Ράλλυ Χιλής - 1η Μέρα: Πέρασε στην πρωτοπορία ο Tanak, από κοντά ο Suninen


Ο Ott Tanak κατάφερε να περάσει στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα, με τον Elfyn Evans να κατρακυλά και τον Teemu Suninen να κρατιέται κοντά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 29/9/2023

Η πρώτη μέρα του Ράλλυ Χιλής βρήκε τον Ott Tanak στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον Εσθονό να κερδίζει συνολικά τρεις από τις έξι ΕΔ της Παρασκευής.

Ο Teemu Suninen πήρε την πρωτοκαθεδρία του αγώνα από τον Elfyn Evans μετά την SS4, κερδίζοντας εκείνη την ΕΔ, όμως ο Tanak επέστρεψε δριμύτερος και κέρδισε τις SS5 και SS6, ολοκληρώνοντας τη μέρα 4,2 sec μπροστά από τον δεύτερο, πλέον, Suninen.

«Η πρώτη κι αυτή η ΕΔ ήταν πάρα πολύ δύσκολες, όταν το έδαφος είναι τόσο σκληρό, δεν μπορείς να βρεις καθόλου σταθερότητα. Όμως είχαμε μια καλή προσπάθεια, οπότε κανένα πρόβλημα,» είπε ο Tanak μετά το τέλος της SS6.

Ο Elfyn Evans έπεσε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, λέγοντας ότι δυσκολεύτηκε αρκετά με την πρόσφυση, κι ότι η θέση εκκίνησής του δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, αφού «καθάριζε» τον δρόμο.

Τέταρτος στη γενική κατάταξη κατάφερε να αναρριχηθεί ο Thierry Neuville, ο οποίος αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα πριν την έναρξη της SS6, κι έτσι χρειάστηκε να ολοκληρώσει και τα 23,32 km της τελευταίας ΕΔ της ημέρας, χωρίς αυτό.

Ο Kalle Rovanpera έχασε λίγο χρόνο στην SS6, αφού είχε μία μικρή έξοδο στα πρώτα χιλιόμετρα. Ευτυχώς για τον ίδιο, αυτό δεν προκάλεσε ζημιά στο Toyota GR Yaris Rally1 του, κι έτσι κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα χωρίς πρόβλημα.

Στην έκτη θέση παρέμεινε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δήλωσε στο τέλος της ημέρας ότι ένιωσε πολύ καλύτερα με το αυτοκίνητο, μετά από κάποιες αλλαγές που έκανε, όμως συνεχίζει να ψάχνει τι ακριβώς μπορεί να βελτιώσει.

Κι ο Gregoire Munster ολοκλήρωσε το δεύτερο loop της ημέρας στην έβδομη θέση, από την οποία και το ξεκίνησε, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται εδώ κι ότι απολαμβάνει πολύ την οδήγηση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak58:43.7
2Teemu Suninen4.2
3Elfyn Evans12.7
4Thierry Neuville27.7
5Kalle Rovanpera38.7
6Takamoto Katsuta45.6
7Gregoire Munster1:38.4