Ο Abiteboul μιλά για τον Lappi - Ποιο το μέλλον του οδηγού


Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, αναφέρθηκε με παρρησία για το μέλλον του Esapekka Lappi στην ομάδα και για τα θετικά της παρουσίας του σε αυτήν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 12/10/2023

Η Hyundai υπέγραψε τον OttTanak για το 2024, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την υπογραφή του Thierry Neuville για τη νέα σεζόν.

Αυτό αφήνει «στον αέρα» τους EsapekkaLappi, DaniSordo και Teemu Suninen. Ο Ισπανός θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και θα αναλάβει επιτελικό πόστο στην ομάδα.

Για τους Φινλανδούς, υπάρχει πλάνο να διατηρηθούν στο Alzenau, καθώς η ομάδα αναμένει την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας για να κατεβάσουν τέσσερα αυτοκίνητα το 2024.

Αν δε γίνει αυτό, πιθανώς η Hyundai να έχει τους Lappi και Suninen εναλλάξ στο τρίτο αυτοκίνητο.

Για τον Lappi συγκεκριμένα, ο Cyril Abiteboul μίλησε στο Autosport για το μέλλον του Φινλανδού:

«Αυτό που μας αρέσει με τον Esapekka είναι η αφοσίωσή του στη βελτίωση του αυτοκινήτου.

«Ο Thierry είναι πολύ ανταγωνιστικός και έχει άποψη για όσα θέλει, αλλά όταν είσαι 10 χρόνια στην ίδια ομάδα, είναι δύσκολο να έχεις φρέσκιες ιδέες. Είναι φυσιολογικό αυτό, δεν είναι κριτική στο πρόσωπο του Thierry, αλλά εκεί είναι πιο δυνατός ο Esapekka.

«Έχει έρθει στην ομάδα με φρέσκια ματιά και προσέγγιση και έχει διαφορετικό τρόπο που στήνει το αυτοκίνητο, κάτι αρκετά χρήσιμο για την ομάδα.

«Ανυπομονούμε να δούμε πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Esapekka. Αλλά χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διαχειριστεί από τη δική του πλευρά εδώ και λίγους μήνες, οπότε θα πάρει λίγο χρόνο να δούμε τι είναι το καλύτερο για εκείνον και για εμάς.

«Είμαι αρκετά σαφής και διαφανής με τον Esapekka και τον Thierry, και καταλαβαίνουν γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε.»