Επίσημο: Η νέα Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio θα αγγίζει τους 1.000 PS


Οι πληροφορίες που υπήρχαν για τη δύναμη τής νέας Stelvio Quadrifoglio, επιβεβαιώθηκαν από τον CEO της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 15/4/2024

Η τρέχουσα γενιά της Alfa Romeo Stelvio βρίσκεται στην αγορά από το 2016. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, η Alfa Romeo ετοιμάζεται να λανσάρει τον αμιγώς ηλεκτρικό της διάδοχο, που αναμένεται να καταφτάσει το 2025.

Η αναναεωμένη Stelvio θα ανήκει στην «οικογένεια» Quadrifoglio και θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, η οποία προσφέρει τεχνολογία 800V, επιτρέποντας υψηλές ταχύτητες φόρτισης κι αυξημένη αυτονομία. Ωστόσο, ως μοντέλο με το σήμα του τριφυλλιού, η νέα Stelvio δε θα αρκεστεί σε αυτά. Σύμφωνα με τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, το νέο εγχείρημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει ισχύ έως και 1.000 PS.

Μιλώντας στο AutoExpress, ο Γάλλος αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή, το όχημα, που βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, αποδίδει 970 PS, όμως ο στόχος βρίσκεται ψηλότερα. «Αυτός είναι ο αριθμός τη δεδομένη στιγμή... Αν μπορούμε να φτάσουμε στα 1.000 PS, τότε θα το κάνουμε, όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας, ή των πελατών,» είπε.

Αν οι Ιταλοί καταφέρουν να αγγίξουν τον αριθμό που ανέφερε ο Imparato, τότε η νέα Stelvio Quadrifoglio θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ευθέως το Tesla Model X, που είναι το μοναδικό ηλεκτρικό SUV, του οποίου η ισχύς ανέρχεται σε αντίστοιχα επίπεδα.

Παρόλο που τα κορυφαία στελέχη της Alfa Romeo έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι ο αντικαταστάτης της Stelvio θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, πρόσφατα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο διάδοχος της Giulia, που θα έρθει το 2027, θα προσφέρεται τόσο ως EV, όσο και στη θερμική του εκδοχή.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδιο έχει συμβεί και με το Dodge Charger, που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, στην οποία θα βασιστεί η νέα Stelvio, τότε δεν αποκλείεται να δουμε και κάποια βενζινοκίνητη έκδοση του δημοφιλούς SUV.

Πηγή: AutoExpress

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Alfa Romeo Giulia

Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo θα εμπνευστεί από τη σχεδίαση Coda Tronca με την... κοντή ουρά

Όλα όσα ξέρουμε για την πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo - Τα κοινά σημεία με το Jeep Avenger