Πλησιάζει η νέα γενιά της BMW X3 - Όλες οι αλλαγές που θα ενσωματώσει (photos)


Το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας ολοκληρώνει τις δοκιμές και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να κάνει βόλτες σε χιονισμένες διαδρομές. Δείτε το εσωτερικό του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 21/2/2024

Διάφορα πρωτότυπα της νέας BMW X3 κυκλοφορούν στους δρόμους εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αλλά πλέον πλησιάζει η ώρα για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας ολοκληρώνει σιγά-σιγά τις δοκιμές του και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο σε χιονισμένες διαδρομές και, μάλιστα, είχαν και την ευκαιρία να τραβήξουν και δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Όσοι είστε πιστοί «ακόλουθοι» της στήλης, γνωρίζεται ότι αυτό δεν είναι μια εύκολη συνθήκη.

Αυτό που διαφοροποιεί την επόμενη γενιά της X3 από την τωρινή είναι η ενιαία κυρτή οθόνη με την οποία θα εφοδιάζεται, σε αντίθεση με τις δύο ανεξάρτητες που υπάρχουν στις εκδόσεις που κυκλοφορούν. Ενσωματώνει δύο οθόνες, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment.

Και αν για τον πρώτο μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες ενδείξεις, για τη δεύτερη δεν βλέπουμε τίποτα. Φροντίζει γι’ αυτό το σχετικό προστατευτικό φίλτρο, για το οποίο, μάλιστα υπάρχει και σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα προς τον οδηγό να μην το απομακρύνει!

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η αντικατάσταση του παραδοσιακού λεβιέ ταχυτήτων με έναν μινιμαλιστικό διακόπτη, αλλά και ένα νέο χειριστήριο για το iDrive. Επιπλέον, το τιμόνι είναι flat bottom και διαθέτει κόκκινες και μπλε ραφές, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει το πακέτο εξοπλισμού «M Sport», αν και εξωτερικά δεν είναι εμφανή αντίστοιχα στοιχεία.

Αν μέχρι στιγμής έχετε την απορία αν πρόκειται για ηλεκτρική έκδοση ή θερμική, η θύρα φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό υποδηλώνει ότι πρόκειται για Plug-in hybrid παραλλαγή, που αναμένεται να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα όρια των 100 km.

Εξωτερικά το καμουφλάζ παραμένει έντονο αλλά η συνολική σχεδίαση φαίνεται ότι υιοθετεί αρκετά στοιχεία από την X1, με έντονη μάσκα, καινούριο προφυλακτήρα με μεγάλη εισαγωγή αέρα. Στο πλάι διακρίνοντα οι χωνευτές χούφτες θυρών, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν νέα γραφικά.

Εκτός από την PHEV παραλλαγή του συγκεκριμένου πρωτότυπου, περιμένουμε πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι ετοιμάζεται και η νέα ηλεκτρική iX3, που θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse.

Η παρουσίαση της επόμενης γενιάς της θερμικής BMW X3 αναμένεται εντός του 2024, ίσως και μέσα στην άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει η 4η γενιά της BMW X3 που «έρχεται» σε λίγους μήνες (photos)

Οι τιμές της νέας BMW Σειρά 4 στην Ελλάδα (πίνακας)

Τέλος εποχής: Η BMW σταματά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στη Γερμανία