World Car Awards: Το KIA EV9 Παγκόσμιο Αυτοκίνητο για το 2024


Το θηριώδες ηλεκτρικό SUV της KIA αναδείχθηκε παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς και κορυφαίο EV. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KIA
  • 27/3/2024

And the winner is… KIA EV9. Το επιβλητικό ηλεκτρικό SUV των Κορεατών αναδείχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2024 στην εκδήλωση απονομής των βραβείων «World Car Awards» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Ο θρίαμβός του ήταν διπλός, καθώς κατέκτησε και τον τίτλο του «Κορυφαίου Ηλεκτρικού Οχήματος» για το 2024. Ο Όμιλος Hyundai ήταν και φέτος κυρίαρχος, με το Hyundai Ioniq 5 N να αναδεικνύεται «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων».

Μην ξεχνάμε ότι το 2023 κορυφαίο αυτοκίνητο της χρονιάς αναδείχθηκε το Hyundai Ioniq 6, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Ioniq 5, που κατέκτησε το σχετικό τίτλο το 2022.

Όσο για τους υπόλοιπους παγκόσμιους νικητές του 2024, η BMW Σειρά 5 / i5 αναδείχθηκε «Κορυφαίο Πολυτελές Αυτοκίνητο», το ηλεκτρικό Volvo EX30 «Κορυφαίο Αυτοκίνητο Πόλης» και το Toyota Prius«Καλύτερο Design Αυτοκινήτου».

Στην ψηφοφορία του θεσμού «World Car Awards» συμμετέχουν 100 δημοσιογράφοι από 29 χώρες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που το EV9 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτός ο θρίαμβος αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής αριστείας. Η συνεχής επιτυχία του Kia EV9 θα μας ωθήσει να συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά οχήματα που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KIA.

Αναλυτικά οι νικητές του 2024 ανά κατηγορία:

World Car: KIA EV9

World Electric Vehicle: KIA EV9

World Luxury Car: BMW 5 Series / i5

World Performance Car: Hyundai Ioniq 5 N

World Urban Car: Volvo EX30

World Car Design: Toyota Prius

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

COTY: Το Renault Scenic είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

2024: Αυτά είναι τα «Αυτοκίνητα της Χρονιάς» για τη Β. Αμερική

Αυτά είναι τα επτά πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτων