H νέα BMW M3 CS Touring υπόσχεται χώρους με ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις (photos)


Για όσους δεν αρκούνται στις επιδόσεις της νέας BMW M3 Touring, η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ακόμα πιο «άγρια» station wagon έκδοση, με ισχύ 550 PS.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 25/4/2024

Ο βραχίονας επιδόσεων M της BMW δεν επικεντρώνεται μόνο στην ανάπτυξη sedan και coupe μοντέλων, αλλά δίνει μεγάλο βάρος και στα station wagon. Το τελευταίο διάστημα οι συνεργάτες μας έχουν εντοπίσει πρωτότυπα των εκδόσεων Touring της καινούριας M5, της M3 και της M3 CS.

Αυτή τη φορά η «συνάντησή» τους ήταν με ένα αυτοκίνητο δοκιμών της M3 CS Touring. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η αντίστοιχη sedan έκδοση, στις αρχές του 2023, όλα έδειχναν ότι θα ακολουθήσει και η station wagon. Και αυτό θα συμβεί.

Με αυτό το δεδομένο, είναι εύκολο να εκτιμήσουμε με (σχετική) βεβαιότητα ότι οι δύο M3 CS θα μοιράζονται το ίδιο κινητήριο σύνολο. Έτσι, περιμένουμε τον 6κύλινδρο σε σειρά twin-turbo κινητήρα 3,0 L της sedan και στη station wagon, με ισχύ 550 PS και ροπή 650 Nm. Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων.

Για τη sedan παραλλαγή, τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 302 km/h. Αυτές οι επιδόσεις επιτυγχάνονται μέσω εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων και επακόλουθης μείωσης βάρους, κάτι που περιμένουμε να συμβεί, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό και στην Touring.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο που παρουσιάζουμε σήμερα έχει καμουφλάζ στο εμπρός τμήμα, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε τις «ειδικές» γρίλιες και στοιχεία από ανθρακονήματα, που σε συνδυασμό με έναν «επιθετικό» διαχωριστή δίνουν στο μπροστινό μέρος μια ακόμα πιο άγρια όψη. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλοι αεραγωγοί και περισσότερα στρογγυλεμένα στοιχεία στη σχεδίαση.

Στο πίσω μέρος, συναντάμε έναν νέο διαχύτη και αεροτομή, ενώ στο πλαίσιο της εξοικονόμησης βάρους, οι απολήξεις της εξάτμισης αναμένεται να είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι όπως η sedan έκδοση, έτσι και η Touring M3 CS θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιγράφων. Όσο για την παρουσίασή της, δεν αναμένεται πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νέα BMW M3 Touring - Ο λόγος για τον οποίο ανανεώνεται «πρόωρα» (photos)

BMW: Πρεμιέρα για τις ανανεωμένες i4 και Σειρά 4 Gran Coupe (photos)

Αποκλειστικό: Τι μας είπε η BMW για την καμουφλαρισμένη X5 που δοκιμάζεται στην Αθήνα (photos-video)