ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS9: Ταχύτερος ο Rovanpera, διευρύνει τη διαφορά ο Neuville


Με τον Kalle Rovanpera να παίρνει τη νίκη της SS9 στο Ελευθεροχώρι, ο Thierry Neuville επεκτείνει τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη, Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA GAZOO RACING MEDIA
  • 9/9/2023

Μετά τη διπλή αλλαγή πρωτοπορίας που είχαμε στις πρώτες δύο ΕΔ της τρίτης μέρας, ο Thierry Neuville κατάφερε να επικρατήσει έναντι του Sebastien Ogier, κάνοντας μία εκπληκτική προσπάθεια στο πρώτο πέρασμα του Ελευθεροχωρίου.

Ο Kalle Rovanpera «πέταξε» στην SS9, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει τους πρωτοπόρους, Neuville και Ogier. Ο Φινλανδός δήλωσε μετά το τέλος της ειδικής ότι οι μικτές συνθήκες ταιριάζουν ιδιαίτερα στο οδηγικό του στυλ, μένοντας ικανοποιημένος με τη μαλακή γόμα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Neuville, μόλις 1,5 sec πίσω από τον Rovanpera, επεκτείνοντας το πλεονέκτημά του επί του Ogier που ήρθε τρίτος, με τη διαφορά τους να ανέρχεται πλέον στα 10,9 sec.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Dani Sordo, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Ott Tanak, Takamoto Katsuta και Esapekka Lappi, στην 5η, 6η και 7η θέση, αντίστοιχα.

Στην SS9 ο Elfyn Evans αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα κι έτσι αναγκάστηκε να διανύσει τα τελευταία 2,5 km χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα, χάνοντας πολύ χρόνο και πέφτοντας πίσω από τον Dani Sordo στη γενική κατάταξη.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS9:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:42:58.4
2Sebastien Ogier10,9
3Kalle Rovanpera23,7
4Dani Sordo1:48.0
5Elfyn Evans1:54.4
6Takamoto Katsuta1:59.7
7Esapekka Lappi3:52.4
8Ott Tanak4:26.9