ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS2: Πρωτοπορία Neuville και προβλήματα για τον Loubet


Η δράση ξεκίνησε στα βουνά με το Λουτράκι, με τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τις συνθήκες που επικρατούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 8/9/2023

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε για τα καλά. Μετά την Υπερειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού, η δράση της δεύτερης μέρας μεταφέρθηκε στα βουνά, ξεκινώντας με την SS2 στο Λουτράκι.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες έπνιξαν την Κεντρική Ελλάδα και ανάγκασαν τη διοργάνωση να μειώσει τη χιλιομετρική απόσταση κάποιων διαδρομών (Λουτράκι και Γραμμένη), οι οδηγοί βρήκαν τις συνθήκες στα βουνά αρκετά καλύτερες απ' ό,τι περίμεναν.

Τα περάσματα ξεκίνησε ο Kalle Rovanpera, ο οποίος δήλωσε ότι «ήταν καλά, με τον αέρα στεγνώνει γρήγορα το χώμα. Καθαρίζουμε το δρόμο.» Πράγματι, ο Φινλανδός κατέγραψε τον 5ο χρόνο, με καθέναν από τους επόμενους οδηγούς που ολοκλήρωσαν την ΕΔ να καταγράφουν πολύ καλύτερο χρόνο.

Στην κορυφή της SS2, αλλά και την κορυφή της γενικής κατάταξης, βρέθηκε ο Thierry Neuville, λέγοντας ότι ήταν μία «καλή ειδική, αλλά πρέπει να δουλέψουμε λίγο στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Οι επόμενοι θα είναι πιο γρήγοροι, ο δρόμος καθαρίζει γρήγορα.» 

Δεύτερος ήρθε ο Sebastien Ogier, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην τρίτη θέση της ΕΔ τερμάτισε ο Ott Tanak, ο οποίος δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, χαρακτήρισε όμως τη διαδρομή ανοιχτή και γρήγορη.

Ο Elfyn Evans ήταν σχετικά άτυχος, αφού έπαθε κλατάρισμα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καταφέρνοντας όμως να τερματίσει 4ος. Ο Βρετανός είπε ότι δεν είχε καλή αίσθηση του αυτοκινήτου από την αρχή της SS2.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Dani Sordo, ενώ ο Esapekka Lappi ήρθε 7ος. Ο Takamoto Katsuta τερμάτισε 8ος κι ο Ιορδάνης Σερδερίδης 9ος, ολοκληρώνοντας την κατάταξη της πρώτης κατηγορίας.

Όσο για τον Pierre-Louis Loubet, αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στην απλή διαδρομή, πριν ξεκινήσει καν την προσπάθειά του στην SS2, αφήνοντάς τον εκτός δράσης.

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville7:07.7
2Ott Tanak4,2
3Sebastien Ogier4,3
4Kalle Rovanpera5,1
5Dani Sordo6,5
6Elfyn Evans6,6
7Esapekka Lappi6,7
8Takamoto Katsuta10,1
9Yohan Rossel28,3
10Sami Pajari28,4
11Andreas Mikkelsen47,6
12Jourdan Serderidis54,3