Η Michele Mouton θυμάται την πιο ντροπιαστική στιγμή από τη νίκη της στο Ράλλυ Ακρόπολις του '82 (video)


Η μεγάλη κυρία των ράλλυ προσφέρει... μαθήματα ιστορίας μιλώντας για τη νίκη της στο «Ράλλυ των Θεών» του 1982 με Audi Quattro.

  • ΦΩΤΟ: Dirtfish/YouTube
  • 1/4/2024

Η Michele Mouton έχει γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μέχρι και σήμερα, είναι η μόνη γυναίκα οδηγός που έχει κερδίσει σε αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας του WRC, και μάλιστα τέσσερις φορές.

Η πρώτη εξ αυτών ήρθε στην Ιταλία το 1981 με το Audi Quattro, που ήταν κι η πρώτη για το νεότευκτο δημιούργημα των Γερμανών.

Η τρίτη ήρθε στα δικά μας, ελληνικά χώματα, στο ΡάλλυΑκρόπολις του 1982. Αυτό θυμήθηκε κι η ίδια όταν κλήθηκε από το κανάλι του DirtFish στο YouTube να σχολιάσει και να εξιστορήσει εκείνο τον θρίαμβο προ 42 ετών.

Η ίδια θυμάται αρκετά στοιχεία από κάθε ειδική διαδρομή εκείνου του σκληρού αγώνα, όπως και μία κάπως ντροπιαστική στιγμή για εκείνη. Όπως αναφέρει, οι γονείς της είχαν έρθει για να τη δουν να αγωνίζεται, και στη στροφή που είχανκαθίσει για να παρακολουθήσουν, είχε τετακέ!

Κι ενώ δεν αναφέρεται αρκετά στο αυτοκίνητο, είναι σίγουρα πως το Audi Quattro ήταν το κυρίαρχο αυτοκίνητο της εποχής στις ειδικές, με τη Mouton να έρχεται δεύτερη στο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, πίσω από τον teammate της Walter Rohrl.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ακρόπολις και Colin McRae - Μια ιστορία αγάπης

Race for Glory: Πρεμιέρα για την ταινία με την κορυφαία σεζόν στην ιστορία των ράλλυ (trailer)

WRC: Πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι του 2025