Η Honda θέλει να κάνει νέο ρεκόρ με χλοοκοπτικό (video)


Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η ιαπωνική εταιρία σε συνεργασία με την Team Dynamics είχαν παρουσιάσει ένα χλοοκοπτικό που έπιανε τα 187,6  km/h με 0-100 σε μόλις 4 sec!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/3/2018

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά εδώ μιλάμε για το ταχύτερο χλοοκοπτικό στον κόσμο. Και το ρεκόρ του 2014 δεν είχε πιστοποιηθεί… κουρεύοντας το γκαζόν αλλά σε μια πίστα στην Ισπανία. Τότε το σούπερ χλοοκοπτικό που είχε επιμεληθεί η Honda σε συνεργασία με την Team Dynamics από το πρωτάθλημα BTCC είχε έναν V2 κινητήρα με 102 PS και το όχημα είχε το προσωνύμιο Mean Mower.

Τώρα, η Honda επιστρέφει ξανά για ένα νέο Mean Mower που αυτή την φορά χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο μοτέρ από μία μοτοσικλέτα CBR1000RR. Εδώ η ισχύς θα φτάνει τους 190 PS και όπως είναι λογικό οι επιδόσεις του νέου Mean Mower θα είναι ανάλογα καλύτερες με τελική ταχύτητα κοντά στα 215 km/h.

Στην θέση του οδηγού δεν θα βρίσκεται κάποιος κηπουρός, αλλά η 22χρονη οδηγός αγώνων Jessica Hawkins που έχει διακριθεί από τα καρτ μέχρι και στο Χόλυγουντ ως κασκαντέρ στο Fast & Furious. Παρακάτω το ρεκόρ του 2014.