Ράλλυ Σαφάρι - 3η μέρα (πρωί): Προβλήματα για Lappi και Neuville, ακάθεκτος ο Rovanpera


Οι δύο οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με το κιβώτιο και την ανάρτηση, ενώ ο Evans πήρε δύο νίκες στις πρωινές ειδικές διαδρομές, με τον Rovanpera να παραμένει στην κορυφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jaanus Ree - Red Bull Content Pool
  • 31/3/2024

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα ξεκίνησε με νίκη για τον Thierry Neuville, στην SS14, με τον Βέλγο να καταγράφει τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ΕΔ του πρωινού loop. Ο ομόσταβλός του, Esapekka Lappi, δεν είχε και τόσο καλό ξεκίνημα, αφού είχε κλατάρισμα μόλις ένα χιλιόμετρο μετά την εκκίνηση.

Το ίδιο συνέβη και στον Takamoto Katsuta, ο οποίος δήλωσε ότι οι ελεύθερες πέτρες, που μετακινούνται μετά από κάθε πέρασμα, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα ελαστικά και το αυτοκίνητο συνολικά.

Αυτό το πρόβλημα συνάντησε ο Neuville στην SS16, η οποία θυμίζουμε ότι ονομάζεται Hell's Gate. Ο Βέλγος θα μπορούσε να πει ότι η ονομασία της ΕΔ θυμίζει αρκετά την πορεία του σε αυτόν τον αγώνα, αφού μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την αντλία καυσίμου το Σάββατο, στο πρωινό loop της Κυριακής πάτησε δύο τεράστιες πέτρες, καταστρέφοντας την πίσω ανάρτηση.

Ευτυχώς για τον ίδιο, επρόκειτο για την τελευταία διαδρομή πριν το σέρβις. Την ίδια στιγμή, ο Lappi είχε κι εκείνος επιπλέον προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με το κιβώτιο ταχυτήτων, όπως ανέφερε ο ίδιος μετά το τέλος της SS16. Ο Φινλανδός αντιμετώπισε το ίδιο ζήτημα και το Σάββατο.

Στην κορυφή, ο Kalle Rovanpera συνέχισε την ομαλή και χωρίς προβλήματα πορεία του, λέγοντας όμως ότι οδηγεί πολύ προσεκτικά«και νιώθω ότι κάνω περισσότερα λάθη, απ' ό,τι αν οδηγούσα κανονικά.»

Ο Takamoto Katsuta παρέμεινε στη δεύτερη θέση, σχεδόν 2 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο, με τον Adrien Fourmaux να βρίσκεται τρίτος. Την πεντάδα ολοκληρώνει ο Elfyn Evans, που κέρδισε τόσο την SS15, όσο και την SS16, κι o Thierry Neuville, ενώ ακολουθούν πληρώματα της κατηγορίας Rally2, με τον Gus Greensmith να ηγείται του Oliver Solberg.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος / διαφορά από τον πρώτο
1.Kalle Rovanpera3:12:39.6
2.Takamoto Katsuta1:53.5
3.Adrien Fourmaux2:57.4
4.Elfyn Evans4:51.1
5.Thierry Neuville11:16.1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σαφάρι - 1η μέρα: «Ιπτάμενος» ο Rovanpera - Ατύχημα για Lappi και Tanak

WRC: Πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι του 2025

Ράλλυ Σαφάρι: Επιστρέφουν τα snorkels στην Κένυα