Στην Ελλάδα η Mercedes E-Class Estate


Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz ανακοίνωσε τον ολοκαίνουριο τιμοκατάλογό της ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τις αναλυτικές τιμές για τη νέα E-Class Estate του 2016.

  • 25/7/2016

Η 6η γενιά της E-Class Estate έρχεται πενήντα χρόνια μετά από το πρώτο station wagon της Mercedes-Benz, την Universal του 1966 που ήταν βασισμένη στη 200D μέχρι την 230S της εποχής. Σχεδιαστικά είναι πιο κομψή και δυναμική σε σχέση με την προηγούμενη Estate ενώ πολλές από τις λεπτομέρειες στο πίσω μέρος όσο και στο τελείωμα της οροφής είναι «εμπνευσμένες» από την μικρότερη νέα C-Class Estate.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 670 λίτρα, ενώ όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται ο χώρος αυτός αγγίζει τα 1.820 λίτρα. Στην κανονική διάταξή του ο χώρος αποσκευών είναι κατά 25 λίτρα μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν και 135 με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, αλλά η σχεδίαση στην προκειμένη περίπτωση είναι πιο προσεγμένη σε σχέση με το παρελθόν. Εκτός αυτού η Mercedes δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ καθώς ακόμα και έτσι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους της, το Audi A6 Avant (565 λίτρα / 1.680 λίτρα αντίστοιχα) και την BMW 5-Series Touring (560 λίτρα / 1.670 λίτρα αντίστοιχα). Εκτός αυτού προαιρετικά η E-Class Estate διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων (βεβαίως μόνο για ανήλικους επιβάτες).

Το πίσω κάθισμα είναι χωρισμένο κατά 40:20:40 ενώ υπάρχει και μία νέα λειτουργία που επιτρέπει μία μικρή «βύθισή» του κατά 10 μοίρες και έτσι δημιουργούνται επιπλέον 30 λίτρα στον χώρο αποσκευών. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και η ηλεκτρομηχανική πίσω θύρα με αισθητήρα κάτω από τον προφυλακτήρα για κίνηση του ποδιού και εύκολο άνοιγμά της. Αλλά στοιχεία που αξίζουν την προσοχή σας είναι ο ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος κοτσαδόρος ο οποίος είναι και αποσπώμενος, ενώ υπάρχει και λειτουργία «trailer stabilisation» και «Crosswind Assist» του ESP. Τέλος, στο προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει και η ειδική βάση για ποδήλατα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα ποδήλατα συνολικού βάρους 100 kg.

Βασισμένη στην W213 E-Class saloon, η Wagon διαθέτει αυτορυθμιζόμενη πίσω πνευματική ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό που επιτρέπει το πίσω μέρος να παραμένει στο ίδιο επίπεδο ασχέτως του πόσο φορτωμένη είναι (το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 745 kg αναλόγως με το μοντέλο). Προαιρετικά υπάρχει βεβαίως και η ανάρτηση AIR BODY CONTROL (πνευματική και στους δύο άξονες δηλαδή).

Στην Ελλάδα

Στη χώρα μας η νέα E-Class Estate έχει ξεκινήσει να διατίθεται με τρεις κινητήρες χωρητικότητας δύο λίτρων. Στου κινητήρες βενζίνης ο υπερτροφοδοτούμενος των 1.991 κ.εκ. αποδίδει 184 ίππους στην έκδοση E 200, ενώ στην έκδοση E 250 h η ισχύς του αγγίζει του 211 ίππους. Μία μόνο είναι η έκδοση πετρελαίου προς το παρόν με τον ολοκαίνουριο δίλιτρο turbodiesel που αποδίδει 194 ίππους.

Οι τιμές της νέας E-Class Estate:

E-Class Estate (S213)

E 200: 67.200 ευρώ
E 250: 72.790 ευρώ
E 220 d: 73.070 ευρώ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ MERCEDES