ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - Υπερειδική: Ο Rovanpera πρώτος στην Πλατεία Νερού


Ο Kalle Rovanpera πρωτοστάτησε στην υπερειδική διαδρομή που έλαβε χώρα στην Πλατεία Νερού, που έδωσε την αρχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 7/9/2023

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε πανηγυρικά στην υπερειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού, μπροστά σε αρκετούς θεατές που είτε στις κερκίδες, είτε περιμετρικά της διαδρομής απόλαυσαν 69 πληρώματα να μάχονται αρχικά υπό το φως του ήλιου, και μετά υπό εκείνο των προβολέων.

Μετά τα περάσματα ορισμένων Ελλήνων αγωνιζόμενων και κάποιων πρωτοκλασάτων Rally2, ακολούθησαν τα πληρώματα της κατηγορίας Rally1.

Εκεί, ο Kalle Rovanpera υπερίσχυσε του ανταγωνισμού, και ξεκινά τον αγώνα με διαφορά 3 δεκάτων από τον Esapekka Lappi, που... με το μάτι έκανε ένα από τα πιο εντυπωσιακά περάσματα στη διαδρομή.

Ο Φινλανδός πρωταθλητής δήλωσε σχετικά:  «Ελπίζω πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για μένα από ό,τι αν ήταν στεγνός ο δρόμος. Μετά την απογοήτευση στη Φινλανδία, θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα και θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Thierry Neuville, περυσινός νικητής του αγώνα, μπροστά από το έτερο Hyundai i20 N Rally1 του Dani Sordo.

Πέμπτος βρέθηκε ο Ott Tanak, 0,6 δλ. μπροστά από τον Sebastien Ogier.

Ο Γάλλος είχε ίδιο χρόνο με τον Takamoto Katsuta, ο οποίος τον ακολουθεί.

Ο Pierre-Louis Loubet ήρθε 8ος και τελευταίος εκ των Rally1, καθώς ο Elfyn Evans έπεσε 11ος, ενώ ο Ιορδάνης Σερδερίδης με την M-Sport κατετάγη 32ος.

Η δράση συνεχίζεται αύριο με πέντε ειδικές διαδρομές.