H Maserati αποκάλυψε το πιο γρήγορο EV κάμπριο στον κόσμο - Κάνει το 0-100 km/h σε 2,8 sec! (video-photos)


Η Maserati GranCabrio Folgore έχει μέγιστη ισχύ που ξεπερνά τους 1.200 PS ενώ επιταχύνει από στάση στα 200 km/h σε 9 sec.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MASERATI - FEDE E DANI
  • 16/4/2024

Η Maserati παρουσίασε τη δική της πρόταση για την κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών κάμπριο, τραβώντας το κάλυμμα από την GranCabrio Folgore. Πρόκειται για την «ανοιχτή» έκδοση της GranTurismo Folgore, με την οποία έχει αρκετά κοινά.

Οι Ιταλοί έχουν προσφέρει στο νέο μοντέλο της σειράς Folgore, τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί στον πίσω άξονα, κι ένας στον εμπρός. Καθένας από αυτούς μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει έως και 407 PS ιπποδύναμης κι έτσι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να αποδώσει το σύστημα ανέρχεται στα 1.223 PS και 1.350 Nm.

Ωστόσο, η μπαταρία δεν μπορεί να προσφέρει τα ίδια επίπεδα ισχύος. Ο τελικός αριθμός αγγίζει τα 829 PS στο 'MaxBoost' mode, ενώ στη συμβατική λειτουργία, ανέρχεται στα 761 PS. Σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο της μοντέλο κάνει τα 0-100 km/h σε 2,8 sec, ενώ τα 0-200 km/h γίνονται σε 9,1 sec και το μοντέλο φτάνει έως και τα 290 km/h, καθιστώντας το, το ταχύτερο ηλεκτρικό κάμπριο της αγοράς.

Όσο για την μπαταρία ιόντων λιθίου, έχει τοποθετηθεί ανάμεσα και πίσω από τους επιβάτες, επιτρέποντας τη διατήρηση των κλασικών αναλογιών της GranCabrio. Έχει χωρητικότητα 92,5 kWh, εκ των οποίων χρησιμοποιούνται τα 83 kWh, με τη Maserati να επιλέγει τη βέλτιστη λειτουργία της, με στόχο να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της.

Η τεχνολογία 800V επιτρέπει στη νέα GranCabrio Folgore να φορτίζει από το 20 στο 80% μέσα σε 18 λεπτά. Με μία πλήρη φόρτιση, το όχημα μπορεί να διανύσει από 419 έως 447 km, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Υπάρχουν 6 διαθέσιμες αποχρώσεις για το αμάξωμα, οι Bianco Astro, Nero Assoluto, Blu Modena, Verde Giada, Grigio Incognito και Grigio Maratea Matte, ενώ ακόμη 27 διαφορετικοί χρωματισμοί προσφέρονται από τη Maserati μέσω των προγραμμάτων εξατομίκευσης Collezioni Corse και Futura. Η ηλεκτρική GranCabrio έχει εξοπλιστεί με τροχούς 20 κι 21 ιντσών, στο μπροστινό και το πίσω μέρος, αντίστοιχα, οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά 265/35 ZR20 και 295/30 ZR21.

Η μαλακή οροφή ανοίγει μέσα σε 14 sec, όταν το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 50 km/h. Αντίστοιχα, κλείνει σε 16 sec, κι αμφότερες οι ενέργειες γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, επιτρέποντας στον οδηγό να διατηρεί το βλέμμα στον δρόμο.

Στην καμπίνα, οι Ιταλοί έχουν προσθέσει δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, μια 12,3 ιντσών και μια 8,8 ιντσών, για τον χειρισμό των περισσότερων λειτουργιών του οχήματος και του συστήματος infotainment, όπως κι έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,2 ιντσών, πίσω από το τιμόνι.

Η Maserati δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της νέας GranCabrio Folgore, ούτε και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα καταφτάσει στις αντιπροσωπείες.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε μια καμπάνια σε συνεργασία με τον τραγουδιστή των Maneskin, Damiano David, ο οποίος οδήγησε, τόσο το νέο δημιούργημά της, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της «οικογένειας» Folgore:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η Maserati MC20 Cielo πρέπει να μπει σε γκαλερί, όχι σε έκθεση αυτοκινήτων (photos)

Maserati: Έρχονται νέα ηλεκτρικά μοντέλα με εξωπραγματικές επιδόσεις

O David Beckham οδηγεί την πιο σπάνια Maserati MC20 που έχει κατασκευαστεί ποτέ (video)