Αυξάνονται οι θάνατοι από τροχαία στην Ε.Ε. - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (πίνακας)


Η Eurostat παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τους θανάτους που σημειώθηκαν στην Ε.Ε. από τροχαία συμβάντα. Πάνω από τον μέσο όρο η Ελλάδα. 

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2024

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Eurostat σχετικά με τους θανάτους στην Ε.Ε. από τροχαία συμβάντα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 2022 συνολικά έχασαν τη ζωή τους 20.653 άνθρωποι σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (19.917 θάνατοι).

Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την άνευ προηγουμένου πτώση που σημειώθηκε το 2000 (18.833 θάνατου) από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας. 

Το 2022, είχαμε κατά μέσο όρο 46 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ε.Ε..Με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας, τα χαμηλότερα ποσοστά προέρχονται από τη Σουηδία (22 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων), τη Δανία (26 θάνατοι) και την Ιρλανδία (31 θάνατοι).

Αντιθέτως, τα υψηλότερο ποσοστά καταγράφηκαν σε Ρουμανία (86 θάνατοι), Βουλγαρία (78 θάνατοι) και Κροατία (71 θάνατοι).

Όσον αφορά την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι βρισκόμαστε αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αφού το 2022 είχαμε 63 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και βρισκόμαστε στο ίδιο γκρουπ με χώρες όπως η Πορτογαλία και η Λετονία όπου η καθεμιά μετρά 60 απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ποτισμένη με αίμα κοιλάδα των Τεμπών – Τα πολύνεκρα δυστυχήματα που συγκλόνισαν

Αλκοόλ, κάνναβη ή κινητό; Τι είναι πιο επικίνδυνο στην οδήγηση

Το αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας στα τροχαία ατυχήματα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης