Οι Έλληνες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - 3η Μέρα: Πρώτος ο Σερδερίδης, εγκατέλειψαν αρκετά Rally2


Η τρίτη μέρα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρήκε αρκετά εκ των ελληνικών Rally2 εκτός δράσης, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη πια να ηγείται της άτυπης ελληνικής κατάταξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 9/9/2023

Παύλιανη, Καρούτες και Ελευθεροχώρι αποδείχθηκαν πολύ σκληρές ΕΔ, όπως και ήδη γνωρίζαμε πως θα είναι, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να το βλέπει κανείς με τα μάτια του από το να του το διηγούνται.

Αυτό θα πρέπει να σκέφτονται αρκετά ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις φέτος, μετά την τρίτη αγωνιστική μέρα.

Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης Ρουστέμης-Νίκος Πετρόπουλος εγκατέλειψαν στην SS7, καθώς ο συνοδηγός βρέθηκε να έχει σπάσει ένα πλευρό από μία έξοδο που είχε το πλήρωμα στο κλείσιμο της Παρασκευής. 

Έπειτα, οι Λάμπρος Αθανασσούλας-Νίκος Ζακχαίος είχαν έξοδο και βγήκαν εκτός στην SS8, με το πλήρωμα ευτυχώς να είναι καλά στην υγεία του.

Στην ίδια ΕΔ, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία είχαν έξοδο έχοντας γυρίσει στον αγώνα με SuperRally, με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί ελαφρά ο Ελληνοκύπριος οδηγός, όπως ανακοίνωσε κι ο ίδιος μέσω social media.

Τέλος, οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης είχαν σπασμένη ανάρτηση στην SS10, που τους είδε να εγκαταλείπουν σταματώντας στην ΕΔ, ενώ είχαν μόλις περάσει στην πρωτοπορία της ελληνικής κατάταξης στα Rally2.

Ως εκ τούτου, ο Ιορδάνης Σερδερίδης έχει πια περάσει στην πρωτιά αυτής της κατάταξης, όντας τελευταίος εκ των Rally1 και 19ος γενικής.

Στα της Rally2, τα ηνία κρατούν οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Ηλίας Παναγιωτούνης στην 22η θέση γενικής, με το Citroen C3 Rally2.

Στα Rally3 και Rally4

Στα Rally3, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς κρατούν την πρωτιά εκ των Ελλήνων, μπροστά από τους Θέμη Χαλκιά-Νίκο Κόμνο, που στη γενική κατάταξη είναι 31οι.

«Σήμερα είχαμε συνολικά τρία κλαταρίσματα. Ήταν μια δύσκολη μέρα. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός. Ήταν επιβίωση. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αύριο θα πιέσω όσο περισσότερο μπορώ,» δήλωσε ο Καρανικόλας.

Στα Rally4, ο Σάββας Λευκαδίτης με τον Βαγγέλη Ακράτο ηγούνται της κατηγορίας, μπροστά από τον Τεό Καλαμαρά με τον Δημήτρη Λαμπράκη που είναι 3οι γενικής.