H Aston Martin ετοιμάζει την επόμενη DBS με πολλές αλλαγές και ισχύ 800 PS (photos)


Το πανίσχυρο coupe βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης και ήδη μπορούμε να δούμε τις βασικές σχεδιαστικές αλλαγές. Οι πληροφορίες για τον κινητήρα.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 11/4/2024

Η Aston Martin συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας της. Έχοντας παρουσιάσει, πριν από λίγες εβδομάδες, την πιο γρήγορη Vantage όλων των  εποχών, αλλά και την DB12 το 2023 (σε έκδοση coupe και cabrio) ετοιμάζεται να αναβαθμίσει και την DBS.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο του πανίσχυρου coupe να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους και μάς προμήθευσαν με τις αντίστοιχες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Η συνολική σχεδίαση δείχνει να ενσωματώνει ορισμένα στοιχεία από την καινούρια DB12.

Στο εμπρός τμήμα, υπάρχει νέα μάσκα η οποία διαθέτει ένα συνδυασμό κάθετων και οριζόντιων στοιχείων, η οποία αντικαθιστά την κυψελοειδή σχεδίαση που υπάρχει στο τρέχον μοντέλο. Επιπλέον, καινούριο σχήμα συναντάμε και στους προβολείς, την ώρα που το καπό διατηρεί τις δύο εισαγωγές αέρα στο κεντρικό του τμήμα.

Τα αεροδυναμικά στοιχεία δεν τελειώνουν εδώ, καθώς διακρίνονται ένας μεγαλύτερος εμπρός διαχωριστής αλλά και περισσότερες εισαγωγές αέρα, που μοιάζουν, πάντως, να είναι μικρότερες.

Περνώντας στο πλάι, δύσκολα μπορεί να διακρίνει κανείς σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις με την τρέχουσα έκδοση, κάτι που δεν ισχύει για το πίσω μέρος. Τα φωτιστικά σώματα απηχούν σε σχήμα αυτά της DB12, ενώ υπάρχει καινούριος, πιο «επιθετικός» προφυλακτήρας και ένας σπορ διαχύτης. Στο κάτω μέρος ξεχωρίζουν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, δύο σε κάθε πλευρά.

Όσο για τον κινητήρα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να διατηρηθεί ο υπάρχον V12 bi-turbo των 5,2 L, που αποδίδει 715 PS και 900 Nm. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα έχει αυξημένη ισχύ, στα όρια των 770 PS, ενώ δε λείπουν και οι πληροφορίες που τον θέλουν να ξεπερνά τους 800 PS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DB12 «εγκατέλειψε» τον V12, υιοθετώντας έναν V8 bi-turbo 4,0 L της Mercedes-AMG, που αποδίδει 680 PS και 800 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Aston Martin Vantage απέκτησε GT4 έκδοση με 8τάχυτο κιβώτιο... 6 σχέσεων! (photos)

Aston Martin: Φύγε εσύ, έλα εσύ - Αλλάζει ξανά CEO o Lawrence Stroll

Aston Martin Bulldog: Κυνηγώντας ένα ρεκόρ ταχύτητας για 44 χρόνια (video)