Έρχονται οι «έξυπνες» πόρτες στα αυτοκίνητα - Οι νέες λειτουργίες που θα ενσωματώσουν (video)


Η «έξυπνη» πόρτα, που θα αυξήσει τη συνδεσιμότητα μέσα στο αυτοκίνητο, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

  • ΦΩΤΟ: GRUPO ANTOLIN
  • 4/4/2024

Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητό του. Για πολλούς, η οδήγηση έχει συνδεθεί με την άνεση και τη χαλάρωση, με τις εταιρείες να μετατρέπουν τις καμπίνες σε χώρους ξεκούρασης που μοιάζουν με σαλόνια σπιτιών.

Οι αντίστοιχες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν καινοτόμα συστήματα infotainment με σημαντική παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και διακόπτες -είτε αφής, είτε φυσικούς- με συντομεύσεις για διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου κ.ο.κ.

Τώρα, η Antolin, ισπανική εταιρεία κατασκευής μερών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, φέρνει την επανάσταση σε αυτόν τον τομέα, λανσάροντας για πρώτη φορά μία «έξυπνη» πόρτα. Πρόκειται για μία σειρά από προσθήκες που μπορούν να γίνουν πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου, δίνοντάς της μια πιο τεχνολογική προσέγγιση.

Η γκάμα των λειτουργιών είναι ευρεία. Περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους αποθήκευσης, από απλές θήκες μέχρι ειδικά κουτιά που μπορούν να απολυμαίνουν τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, αλλά κι οθόνες και head-up display που προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με τον ήχο και τα πολυμέσα, αλλά και συστήματα ασφαλείας, όπως προειδοποιήσεις σχετικά με τη διέλευση πεζών ή ποδηλατών, την ώρα που ο οδηγός ή κάποιος επιβάτης ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα.

Εκτός αυτού, η Antolin έχει ντύσει τα τις πόρτες με βιώσιμα υλικά, τα οποία παράγονται από οργανικά απόβλητα, αντικαθιστώντας τη χρήση πλαστικού και δέρματος κι εξασφαλίζοντας ότι μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα μπορεί να ανακυκλωθεί όταν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι οθόνες στα αυτοκίνητα γίνονται πιο χρηστικές και πιο... ομιλητικές!

Τώρα και τα αυτοκίνητα έχουν αυτιά! Πώς λειτουργεί το νέο, επαναστατικό σύστημα

Mercedes: Η τεχνητή νοημοσύνη σε πρώτο πλάνο στα νέα μοντέλα - Πώς θα μοιάζει το εσωτερικό τους (photos)