ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
2017 OPEL

Η Opel συμβουλεύει για ασφαλείς μετακινήσεις τον χειμώνα 22/11/2017

 • img
 • img

Διαθέτοντας πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, τα αυτοκίνητα Opel κάνουν την οδήγηση το χειμώνα ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη. Με προσαρμοζόμενο σύστημα all-wheel drive (AWD), προβολείς IntelliLux LED® και θερμαινόμενο τιμόνι, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τις πιο αντίξοες χειμερινές συνθήκες.

Τα χειμερινά ελαστικά εξασφαλίζουν καλύτερο κράτημα και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. Ένα βάθος πέλματος 4 – 5 mm είναι απαραίτητο και τα ελαστικά δεν πρέπει να έχουν λειτουργική ζωή πάνω από έξι χειμώνες.

Σε ολισθηρό οδόστρωμα, η σωστή πρόσφυση είναι εξίσου σημαντική με τα κατάλληλα ελαστικά. Ανάλογα με το μοντέλο, η Opel προσφέρει ευφυή συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, από το IntelliGrip μέχρι προσαρμοζόμενη τετρακίνηση (adaptive all-wheel drive) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring). Με το IntelliGrip του νέου Opel Grandland X, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα – ακόμα και πρόγραμμα λάσπης (mud) & χιονιού (snow). Το IntelliGrip προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και προσαρμόζει τη χαρτογράφηση ελέγχου του πεντάλ γκαζιού. Όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, το IntelliGrip βελτιστοποιεί τα σημεία αλλαγών σχέσεων, σύμφωνα με τις επικρατούσες οδηγικές συνθήκες, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια και την οδηγική άνεση.

Εναλλακτικά, οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα την τετρακίνηση για αξιόπιστο κράτημα σε ολισθηρές επιφάνειες. Ας δούμε πώς το δημοφιλές Opel Mokka X SUV, για παράδειγμα, εξασφαλίζει αξιόπιστο κράτημα σε λάσπη, χιόνι και πάγο: το σύστημα adaptive AWD κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, από 100% στους εμπρός τροχούς για εξαιρετική οικονομία, μέχρι 50:50 εμπρός / πίσω, εξασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση. Το all-wheel drive ενεργοποιείται στιγμιαία με το που παίρνει εμπρός ο κινητήρας, μόλις ο οδηγός πατήσει συμπλέκτη, για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών κατά την εκκίνηση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όλη η ροπή κατανέμεται στους εμπρός τροχούς, εκτός εάν ο δρόμος ή οι συνθήκες πρόσφυσης απαιτούν διαφορετική κατανομή.

%PHOTO2#

 

Για κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης και απόδοσης, το νέο Opel Insignia χρησιμοποιεί ένα σύστημα προσαρμοζόμενης τετρακίνησης (adaptive all-wheel drive system) με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) και μονάδα πίσω κίνησης με σύστημα διπλού συμπλέκτη χωρίς διαφορικό. Το σύστημα τετρακίνησης του Insignia μπορεί να κατανείμει ροπή σε έναν ή και στους δύο πίσω τροχούς ανεξάρτητα, μία λειτουργία που ονομάζεται torque vectoring και διατίθεται σε όλες τις ταχύτητες. Όταν το όχημα στρίβει, περισσότερη ροπή κατανέμεται στον εξωτερικό πίσω τροχό, επιφέροντας περιστροφή ως προς τον κάθετο άξονα (yaw) – το Insignia στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, ανταποκρινόμενο πιο αυθόρμητα στις εντολές του οδηγού. Η ευφυής χρήση της κατανομής ροπής – γνωστής και ως “yaw damping” – έχει σαν αποτέλεσμα πιο ουδέτερη συμπεριφορά, κάνοντας το αυτοκίνητο πιο σταθερό και καλύτερα ελεγχόμενο.


Οδηγείτε στο σκοτάδι; Κάντε τη νύχτα μέρα με προβολείς IntelliLux LED®


Στη βροχή, το χιόνι και τον πάγο συνήθως προστίθεται και το σκοτάδι τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, η Opel έχει τα τέλεια μέσα για να τα αντιμετωπίσει: προσαρμοζόμενοι προβολείς full-LED (π.χ. Mokka X, Grandland X) ή προβολείς IntelliLux LED® matrix, όπως στο Astra και το νέο Insignia. Το σύστημα φωτισμού adaptive LED matrix (32 στοιχεία LED, 16 σε κάθε πλευρά στην τελευταία γενιά του νέου Insignia) προσαρμόζεται στις επικρατούσες συνθήκες και επιτρέπει οδήγηση με ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα φώτων – χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Επίσης φωτίζει ανθρώπους και ζώα που βρίσκονται κοντά στο δρόμο, νωρίτερα σε σχέση με μία συμβατική μεσαία σκάλα φώτων.


