Θα επιστρέψει η GM στην Ευρώπη;


Μετά την πώληση της Opel στον όμιλο PSA η General Motors εξετάζει πολύ σοβαρά την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές αγορές και με αιχμή του δόρατος την γνωστή σε όλους μας Chevrolet που κατείχε ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο στις πωλήσεις.

  • 14/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για την Chevrolet δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις αφού έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα τόσα χρόνια στην Ευρώπη και ειδικά στην ελληνική αγορά λανσάροντας τίμια ως προς την αξία τους αυτοκίνητα, π.χ. από το Matiz έως το μεγάλο Captiva (δίχως να ξεχνάμε και την σούπερ-ντούπερ Corvette). Μάλιστα, η Chevrolet διαθέτει στην γκάμα της και ένα εξαιρετικό ηλεκτροκίνητο, το Bolt, που στην Ευρώπη το γνωρίζουμε ως Opel Ampera-e.

Η Chevrolet αποχώρησε από την Ευρώπη το 2013 μετά από απόφαση της GM να εστιάσει στις Opel και Vauxhall. Ωστόσο, μετά την πώληση των τελευταίων, η CEO του ομίλου General Motors, η Mary Barra, είπε σε ομιλία της στο Detroit πως πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη.

«Τίποτα δεν μας εμποδίζει στο να επιστρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα διότι η Ευρώπη κινείται σε πιο αυστηρούς ρυθμούς (σε ότι αφορά στους ρύπους) και θα απαιτήσει την προσαρμογή (υβριδοποίηση, συστήματα υποβοήθησης κ.α.) των αυτοκινήτων της GM (Chevrolet, Cadillac, Dodge κ.α.) στα ευρωπαϊκά στάνταρ.