Το Honda Civic Type R σπάει ακόμη ένα ρεκόρ (video)


Οι Ιάπωνες συνεχίζουν να «περιοδεύουν» σε διάφορες πίστες της Ευρώπης. Αυτή την φορά το νέο ρεκόρ για προσθιοκίνητο σημειώθηκε στην πίστα του Spa.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/6/2018

Μετά από ένα μόλις μήνα από το ρεκόρ στην πίστα του Magny-Cours GP το Civic Type R έρχεται να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ για προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής σημειώνοντας στην πίστα Spa-Francorchamps στο Βέλγιο χρόνο 2 min 53,72 sec. Πίσω από το τιμόνι του Type R ήταν ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας FIA WEC LMP2, ο Bertrand Baguette, ο οποίος αγωνίζεται επί του παρόντος με Honda NSX-GT στο Super GT με την Nakajima Racing.

Ο Bertrand Baguette δήλωσε μεταξύ άλλων πως «…από ένα δυνατό προσθιοκίνητο αναμένεται πάντα υποστροφή, αλλά αυτό το αυτοκίνητο είναι τόσο ισορροπημένο, ειδικά στο πρόγραμμα +R. Το πλαίσιο είναι πολύ άκαμπτο, το πίσω μέρος είναι πολύ σταθερό και το μπροστινό μέρος κολλά στην άσφαλτο και χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική. Για μένα ως οδηγός του αγώνα δρόμου, είναι σαφές ότι το Type R έχει γεννηθεί για την πίστα, αλλά κινείται εξίσου σβέλτα και άνετα στους δρόμους για καθημερινή οδήγηση».

Υπενθυμίζεται πως το νέο Civic Type R σπάει τα προηγούμενα ρεκόρ που είχε κάνεις ήδη σε διάφορες πίστες. Είναι το ταχύτερο fwd παραγωγής στο Nürburgring, στο Magny-Coiurs ξεπέρασε το ρεκόρ γύρου της προηγούμενης γενιάς και έπονται τα ρεκόρ στις πίστες των Silverstone, Estoril και Hungaroring.