Ξεκινήστε το ταξίδι άνετα και χωρίς να κρυώνετε – λύσεις ξεθαμπώματος και θέρμανσης από την Opel


Μία καλή ιδέα είναι να υπολογίζετε πρόσθετο χρόνο για να καθαρίσετε το χιόνι και τον πάγο πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Οι πελάτες της Opel δεν χρειάζεται να ανησυχούν γ’ αυτό, εάν το αυτοκίνητό τους είναι εξοπλισμένο με καλοριφέρ στάθμευσης. Χάρη στον τηλεχειριζόμενο χρονοδιακόπτη ή τον αυτόματο προγραμματισμό σύμφωνα με τους αισθητήρες θερμοκρασίας, η καμπίνα μπορεί να αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία εκ των προτέρων, τα παράθυρα να καθαρίσουν από τον πάγο και ο κινητήρας να προθερμανθεί. Επομένως, το καλοριφέρ στάθμευσης δεν είναι το μόνο στοιχείο που προσφέρεται για την ευεξία των επιβατών. Χάρη στην προθέρμανση του κινητήρα, το λάδι και ο καταλυτικός μετατροπέας φτάνουν ταχύτερα στη θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ η φθορά και οι εκπομπές ρύπων στην εκκίνηση μειώνονται. Προαιρετικό, εργοστασιακά εγκατεστημένο καλοριφέρ στάθμευσης διατίθεται με τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel Vivaro και Movano, καθώς και με τα επιβατικά μοντέλα Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, και Insignia.

Εξίσου πρακτικά είναι τα συστήματα ξεπαγώματος, όπως οι θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και τα θερμαινόμενα παρμπρίζ, όπως αυτά που προσφέρονται με τα Opel Insignia και Grandland X. Το παρμπρίζ ξεπαγώνει αθόρυβα και άνετα μέσω μπουτόν, χάρη σε αντιστάσεις από λεπτό σύρμα. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ αποτρέπει επίσης το θάμπωμα σε υγρές συνθήκες, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ορατότητα και την ασφάλεια.

Τα οχήματα Opel διαθέτουν και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δημιουργούν μία αίσθηση θαλπωρής μέσα στην καμπίνα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα προσφέρουν θερμαινόμενο τιμόνι. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο οδηγός μπορεί να νιώσει τη ζεστασιά στα χέρια του.

Μιλώντας για ευεξία, τα θερμαινόμενα, πολυρυθμιζόμενα και εργονομικά πιστοποιημένα καθίσματα AGR με τη σφραγίδα έγκρισης των ειδικών της πλάτης του Aktion Gesunder Rücken e.V. είναι το κερασάκι στην τούρτα. Με τα υπερσύγχρονα καθίσματα, όλοι μπορούν να ρυθμίσουν την ιδανική θέση αξιοποιώντας τις πολυάριθμες δυνατότητες. Τα προαιρετικά καθίσματα Premium AGR εξασφαλίζουν ένα ξεκούραστο ταξίδι με ένα μοναδικό συνδυασμό ρύθμισης πλαϊνών μαξιλαριών, λειτουργίας μασάζ και θέρμανσης το χειμώνα ή ψύξης / εξαερισμού το καλοκαίρι. Σαν πρόσθετο στοιχείο πολυτέλειας, το προνόμιο αυτό απολαμβάνουν και οι επιβάτες των θερμαινόμενων πίσω πλαϊνών καθισμάτων των Opel Astra, Grandland X και Insignia. 

Οδηγοί και επιβάτες μπορούν απλά να μπαίνουν στο Opel τους χωρίς να φοράνε μπουφάν ή γάντια. Έχοντας στη διάθεσή τους ποικίλες επιλογές θέρμανσης, θα νιώθουν θαλπωρή και ασφάλεια, από την πρώτη στιγμή του ταξιδιού. Και χωρίς τα βαριά επανωφόρια, δεν θα περιορίζεται η ελευθερία κινήσεων τους, ούτε θα δυσκολεύονται να κλείσουν τη ζώνη ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 ΜERCEDES-BENZ X-CLASS 11/12/2017

  Διαθέσιμη από 35.028 ευρώ η Mercedes X-Class (UPD)

  Αναλυτικός τιμοκατάλογος και οι εκδόσεις για την ολοκαίνουργια X-Class που ήδη βρίσκεται στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων της Mercedes-Βenz Hellas!

