Όλα όσα ξέρουμε για τις νέες BMW M5 Sedan και Touring - Η σημαντική προσθήκη


To ντεμπούτο των νέων BMW M5 sedan και Touring πλησιάζει και σάς παρουσιάζουμε όλες τις πληροφορίες  για τις δύο «καυτές» εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW - UWE FISCHER - ENES KUCEVIC
  • 17/4/2024

Η BMW αποκάλυψε την 8η γενιά της Σειράς 5 τον Μάιο του 2023, αφήνοντάς μας στην αναμονή για τις κορυφαίες εκδόσεις της «οικογένειας» του μοντέλου. Λίγο καιρό αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η γκάμα της νέας M5, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024, θα εμπλουτιστεί με έκδοση Touring για πρώτη φορά από τη γενιά E60, που ήταν μέρος του καταλόγου των Γερμανών από το 2005 μέχρι το 2010.

Έκτοτε, η φίρμα έκανε tease το ανανεωμένο μοντέλο στη station wagon μορφή του, δημοσιεύοντας μερικά πλάνα της σε... συσκευασία δώρου, προετοιμάζοντας το κοινό της γι' αυτό που πρόκειται να έρθει σύντομα. Ταυτόχρονα, οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται στην παγωμένη Λαπωνία, τόσο για το sedan, όσο και για το station wagon και αρκετές είναι οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σχετικά με τη νέα γενιά του μοντέλου υψηλών επιδόσεων

Ξεκινώντας από το πότε θα καταφτάσει η νέα M5, ο χρήστης του forum Bimmer Postynguldyn, που συχνά έχει υπάρξει ιδιαίτερα ακριβής όσον αφορά πληροφορίες σχετικά με μελλοντικά μοντέλα, αναφέρει ότι η παραγωγή της sedan έκδοσης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2024, ενώ της wagon, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ωστόσο, αναμένεται οι δύο εκδοχές να παρουσιαστούν ταυτόχρονα.

Όσο γι' αυτό που θα κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, η πολυαναμενόμενη M5 θα είναι η πιο «πράσινη» στην ιστορία της. Θα χρησιμοποιηθεί κάποια παραλλαγή του υβριδικού V8 κινητήριου συνόλου, που βρίσκει κανείς και στην BMW XM, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 70 km.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η ισχύς της M5 θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, από εκείνη της βασικής έκδοσης της XM, η οποία αποδίδει 652 PS, όμως δε θα ξεπεράσει την κορυφαία XM Label Red, που αγγίζει τα 748 PS και 1.000 Nm.

Η προσθήκη, για πρώτη φορά, της υβριδικής τεχνολογίας θα επιφέρει αύξηση και στο βάρος, όπως είθισται. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν αυτό να αγγίζει τα 2.430 kg, δηλαδή σχεδόν 450 kg περισσότερο από την τρέχουσα γενιά.

Σχετικά με την M5 Touring, όλα τα στοιχεία του sedan θα διατηρηθούν και στο station wagon, εκτός, φυσικά, από τις διαστάσεις της και το αμάξωμα - συγκεκριμένα στο πίσω μέρος, όπως άλλωστε έχουμε δει στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Με αυτή την εταιρεία θα συνεργαστεί για τα EV επόμενης γενιάς

BMW iX3: Τα δεδομένα για το νέο SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse

BMW: Αβεβαιότητα για τη νέα γενιά της Σειράς 4 - Τα πιθανά σενάρια