Ελληνικό Pony βγήκε στο σφυρί από ξένο οίκο - Δείτε τι τιμή έπιασε (photos)


Κάτω από το κάλυμμα βρίσκεται ο αερόψυκτος κινητήρας του 2CV, χωρητικότητας 602cc, με την κίνηση να περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 4 σχέσεων.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 11/4/2024

Οι περισσότεροι λάτρεις της αυτοκίνησης στην Ελλάδα γνωρίζουν τι εστί Namco Pony. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό φορτηγάκι, που βασιζόταν στην πλατφόρμα του εμβληματικού Citroen 2CV και κατασκευαζόταν από τη Namco στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1975, που ξεκίνησε η παραγωγή, κατασκευάστηκαν 18.000 μονάδες, με την εταιρεία να εξάγει το ελληνικής προέλευσης μοντέλο σε 14 χώρες. Μία από αυτές έγινε διαθέσιμη μέσω του Bring A Trailer, καταλήγοντας στα χέρια ενός Αμερικανού αγοραστή, ο οποίος κατέβαλε 10.750 δολάρια για την απόκτησή της, δηλαδή λίγο παραπάνω από 10.000 ευρώ.

Το Pony του 1980 βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς μερικές γρατζουνιές που έχει στο ατσάλινο αμάξωμα και στην μπροστινή πλαστική γρίλια, ενώ έχει διανύσει 42.126 km.

Κάτω από το κάλυμμα συνεχίζει να βρίσκεται ο αυθεντικός, αερόψυκτος κινητήρας του 2CV, χωρητικότητας 602cc, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 4 σχέσεις.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα παγκάκι, που έχει επενδυθεί με βινύλιο μαύρου χρώματος, το οποίο εμφανίζεται και στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ραδιοκασετόφωνο της Sanyo, που συνδέεται με ηχεία, τοποθετημένα κάτω από το ταμπλό.

Σύμφωνα με την αγγελία, το συγκεκριμένο Pony βρισκόταν στην Ελλάδα μέχρι το 2015, όποτε και εισήχθη στις ΗΠΑ, που παραμένει μέχρι και σήμερα. Αναφέρεται επίσης ότι, πριν μετακομίσει στη Φλόριντα, το αυτοκίνητο πέρασε από ενδελεχείς ελέγχους κι αποκατάσταση, κατά την οποία αποσυναρμολογήθηκε κι επανασυναρμολογήθηκε, με το αμάξωμα να βάφεται κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ένα και μοναδικό Honda NSX που πωλείται στην Ελλάδα – Δείτε την τιμή του

Το ελληνικό Skoda Favorit του 1993 με τα 34 km στο κοντέρ (photos)

Συλλεκτικό και «ελληνικό» Ford Focus RS βγαίνει στο σφυρί - Η υψηλότερη προσφορά