 • YOKOHAMA 11/12/2017

  Yokohama... επί πάγου!

  Τα βλέμματα τράβηξε η Yokohama, την περασμένη εβδομάδα στο Val Thorens, ως ο επίσημος χορηγός του ετήσιου πρωταθλήματος Τrophee Andros.

 • 2018 PEUGEOT 4/12/2017

  Peugeot Drive Days:Φεστιβάλ επιλεγμένων μεταχειρισμένων

  Στο εορταστικό κλίμα του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 8, 9 και 10 του μήνα, η Peugeot διοργανώνει Φεστιβάλ Επιλεγμένων Μεταχειρισμένων στο επίσημο δίκτυο διανομέων της γαλλικής μάρκας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 • 2018 FORD 4/12/2017

  Το νέο Ford EcoSport στο The Mall Athens

  Το νέο Ford EcoSport, το μικρό SUV της Ford, βρίσκεται ήδη στο κέντρο του πιο πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου της Αθήνας του The Mall Athens, λίγες μόνο ημέρες πριν από το επίσημο Πανευρωπαϊκό λανσάρισμά του.

 • 2018 ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ 4/12/2017

  Εγγύηση ελαστικών με την υπογραφή της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

  Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο ενός αυτοκινήτου που έχει άμεση επαφή με το δρόμο. Είναι αυτό που συμβάλει στην ασφαλή μετακίνησή μας και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, τον οποίο δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

 • 2017 OPEL 22/11/2017

  Η Opel συμβουλεύει για ασφαλείς μετακινήσεις τον χειμώνα

  Οι νύχτες μεγαλώνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι δρόμοι γίνονται ολισθηροί. Ήρθε η ώρα να προσαρμοστούμε σε χειμερινές καιρικές και οδικές συνθήκες – και όσοι θέλουν να νιώθουν άνετα, οδηγούν Opel.

 • 2017 NISSAN 22/11/2017

  Ρεκόρ πωλήσεων για το νέο Navara

  Στα δύο χρόνια από τότε που το NAVARA κέρδισε το Διεθνές Βραβείο του Pickup για το 2016, έχουν πωληθεί περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου.

 • HYUNDAI 25/5/2017

  Ανανεωμένος τιμοκατάλογος Hyundai

  Δείτε τον ανανεωμένο, αναλυτικό τιμοκατάλογο της Hyundai για τα επιβατικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

 • CITROEN 24/5/2017

  Νέο Citroen C4 Cactus με Grip Control & όφελος εξοπλισμού έως 1.900€!

  Το Citroen C4 Cactus αποτελεί την εξαιρετική πρόταση της Citroen στην ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία των Crossover, το οποίο αποτελεί το καλύτερο Crossover έναντι του ανταγωνισμού του.

 • CITROEN 19/5/2017

  Δωρεάν έλεγχος κλιματισμού από τη Citroen!

  H Citroen παραμένει πιστή στις αρχές και στη φιλοσοφία της, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται ο πελάτης!

 • SUBARU 18/5/2017

  Ανανεωμένος τιμοκατάλογος Subaru

  Δείτε τον ανανεωμένο, αναλυτικό τιμοκατάλογο της Subaru για τα επιβατικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

 • BMW 18/5/2017

  Ανανεωμένος τιμοκατάλογος BMW

  Δείτε τον ανανεωμένο, αναλυτικό τιμοκατάλογο της BMW για τα επιβατικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

 • ABARTH 2017 8/5/2017

  Νέες μειωμένες τιμές για Abarth 595

  Σημαντικές μειώσεις προκύπτουν μέσα από τον νέο τιμοκατάλογο για αρκετές από τις εκδόσεις που ανήκουν στην αναθεωρημένη γκάμα του Abarth 595 μοντέλων που διακρίνονται για τις ιδιαίτερα σπορτίφ επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά.

 • SHELL 8/5/2017

  Προστασία... παντός καιρού από τα πρατήρια Shell!

  Νέα προσφορά των πρατηρίων Shell για την προστασία του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας σας.

 • PEUGEOT 5/5/2017

  Στην πρώτη θέση της ελληνικής αγορά η Peugeot!

  Η επιθετική εμπορική πολιτική, αλλά και η νέα, συναρπαστική γκάμα έχουν δώσει μια άλλη δυναμική στη γαλλική μάρκα.