Η Mercedes-Maybach EQS SUV των 658 PS ήρθε στην Ευρώπη... με τιμή που ζαλίζει!


Το πολυτελέστατο ηλεκτρικό SUV ξεκινά την εμπορική του πορεία στις αγορές της Ευρώπης, συνδυάζοντας επιδόσεις και κορυφαία άνεση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz AG
  • 26/3/2024

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Mercedes απογείωσε την πολυτέλεια της EQS SUV παρουσιάζοντας την Maybach έκδοσή της και πλέον ήρθε η ώρα για να ανοίξουν οι παραγγελίες της στη Γερμανία και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Πρόκειται για την Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση του πολυτελούς βραχίονα της γερμανικής φίρμας, η οποία υπόσχεται μοναδική εμπειρία τόσο από πλευράς αμιγούς ηλεκτρικής οδήγησης, όσο και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι διαφορές της από την «απλή» ηλεκτρική EQS SUV είναι αρκετές και ευδιάκριτες από την πρώτη στιγμή, με την Maybach μάσκα αλλά και το σχετικό σήμα στο εμπρός μέρος του οχήματος ελεύθερου χρόνου. Μπορεί να διατεθεί με την παραδοσιακή Maybach διχρωμία, σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ το προαιρετικό πακέτο Night Series προσθέτει μια πιο σκούρα εμφάνιση. Επιπλέον, το μοτίβο Maybach μαζί με διάφορα άλλα στοιχεία εμφανίζεται σε πολλά σημεία του αμαξώματος.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο σαν ένα κομψό σαλόνι, με άπλετους χώρους (μεταξόνιο 3.210 mm) που υποδέχεται όλους τους επιβάτες με τις αυτόματες πόρτες άνεσης που μπορούν να ανοίξουν αλλά και να κλείσουν με χρήση του κλειδιού. Η MBUX Hyperscreen με τις 3 οθόνες περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ και οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν έκαστος από μία οθόνη 11,6 ιντσών, οι οποίες είναι τοποθετημένες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Για να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης και πολυτέλειας της Mercedes-Maybach EQS 680 SUV πατήστε ΕΔΩ.

Παρά τις θηριώδεις διαστάσεις - μήκος 5.125 mm, πλάτος 2.034 mm και ύψος 1.721 mm - και το βάρος των 3.075 kg, οι επιδόσεις δεν είναι διόλου αμελητέες για το ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν ισχύ 658 PS και ροπή 950 Nm, με αποτέλεσμα να απαιτούνται μόλις 4,4 sec για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 km/h.

Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 118 kWh προσφέρει αυτονομία που κυμαίνεται από 559 km έως 612 km και υποστηρίζει φόρτιση έως 200 kW, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 31 λεπτά για να γεμίσει από το 10% στο 80% σε ταχυφορτιστή DC υψηλής απόδοσης.

Η τιμή της Mercedes-Maybach EQS 680 SUV στην αγορά της Γερμανίας ξεκινά από 200.634 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes-AMG GT 43 Coupe: Πισωκίνητη, 4κύλινδρη και fun-to-drive με 421 PS (photos)

Η Mercedes-AMG δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό «θηρίο» στους -25 βαθμούς Κελσίου (photos)

Mercedes-Benz 500 K Special Roadster: Ένα σπάνιο «γλυπτό» με κάθισμα για την πεθερά (photos)