Το Audi Q6 e-tron πετάει το καμουφλάζ του και αποκαλύπτεται πρόωρα (photos)


Η νέα προσθήκη στην γκάμα της Audi πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές της και δείχνει πλήρως τη σχεδίασή της. Όλες οι πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 7/2/2024

Η αλήθεια είναι ότι για το Audi Q6 e-tron έχουν ειπωθεί, γραφτεί και παρουσιαστεί τόσα πολλά, που είναι σα να το γνωρίζουμε ήδη, παρόλο που όταν η γερμανική φίρμα προχωρήσει στην αποκάλυψή του, θα αποτελέσει μια ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα της.

Το πλήρωμα του χρόνου για το παγκόσμιο ντεμπούτο του πλησιάζει. Σε αυτό συντείνει τόσο η πρόσφατη παρουσίαση της Porsche Macan, μιας και αμφότερα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) που αναπτύχθηκε από κοινού, αλλά και το γεγονός ότι, το τελευταίο διάστημα, πρωτότυπά του δοκιμάζονται ουσιαστικά χωρίς καμουφλάζ.

Ένα τέτοιο συνάντησαν και οι συνεργάτες μας φωτογράφοι και μάς προμήθευσαν με τις ανάλογες κατασκοπευτικές λήψεις. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προπαραγωγής ουσιαστικά δεν έχει καθόλου camo, παρά μόνο δύο οριζόντια αυτοκόλλητα που ελάχιστα στοιχεία μπορούν να κρύψουν.

Η σχεδίασή του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ελάχιστα διαφοροποιείται από το πρωτότυπο που η Audi παρουσίασε στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η επιβλητική μάσκα είναι κλειστή - μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ηλεκτρικό SUV - αλλά πλαισιώνεται από μεγάλες εισαγωγές αέρα και διαχωρισμένα φωτιστικά σώματα.

Προχωρώντας προς τα πίσω, υπάρχουν απαλές σχεδιαστικές καμπύλες, που συνδυάζονται με έντονες «γραμμές», ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή οροφής και τα φωτιστικά σώματα OLED δεύτερης γενιάς, που ενώνονται μεταξύ τους με μια οριζόντια φωτεινή μπάρα.

Αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα φωτογραφιών από το εσωτερικό, γνωρίζουμε από την έκθεση του Μονάχου ότι θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,9 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 14,5 ιντσών για το σύστημα infotainment, αλλά και οθόνη 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό.

Όσο για την μπαταρία του; Από τη στιγμή που βασίζεται στην PPE, αναμένουμε ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh (95 αξιοποιήσιμα), όπως στην Macan, η οποία θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 270 kW. Έτσι, στον ανάλογο ταχυφορτιστή DC, θα χρειάζονται λιγότερα από 30 λεπτά για να «γεμίσει» από το 10% στο 80%. Η εκτιμώμενη αυτονομία θα μπορεί να φτάνει τα 600 km.

Το νέο Audi Q6 e-tron θα διατίθεται με διάφορες εκδόσεις ισχύος, με κίνηση σε δύο και σε τέσσερις τροχούς. H βασική έκδοση αναμένεται να αποδίδει 380 PS, ενώ η «καυτή» SQ6 θα έχει ισχύ τουλάχιστον 490 PS, χωρίς να αποκλείεται να «αγγίζει» και τους 510 PS.

Η παρουσίαση του ολοκαίνουριου Audi Q6 e-tron αναμένεται σύντομα, το αργότερο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi A6 Avant e-tron πιο αποκαλυπτικό από ποτέ - Πού διαφέρει από το concept (photos)

Δείτε πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός Audi R8 στην Ελλάδα

Το νέο Audi Q3 έρχεται με αρκετά στοιχεία από το ολοκαίνουριο Q6 (photos)