ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS8: Αντεπίθεση Neuville, ξανά στην πρωτιά!


Οι Καρούτες δυσκόλεψαν τους οδηγούς, όμως ο Thierry Neuville κατάφερε να περάσει ξανά στην πρωτοπορία, ξεπερνώντας τον Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 9/9/2023

Η δεύτερη ΕΔ του πρωινού loop της τρίτης μέρας του Ράλλυ Ακρόπολις στις Καρούτες ήταν κι η μεγαλύτερη του ράλλυ συνολικά. Οι περισσότεροι οδηγοί ανέφεραν ότι η SS8 ήταν ιδιαίτερα απαιτητική όμως ταυτόχρονα πολύ «ελληνική,» αφού πρόκειται για μια από τις πιο κλασικές και παραδοσιακές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις.

Μετά τη νίκη του Sebastien Ogier έναντι του Thierry Neuville στην SS7, και με τη διαφορά του -πλέον πρώτου- Γάλλου από τον Βέλγο να βρίσκεται στα 7,8 sec, η μάχη για την κορυφή έχει πάρει νέα διάσταση. Ο Neuville επωφελήθηκε από τη σειρά εκκίνησης και πέρασε ξανά πρώτος, μπροστά από τον Ogier, με τη διαφορά να εξισορροπείται σε ένα πιο «υγιές» για εκείνον 2,0 sec.

Εκτός από τη σειρά εκκίνησης και τον πολύ καλύ ρυθμό που είχε, στην εξαιρετική επίδοση του Neuville που του έδωσε τη νίκη της SS8 έπαιξε μεγάλο ρόλο και το λάθος που έκανε ο δεύτερος, Ogier σε μία διασταύρωση, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας για μερικά δευτερόλεπτα.

Τρίτος ήρθε ο Elfyn Evans, ο οποίος αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα, όπως δήλωσε, με την σκόνη από τον προπορευόμενο Esapekka Lappi, που σταμάτησε για περίπου 2 λεπτά για να αλλάξει το ελαστικό του, μετά από κλατάρισμα.

Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε 4ος, λέγοντας ότι έκανε λανθασμένη επιλογή ελαστικών, κάτι που τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα στον τομέα της ισορροπίας του αυτοκινήτου. «Θα έπρεπε να έχω επιλέξει σκληρά ελαστικά,» είπε μετά το τέλος της SS8.

Στην πέμπτη θέση ήρθε ο Takamoto Katsuta, με τους Ott Tanak και Dani Sordo να τερματίζουν 6ος και 7ος, αντίστοιχα. Οι Ιορδάνης Σερδερίδης και Esapekka Lappi τερμάτισαν εκτός δεκάδας στην ΕΔ.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS8:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:32:09.3
2Sebastien Ogier2,0
3Kalle Rovanpera25,2
4Elfyn Evans42,1
5Dani Sordo1:34.4
6Takamoto Katsuta1:39.5
7Esapekka Lappi3:31.8
8Ott Tanak4:12.9