Η ηλεκτρική Mercedes-AMG GT των 1.000 PS έρχεται να τα βάλει με την Porsche Taycan (photos)


Η AMG ετοιμάζει τη δική της «καυτή» ηλεκτρική 4θυρη sedan έκδοση με ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Δείτε τις φωτογραφίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 13/3/2024

Από τον Μάιο του 2022, με την παρουσίαση του Vision AMG Concept γνωρίζαμε ότι ο βραχίονας επιδόσεων της Mercedes ετοιμάζει τη δική του «καυτή» ηλεκτρική πρόταση.

Πριν από λίγους μήνες, οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά δύο πρωτότυπα του τετράθυρου sedan να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους και μάς προμήθευσαν με τις σχετικές φωτογραφίες. Ο χρόνος περνάει, οι δοκιμές συνεχίζονται, αυτή τη φορά στα χιόνια και πλέον ήρθε η ώρα για μια νέα «συνάντηση».

Παρά την ύπαρξη του έντονου καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε ότι η εξωτερική σχεδίαση είναι αρκετά επηρεασμένη από το Vision AMG Concept. Η μικρή απόσταση από το έδαφος και η αεροδυναμική γραμμή οροφής, σε συνδυασμό με το μακρύ καπό και τις τονισμένες λεπτομέρειες, αναδεικνύουν τις διαφοροποιήσεις από την Mercedes EQS sedan.

Τα φωτιστικά σώματα και στις δύο άκρες του αμαξώματος μοιάζουν να είναι προσωρινά, ωστόσο τα έξι στρογγυλά φώτα LED του πίσω μέρους, σε δύο τριάδες, απηχούν υπό μία έννοια τα αντίστοιχα του concept. Βέβαια, το σχήμα τους δεν μπορεί να «αποκρυπτογραφηθεί» λόγω του καμουφλάζ. Επιπλέον, σε πολλά σημεία τα πλαστικά ένθετα αλλοιώνουν αρκετά τη γραμμή του αμαξώματος και το σχήμα των προφυλακτήρων.

Η έκδοση παραγωγής, που εσωτερικά έχει τον κωδικό C295, αναμένεται να βασίζεται στην ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα AMG.EA, η οποία θα προορίζεται αποκλειστικά για μοντέλα του βραχίονα επιδόσεων, με έμφαση στην απόδοση και την οδηγική απόλαυση.

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ότι η ισχύς του 4θυρου sedan θα ξεπερνά τους 1.000 PS, πολύ μεγαλύτερη από τους 843 PS της επίσης 4θυρης PHEV έκδοσης Mercedes-AMG GT 63 S 4MATICplus E Performance, με στόχο να αντιμετωπίσει την αντίστοιχα «καυτή» έκδοση της Porsche Taycan.

Η παρουσίαση της ηλεκτρικής Mercedes-AMG GT αναμένεται το 2025, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερες κατασκοπευτικές λήψεις και πιο αναλυτικές πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατροπή: Η Mercedes συνεχίζει την παραγωγή της A-Class ως το 2026

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes GLB - Δείτε εκδόσεις και τιμές

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αναβάθμιση-έκπληξη για την Α35 sedan (photos)