Νέα BMW X2: Premium χαρακτήρας, ανόθευτη οδηγική απόλαυση


Η δεύτερη γενιά της BMW X2 ανατρέπει τα δεδομένα προτάσσοντας την ανανεωμένη σχεδίαση, τον premium χαρακτήρα και την οδηγική απόλαυση. Γνώρισέ τη στις εκθέσεις της BMW Σπανός ΑΕ.

  • 12/3/2024

Τον περασμένο Οκτώβριο η BMW προχώρησε στην αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς της Χ2 η οποία γυρίζει σελίδα και βγαίνει στους δρόμους έχοντας μεταμορφωθεί ριζικά σε σχέση με τον προγονό της. Ο premium χαρακτήρας, οι τεχνολογίες αιχμής και η κορυφαία οδηγική απόλαυση αποτέλεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία αναπτύχθηκε η νέα BMW X2 και σε αυτά προστέθηκαν οι ακόμα μεγαλύτεροι χώροι και -για πρώτη φορά- μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (iX2) την οποία οδηγήσαμε πρόσφατα στην Πορτογαλία και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας ΕΔΩ.

Αυξημένες διαστάσεις για κορυφαία άνεση

Η αναβάθμιση των χώρων της νέας BMW X2 προέκυψε από την αύξηση των διαστάσεων του αυτοκινήτου. Στο μήκος έχουν προστεθεί 194 mm και φτάνει τα 4.554 mm, στο πλάτος 21 mm (1.845 mm) και στο ύψος 64 mm (1.590 mm). Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο το οποίο ορίζεται στα 2.692 mm, προσφέροντας ευρυχωρία στο εσωτερικό, με το πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 525 lt (για την EV έκδοση) και φτάνει τα 560 lt (θερμική έκδοση), και ως τα 1.470 lt με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Σχεδιαστικά η νέα Χ2 αποπνέει τον αέρα ενός αληθινά premium αυτοκινήτου, υιοθετώντας μια εκφραστική σχεδίαση και έντονες δυναμικές γραμμές περιμετρικά του αμαξώματος. Το… πρόσωπό της σχεδιάστηκε από το μηδέν με σημεία αναφοράς τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και τη σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών, η οποία είναι προαιρετικά διαθέσιμη και ως φωτιζόμενη.

Στο προφίλ δεσπόζει η γραμμή οροφής που…  κατεβαίνει γλυκά στο πίσω μέρος, σχηματίζοντας μια coupe σιλουέτα, οι ζάντες ελαφρού κράματος που ξεκινούν από τις 18 ίντσες και φτάνουν έως τις 21 ίντσες, καθώς και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών που προσθέτουν πόντους στην επιβλητική εικόνα του μοντέλου. Η σπορ αίσθηση είναι ευδιάκριτη και στο πίσω μέρος, όπου το μάτι του παρατηρητή μαγνητίζεται από τις τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης (στην έκδοση M35i xDrive), τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και την αεροτομή τύπου Gurney.

Με πλήρη γκάμα κινητήρων

Η νέα BMW Χ2, εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX2, είναι διαθέσιμη σε μια πληρέστατη γκάμα θερμικών κινητήρων. Στην κορυφή τοποθετείται η υψηλών επιδόσεων M35i xDrive ενώ υπάρχουν δύο ακόμα επιλογές, μία βενζινοκίνητη και μία diesel. Η σπορ εκδοχή έρχεται με την M35i xDrive όπου κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος κινητήρας τεσσάρων κυλίνδρων που αποδίδει 300 PS και της επιτρέπει να επιταχύνει στο 0-100 km/h σε 5,4 sec.

Σε αυτή την περίπτωση η ειδική ρύθμιση του πλαισίου συνεργάζεται αριστοτεχνικά με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive και την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ. Το αποτέλεσμα προσφέρει ξεχωριστή οδηγική εμπειρία στον οδηγό που θέλει να «παίξει» με το δεξί πεντάλ και ταυτόχρονα απαράμιλλη άνεση όταν το αυτοκίνητο βγαίνει στον αυτοκινητόδρομο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το βενζινοκίνητο σύνολο του 1,5 L προέρχεται από την πιο πρόσφατη αρθρωτή γενιά μονάδων της οικογένειας Efficient Dynamics η οποία μέσω ενός πιο αποδοτικού τρόπου οδήγησης μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 25%, ανάλογα με τη διαδρομή και τις συνθήκες κυκλοφορίας. Ο θερμικός κινητήρας συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και μαζί αποδίδουν μέγιστη ισχύ 170 PS. Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για την BMW X2 sDrive20i είναι 6,5 - 6,0 L /100 km κατά το πρότυπο WLTP.

Η γκάμα των κινητήρων συμπληρώνεται από την έκδοση BMW X2 sDrive18d με το τετρακύλινδρο diesel μοτέρ που αποδίδει 150 PS. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω σύνολα συνδυάζονται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Steptronic 7 σχέσεων που δείχνει να ταιριάζει άψογα σε επίπεδο επιδόσεων και γενικότερης λειτουργίας.

Premium εσωτερικό με αναβαθμισμένο εξοπλισμό

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο άρτιο σε υλοποίηση εσωτερικό, με την μοντέρνα αισθητική και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Το στοιχείο που ξεχωρίζει κατά την είσοδο είναι η τεράστια κυρτή οθόνη BMW Curved Display που αιωρείται πάνω από το ταμπλό.

Ουσιαστικά αποτελείται από δύο μικρότερες οθόνες, μία των 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία των 10,7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων που έχει ενσωματώσει το iDrive 9. Τα καθίσματα της μπροστινής σειράς χωρίζονται από ένα αιωρούμενο υποβραχιόνιο στο οποίο υπάρχουν φυσικοί διακόπτες που δίνουν πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες τού αυτοκινήτου.

Σημαντική αναβάθμιση έχει γίνει και στον στάνταρ εξοπλισμό της νέας BMW X2, στα συστήματα ασφαλείας, ψηφιακών υπηρεσιών και υποβοήθησης του οδηγού. Πλέον, στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκουμε μεταξύ άλλων έναν επιπλέον αερόσακο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα που παρέχει προστασία σε οδηγό και συνοδηγό, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σπορ δερμάτινο τιμόνι, αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, τέσσερις θύρες USB-Cσύστημα πλοήγησης BMW Maps, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, βοηθό στάθμευσης Parking Assistant με Reversing Assist Camera και Reversing Assistant.

Μπορείς να ανακαλύψεις όλα τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει στις εκθέσεις της Σπανός ΑΕ. (Λ. Συγγρού 299 & Λ. Βουλιαγμένης 99), αλλά και να προγραμματίσεις ένα test drive μέσω του bmw-spanos.gr.