Kia EV9 GT: Πότε καταφτάνει η «καυτή» έκδοση για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς


Η Kia ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης της νέας, ακραίας έκδοσης του επιτυχημένου SUV.

  • ΦΩΤΟ: KIA
  • 27/4/2024

Η Kia έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια της CEO Investor Day που διοργάνωσε στις αρχές του Απρίλη, ότι το νέο, πανίσχυρο EV9 GT θα κάνει πρεμιέρα μετά την εκπνοή του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, η «καυτή» εκδοχή του μοντέλου που απέσπασε τον τίτλο του «Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024,» όπως κι εκείνον του «Κορυφαίου EV» θα καταφτάσει τον Ιανουάριο του 2025, με «τεράστια ισχύ» που θα προέρχεται από ένα αναβαθμισμένο σύστημα με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σύμφωνα με τους Κορεάτες, θα κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4,0 sec, που αποτελεί μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επίδοση, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που ζυγίζει σχεδόν 2,5 τόνους.

Παρόλο που η Kia δεν έχει αναφερθεί στην ισχύ του νέου μοντέλου, εκείνη αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα νούμερα της τρέχουσας ισχυρότερης έκδοσης, που αγγίζει τα 385 PS και 600 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200 km/h και τα 0-100 km/h να είναι εφικτά σε 5,3 sec.

Το EV9 GT έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του μπροστά στον κατασκοπευτικό φακό των συνεργατών μας, με την τελευταία να γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο της εμβληματικής πίστας του Nurburgring τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εικόνες, στις οποίες φαίνεται πιο ξεκάθαρα ο σχεδιασμός, αφού έχει αφαιρεθεί το «βαρύ» καμουφλάζ, η εμφάνιση είναι καθαρά επηρεασμένη από την έκδοση GT-Line. Έχουν γίνει αρκετές προσθήκες που προσφέρουν στο όχημα μια πιο σπορ εμφάνιση, κυρίως στο μπροστινό μέρος, στον προφυλακτήρα, που έχει λάβει κάθετες εισαγωγές αέρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Kia EV9 GT αναμένεται να αποκαλυφθούν όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία παρουσίασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» όπως το ψήφισαν οι γυναίκες

Πρώτη εμφάνιση για την «καυτή» GT έκδοση του επιβλητικού KIA EV9 (photos)

KIA EV9: Οι τιμές όλων των εκδόσεών του στην Ελλάδα (πίνακας)