ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS12: Δράμα με τον Ogier, πρώτος με διαφορά ο Rovanpera


Ο Sebastien Ogier μένει εκτός διεκδίκησης της νίκης, με αποτέλεσμα ο Kalle Rovanpera να ηγείται με διαφορά ασφαλείας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τρεις ΕΔ πριν το φινάλε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 9/9/2023

Το τέλος της τρίτης αγωνιστικής μέρας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δόθηκε στο Ελευθεροχώρι, με το δεύτερο πέρασμα από την ΕΔ των 18,02 χιλιομέτρων.

Ο Sebastien Ogier έκλεισε τη μέρα δραματικά σταματώντας προσωρινά, προτού συνεχίσει με σαφέστατο πρόβλημα καθώς είχε σπασμένη πίσω αριστερή ανάρτηση. Έφτασε στον τερματισμό, αλλά είχε χάσει φυσικά πάρα πολύ χρόνο.

Αυτό σημαίνει πως ο Kalle Rovanpera πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη, ενώ ήταν και πάλι ο ταχύτερος, παίρνοντας την πρωτιά στις 5 από τις 6 ΕΔ.

Δεύτερος ανέβηκε ο Dani Sordo, μετά την απώλεια χρόνου του Ogier και την επικράτηση επί του Elfyn Evans, τονίζοντας «θα προσπαθήσω όσο μπορώ, όμορφη ειδική. Το αυτοκίνητο δούλεψε πολύ καλά».

Ο Evans δήλωσε πως κάτι κρέμεται από το αυτοκίνητο, αλλά τίποτα το ανησυχητικό, καθώς έκλεισε τις έξι ΕΔ της μέρας όντας τρίτος για το 1-2-3 της Toyota.

Ο Ott Tanak ταλαιπωρήθηκε με αστάθεια στο πίσω μέρος, γεγονός που τον οδήγησε και σε ορισμένα λάθη μέσα στην ειδική: «Το αυτοκίνητο ήταν υπερστροφικό, έκανα κάποια λάθη, αλλά ελπίζω να μην χάσαμε πολύ χρόνο».

Ο Εσθονός, όμως, κέρδισε μία θέση, καθώς ο Esapekka Lappi συνέχιζε να έχει πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και τον εναλλάκτη, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο και να πέσει πίσω από τον οδηγό της M-Sport. Μάλιστα, είχε μόνο κίνηση στους πίσω τροχούς.

Τέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης έφτασε στον τερματισμό και παραμένει έτσι ο πρώτος εκ των Ελλήνων συμμετεχόντων με τρεις ΕΔ να απομένουν.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS11:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera2:29:40.5
2Dani Sordo2:04.4
3Elfyn Evans2:09.4
4Sebastien Ogier4:14.8
5Ott Tanak4:49.7
6Esapekka Lappi6:16.2
7Takamoto Katsuta7:02.2