Ράλλυ Σαφάρι - 3η μέρα: Εμφατική νίκη Rovanpera, 1-2 η Toyota


Ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη νίκη στην Κένυα, με την Toyota να κερδίζει σημαντικούς βαθμούς για τη μάχη της με τη Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein - Toyota GAZOO Racing
  • 31/3/2024

Η δράση του Ράλλυ Σαφάρι ολοκληρώθηκε, με τον Kalle Rovanpera να φεύγει από την Κένυα με μία ακόμη νίκη, προσφέροντας στην Toyota σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η οποία έκανε το 1-2, με τον Takamoto Katsuta να τερματίζει στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Adrien Fourmaux έκανε έναν πολύ μεστό κι ολοκληρωμένο αγώνα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τοποθετώντας το Ford Puma Rally1 του στην τελευταία θέση του βάθρου, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Παρά τα πολλαπλά κλαταρίσματα που υπέστη κατά τη διάρκεια τόσο της Παρασκευής, όσο και του Σαββάτου, ο Elfyn Evans πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Thierry Neuville, ο οποίος κέρδισε την Power Stage της Κυριακής, εξασφαλίζοντας τους επιπλέον 5 βαθμούς, πολύτιμοι για τη μάχη του με τον Ουαλό.

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος WRC2, Gus Greensmith και Oliver Solberg, βρέθηκαν στην έκτη κι έβδομη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Ott Tanak, που τερμάτισε δεύτερος στην Power Stage, κατακτώντας 4 βαθμούς.

Επιστρέφοντας για το Ράλλυ Κένυας για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Ακρόπολις του 2023, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ήρθε 9ος, λέγοντας ότι ενδέχεται να ξαναβρεθεί πίσω από το τιμόνι του Puma Rally1 στον φετινό αγώνα στην Ελλάδα.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Kajetan Kajetanowicz του WRC2, που κέρδισε στην κατηγορία WRC2 Challenger. Οι Esapekka Lappi και Gregoire Munster ολοκλήρωσαν τη δική τους προσπάθεια εκτός δεκάδας, μετά τα πολλαπλά προβλήματα και βλάβες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος / διαφορά από τον πρώτο
1.Kalle Rovanpera3:36:04.0
2.Takamoto Katsuta1:37.8
3.Adrien Fourmaux2:25.1
4.Elfyn Evans4:20.2
5.Thierry Neuville10:17.5
6.Gus Greensmith18:05.4
7.Oliver Solberg19:28.5
8.Ott Tanak21:02.0
9.Ιορδάνης Σερδερίδης26:13.3
10.Kajetan Kajetanowicz26:34.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Σαφάρι - 2η Μέρα: Ο ανίκητος Rovanpera και πίσω του... το χάος

Ράλλυ Σαφάρι: Επιστρέφουν τα snorkels στην Κένυα

Επιστροφή στη Σαβάνα - Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Κένυας