Alpine: Εν αμφιβόλω το μέλλον της στη Formula 1


Οι κακές επιδόσεις της γαλλικής ομάδας έχουν πυροδοτήσει φήμες για πώλησή της από τη μητρική εταιρεία, Renault.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 10/4/2024

Οι τέσσερις πρώτοι αγώνες της σεζόν του 2024 στο πρωτάθλημα της Formula 1 αποτελούν ήδη παρελθόν. H Alpine δε δείχνει να έχει βρει ακόμη τη «συνταγή» της επιτυχίας, αφού βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης του πρωταθλήματος των κατασκευαστών μαζί με τη Sauber και τη Williams, μην έχοντας καταφέρει να συλλέξει βαθμούς.

Εκτός αυτού, μοιάζει να είναι η πιο αδύναμη από τις τρεις, αφού τόσο η Williams, όσο κι η Sauber, πλασάρουν τα μονοθέσιά τους ψηλότερα στις κατατακτήριες αλλά και τους αγώνες και συνολικά ο ρυθμός κι η συμπεριφορά τους φαίνονται καλύτερα από της Alpine.

Ωστόσο, είναι η μοναδική εκ των τριών που αποτελεί εργοστασιακή ομάδα και κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες, πάντα με τη βοήθεια της «μητέρας,» Renault.

Από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, η Alpine έχει προχωρήσει σε μία σειρά από αλλαγές στο διοικητικό, στρατηγικό και τεχνικό επιτελείο της, με στόχο την ολική αναδιάρθρωση της ομάδας, ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει καλύτερες επιδόσεις και βάθρα και να επιστρέψει στις νίκες. Παρά τις προσπάθειες ανανέωσης του προσωπικού, η γαλλική ομάδα συνεχίζει να φέρνει το ένα κακό αποτέλεσμα μετά το άλλο.

Αυτή η κατάσταση έχει ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την εξαγορά της Alpine από κάποιον νέο επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οποιαδήποτε συμφωνία πώλησής της θα γινόταν μόνο με τον όρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες της Renault τουλάχιστον μέχρι το 2029.

Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί το μέλλον των μηχανικών, που εργάζονται πάνω στον νέο κινητήρα, που θα υπακούει στους κανονισμούς του 2026. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των πιθανών αγοραστών, αφού οι περισσότερες ομάδες που επιθυμούν να κάνουν την είσοδό τους στο grid τα επόμενα χρόνια, σχεδιάζουν να το κάνουν με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα, κι όχι χρησιμοποιώντας τον κινητήρα ενός άλλου κατασκευαστή.

Από τη μεριά της, η Alpine αρνήθηκε κατηγορηματικά τις φήμες για πιθανή της πώληση: «Οι φήμες και τα ρεπορτάζ για την πώληση της ομάδας είναι λανθασμένα. Η ομάδα δεν είναι προς πώληση σε καμία περίπτωση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Ιαπωνίας: Ο λόγος πίσω από τον κακό αγώνα του Hamilton

Σε ποιο σημείο εστιάζει ο Leclerc στην προετοιμασία του για το GP Κίνας

Τεράστια η ζημιά στο σασί του Albon - Ξανά σε «μάχη» με τον χρόνο η Williams