Το νέο, συλλεκτικό Audi RS6 Avant GT τρομοκρατεί με τους 630 PS (photos)


Αυτή είναι η ταχύτερη έκδοση του Audi RS6 Avant που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 6/2/2024

Μέχρι τώρα, η έκδοση Performance βρισκόταν στην κορυφή της γκάμας της οικογένειας του Audi RS6 Avant. Για αρκετό καιρό, όμως, οι Γερμανοί ετοίμαζαν ένα ακόμη ταχύτερο μοντέλο που ήρθε για να κλέψει την πρωτιά.

Ο λόγος για το Audi RS6 Avant GT. Ο twin turbo κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,0 L που βρίσκει κανείς και στο Avant Performance έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ισχύος, δηλαδή στα 630 PS και 850 Nm ροπής, όμως αυτή τη φορά, οι επιδόσεις στον δρόμο είναι ακόμα υψηλότερες. Πλέον, τα 0-100 km/h γίνονται σε 3,3 sec, δηλαδή 0,3 sec ταχύτερα από το «απλό» Avant, ενώ τα 0-200 km/h ολοκληρώνονται σε 11,5 sec. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 300 km/h.

Παράλληλα η Audi έχει βελτιώσει τον χειρισμό του RS6 Avant GT, χαμηλώνοντας το ύψος της ανάρτησης κατά 10 mm. Επίσης έχουν προστεθεί πιο σκληρές μπάρες stabilizer, ηλεκτρονικά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ κι ένα αναβαθμισμένο διαφορικό, όπως κι ελαστικά Continental Sport Contact 7.

Audi 90 Quattro IMSA GTO
Audi 90 Quattro IMSA GTO

Οι σχεδιαστές άντλησαν έμπνευση από την εμφάνιση του εμβληματικού Audi 90 Quattro IMSA GTO, με το κλασικό κόκκινο, μαύρο κι άσπρο livery και τους τροχούς 22 ιντσών να δίνουν ένα ρετρό λουκ στο νέο «υπερόπλο» των Γερμανών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, το κάλυμμα του κινητήρα είναι από ανθρακόνημα, μερικώς ή ολοκληρωτικά εκτεθειμένο. Ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό του εξωτερικού, έχουν τοποθετηθεί αεραγωγοί στα φτερά πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, οι οποίοι βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα. Όπως είναι αναμενόμενο, τα σήματα GT δε λείπουν.

Περνώντας στην καμπίνα, το δέρμα σε μαύρο χρώμα και το ύφασμα alcantara κυριαρχούν, ενώ έχουν επιλεγεί κόκκινες λεπτομέρειες για τις ραφές και τα λογότυπα των σπορ bucket καθισμάτων, τα οποία έχουν σκελετό από ανθρακόνημα. Στην κεντρική κονσόλα, υπάρχουν σήματα που υποδεικνύουν τη σπανιότητα του οχήματος.

Αναφορικά με αυτό, η Audi θα κατασκευάσει μόλις 660 μονάδες του RS6 Avant GT παγκοσμίως. Πολλά είναι μάλιστα τα μέρη του που θα συναρμολογούνται στο χέρι από μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την Audi, στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 219.355 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi RS6 Nogaro Edition γεννήθηκε για να «τρομοκρατεί» (video)

Audi RS6 Performance εναντίον R8 Spyder σε μία «εμφύλια» μάχη (video)

Γερμανική μάχη στα 400 μέτρα: Audi RS6 εναντίον BMW M5 και Mercedes-AMG E63 (video)