Τι σημαίνουν τα αρχικά GTS στις Porsche;


Η Porsche αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί ακρωνύμια για τις ονομασίες των εκδόσεων των μοντέλων της και όχι μόνο. 

  • 25/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE

Ένα από αυτά είναι και το GTS, που πρόσφατα το είδαμε να επανέρχεται στο προσκήνιο με τις αντίστοιχες Boxster και Cayman 718.

Στο παρελθόν από τα πιο γνωστά GTS της γερμανικής εταιρείας ήταν η αντίστοιχη 928 στις αρχές τις δεκαετίας του ’90, η 904 GTS του 1960 και βέβαια η πρώτη GTS, η 356 του 1955.

Είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη επωνυμία προέρχεται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό των δεκαετιών του ’50 και το ’60, όπου οι αγώνες Gran Turismo ήταν αυτοί που κυριαρχούσαν.

Έτσι λοιπόν τα δύο πρώτα γράμματα του GTS σημαίνουν Gran Turismo, ενώ το S, ειδικά από τη στιγμή που το μοντέλα που χαρακτηρίζονται έτσι είναι και τα πιο σπορ, σημαίνει Sport. 

Γεγονός είναι πάντως πως η γερμανική εταιρεία χρειάζεται τέτοιου είδους ακρωνύμια, μιας και το χαρακτηριστικό της γκάμας της, ειδικά σε ότι αφορά το πιο σημαντικό της μοντέλο, τη  911, είναι οι πολλές διαφορετικές εκδόσεις. Οι οποίες αποτελούν μεν διαφοροποιήσεις στο ίδιο θέμα αλλά κατορθώνουν πάντα να προσελκύουν αγοραστές. Που επιζητούν κάτι πιο ξεχωριστό, το οποίο βέβαια είναι και διατεθειμένοι να πληρώσουν και παραπάνω.