Ράλλυ Χιλής - 1η Μέρα (πρωί): Evans με βραχεία κεφαλή, σφοδρό ατύχημα για Lappi και Loubet (photos)


Ο Elfyn Evans έκλεισε το πρώτο loop της πρώτης μέρας στο Ράλλυ Χιλής στην πρωτοπορία του αγώνα, με τον Esapekka Lappi να μένει από νωρίς εκτός, μετά από μία θεαματική έξοδο μόλις στην SS1, όπως κι ο Pierre-Louis Loubet.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 29/9/2023

Το Ράλλυ Χιλής ξεκίνησε για τα καλά στην περιοχή του Biobio, με τις πρώτα περάσματα από τις τρεις ε.δ. που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή.

Ο Ott Tanak έχασε χρόνο στην SS2 κι έπεσε από την πρωτοπορία του αγώνα, καθώς είχε τετακέ μόλις λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Elfyn Evans

Το αυτό έκανε κι ο Teemu Suninen, ο οποίος όμως είχε παράπονα από τον εαυτό του καθώς έχασε μία γέφυρα και μαζί αρκετά δευτερόλεπτα στην Ε.Δ.2, γεγονός που τον έβγαλε εκτός ρυθμού.

Ως εκ τούτου, ο Ουαλός έμεινε στην πρωτιά μέχρι το τέλος του loop, με διαφορά πια 2,6 δλ. από τον Suninen και 2,7 δλ. από τον Tanak. Ο Εσθονός, μάλιστα, δεν είχε το υβριδικό σύστημα στη διάθεσή του, σε ένα ακόμα πρόβλημα αξιοπιστίας για το Puma Rally1.

O Kalle Rovanpera κρατιόταν σχετικά ψηλά με δεδομένο ότι αυτός «καθάριζε» τον δρόμο, κρατώντας πίσω του τόσο τον Thierry Neuville, που μίλησε για αρκετά μικρά λάθη σε κάθε Ε.Δ., όσο και τον Takamoto Katsuta.

Ο Gregoire Munster περνά ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωινό. Ο συνοδηγός του, Louis Louka, έχει ξεχάσει το βιβλίο με τις σημειώσεις κι έτσι διαβάζει τα πάντα από το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και να δυσχεραίνεται το έργο του πρωτάρη με Rally1.

Ο Pierre-Louis Loubet έχει εκμεταλλευτεί ως τώρα την θέση από την οποία ξεκινά και είναι στην 4η θέση, μέχρι που βρέθηκε εκτός μετά από έξοδο, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό για το πλήρωμα.

Από νωρίς έμεινε εκτός ο Esapekka Lappi. Στην SS1, και συγκεκριμένα στο 19ο χιλιόμετρο, ο Φινλανδός πάτησε σε ένα χαντάκι στο εσωτερικό μίας αριστερής στροφής και βρέθηκε να ντελαπάρει, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το i20 N Rally1. Ευτυχώς ο ίδιος κι ο συνοδηγός του, Janne Ferm, βγήκαν σώοι κι αβλαβείς από το όχημα.

Τέλος, ο τοπικός ήρωας, Alberto Heller, κινείται σε σαφώς αργότερο ρυθμό από τον ανταγωνισμό, αλλά φτάνει στον τερματισμό κάθε Ε.Δ. και ζει την εμπειρία του πρώτου του ράλλυ στην πατρίδα του Rally1.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans29:46.6
2Teemu Suninen2.6
3Ott Tanak2.7
4Kalle Rovanpera13.6
5Thierry Neuville21.7
6Takamoto Katsuta28.3
7Gregoire Munster52.7
8Alberto Heller1:11.0