Έρχεται το πιο ισχυρό Land Rover Defender όλων των εποχών (photos)


Το νέο Defender Octa θα φέρει έναν twin turbo κινητήρα V8 με τεχνολογία mild hybrid, που θα αποδίδει περισσότερο από 600 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Nick Dimbleby 2022
  • 28/3/2024

Αργότερα μέσα στο έτος, η Land Rover θα λανσάρει το νέο, υψηλών επιδόσεων Defender Octa, το οποίο θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο της εμβληματικής σειράς Defender που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποκαλύψει την ισχύ του νέου της δημιουργήματος, όμως έχει γίνει γνωστό ότι θα διαθέτει έναν twin turbo κινητήρα V8, που θα συνοδεύεται από τεχνολογία mild-hybrid.

Το νέο Defender θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση του ήδη υπάρχοντος V8 χωρητικότητας 5,0 L, που προσφέρεται στο τρέχον μοντέλο, ή τον V8 4,4 L, που βρίσκει κανείς στο Range Rover SV κι ήδη έχει εξοπλιστεί με την εν λόγω τεχνολογία από το περασμένο έτος. Η ισχύς εκείνου του κινητηρίου συνόλου ανέρχεται στα 606 PS, οπότε το Defender Octa αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πανίσχυρο off-road SUV θα είναι εξοπλισμένο με την ανάρτηση αέρος 6D Dynamics, η οποία θα μπορεί να διατηρήσει το Octa«σε σχεδόν σταθερό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, της πέδησης και στις στροφές σε ανώμαλο έδαφος.» Εκτός αυτού, θα υπάρχουν φρένα Brembo.

Όσο για την εμφάνισή του, κρίνοντας από τις πρώτες εικόνες του που δημοσίευσε η Land Rover, το Octa θα διακοσμηθεί με ειδικά σήματα στο σχήμα του ρόμβου, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, που θα το κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Defender.

Η Land Rover επιβεβαίωσε ότι το Octa θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Παρόλο που οι προπαραγγελίες δεν έχουν ανοίξει ακόμη, οι Βρετανοί συμβουλεύουν τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία της επιλογής τους, αν θέλουν να πάρουν πρώτοι στα χέρια τους το Defender Octa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SV Rover: Ένα off-road «κτήνος» με 1.115 PS και επταψήφια τιμή (photos)

Το Land Rover Defender αποχωρίζεται -με το αζημίωτο- την οροφή του (photos)

Η ειδική έκδοση του νέου Range Rover «έπεσε στα χέρια» της Mansory (photos)