

Ξεκινώντας από τις οπτικές αναβαθμίσεις, η Hyundai έχει επανασχεδιάσει το μπροστινό μέρος, προσφέροντας στο i30 μία νέα μάσκα, όπως και νέα ένθετα του προφυλακτήρα, ενώ και τα περιβλήματα των προβολέων ομίχλης έχουν ανανεωθεί.

Δεν έχει γίνει κάποια σημαντική αλλαγή στο πίσω μέρος, όμως διαθέσιμες είναι νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, όπως και 17 και 18 ιντσών με φρέσκο σχεδιασμό για την έκδοση N Line, η οποία επίσης ανανεώθηκε, μαζί με το συμβατικό μοντέλο. Οι πελάτες της Hyundai μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 12 αποχρώσεων για το αμάξωμα του νέου i30, οι 7 εκ των οποίων είναι νέες.

Περνώντας στο εσωτερικό, το κεντρικό τούνελ έχει βαφτεί σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ πλέον υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές επιλογές, όσον αφορά στα υφάσματα της καμπίνας, αναμειγνύοντας το δέρμα με άλλες υφές, όπως το σουέντ. Έχει τοποθετηθεί μία στάνταρ οθόνη 4,2 ιντσών στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχουν τρεις θύρες φόρτισης USB στο μπροστινό και το πίσω μέρος του σαλονιού. Προαιρετικά, είναι διαθέσιμη μία οθόνη 10,25 ιντσών, που παίρνει τη θέση του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης κι ασφαλείας, υπάρχει σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης και σύστημα διατήρησης της λωρίδας, ενώ το Intelligent Speed Limit Assist προειδοποιεί τον οδηγό όταν το όχημα ξεπερνά το ανώτατο όριο ταχύτητας. Εκτός αυτού, το νέο Hyundai i30 έχει εξοπλιστεί με τη λειτουργία Rear Occupant Alert, η οποία ειδοποιεί σε περίπτωση που ανοίξει η πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και αποτρέπει την πιθανότητα ο οδηγός να θα ξεχάσει κάποιο άτομο ή κατοικίδιο στα πίσω καθίσματα.

Προαιρετικά, υπάρχει και το σύστημα Highway Driving Assist 1.5, το οποίο προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, διατηρώντας την απόστασή του από άλλα οχήματα, σταθερή, αλλά και κρατώντας το μέσα στη λωρίδα που ταξιδεύει, προσφέροντας ημιαυτόνομη οδήγηση.

Στο κομμάτι των κινητήρων, το i30 συνεχίζει να προσφέρεται με τους κινητήρες 1.5L DPi (110 PS), 1.0L T-GDi (120 PS) και 1.5L T-GDi (160 PS).

Σύμφωνα με τη Hyundai, η παραγωγή του ανανεωμένου i30 θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Nosovice της Τσεχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Hyundai Ioniq 6 (77kWh) 325PS AWD - Δοκιμάζουμε τη φουτουριστική EV λιμουζίνα

Hyundai N: Η υβριδική τεχνολογία μπορεί να «σώσει» τις θερμικές εκδόσεις

Η νέα αεροδυναμική «ποδιά» της Hyundai κάνει τα EV πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά