Στην Ελλάδα το νέο Audi A3 allstreet - Δείτε την τιμή του


Η ολοκαίνουρια crossover έκδοση του Audi A3, με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την off-road εμφάνιση απέκτησε τιμή στη χώρα μας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 26/4/2024

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του A3, η Audi παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες για πρώτη φορά και έκδοση allstreet για το μικρομεσαίο μοντέλο της. Πλέον, μάθαμε την τιμή με την οποία ξεκινά η εμπορική της πορεία στη χώρα μας.

Το A3 allstreet συνδυάζει την ευελιξία ενός hatchback και τις δυνατότητες ενός SUV. Διαθέτει off-road εμφάνιση, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm από τις υπόλοιπες Sportback και Sport Sedan εκδόσεις και υπερυψωμένη θέση καθισμάτων.

Το ξεχωριστό παρουσιαστικό του αναδεικνύεται από στοχευμένα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η κάθετη μάσκα Singleframe σε μαύρο ματ χρώμα και τις ειδικές «ραβδώσεις» στις δύο άκρες του αμαξώματος που ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Μπροστά ενσωματώνονται στο χαρακτηριστικό άκρο του διακριτικού σπόιλερ και πίσω στο διαχύτη.

Τα τονισμένα προστατευτικά στα φτερά υπογραμμίζουν τους στάνταρ τροχούς των 17 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθενται τροχοί 18 και 19 ιντσών. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι ράγες οροφής, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 380 L που «ανεβαίνει» στα 1.200 L με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Το εσωτερικό έχει τα δικά του νέα στοιχεία, από τη σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς μέχρι τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα και το νέο φωτισμό. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών μαζί με το Audi virtual cockpit 10,25 ιντσών και μία ασύρματη θέση φόρτισης smartphone. Εκτός από τις δύο θύρες φόρτισης USB-C που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική κονσόλα, στάνταρ είναι και οι δύο επιπλέον πίσω, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Το Audi A3 allstreet αρχικά διατίθεται στην ήπια υβριδική έκδοση 35 TFSI, με υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 L που αποδίδει 150 PS και 250 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 8,4 sec ενώ η τελική ταχύτητα είναι 221 km/h.

Η κατανάλωση στο μικτό κύκλο είναι 5,8-5,4 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 133-123 gr/km. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 PS και η δεύτερη με κινητήρα δίλιτρο, TFSI, απόδοσης 204 PS και τετρακίνηση.

Η τιμή του νέου Audi A3 allstreet στη χώρα μας, στην έκδοση 35 TFSI S tronic, είναι 33.980 € (με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποστολή στην Αυστρία: Είδαμε από κοντά το εντυπωσιακό Audi Q6 e-tron (τιμή)

Audi: Αυτά είναι τα νέα Q7 και Q8 TFSI e quattro (photos)

Το Audi Q7 μεγαλώνει... και μεταμορφώνεται - Οι πρώτες αλλαγές στη σχεδίαση (photos)