Σε λειτουργία το Traffic Light Information της Audi (video)


Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ως στόχο την βελτίωση της ασφάλειας και ακόμη περισσότερο την μείωση  της κατανάλωσης καυσίμου με όφελος που φτάνει στο 15%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/3/2018

Η αρχή λειτουργίας του Traffic Light που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είναι σχετικά απλή και βασίζεται στην διασύνδεση του σύγχρονου αυτοκινήτου μέσω της τηλεματικής και του διαδικτύου. Ουσιαστικά ένα Audi που είναι εξοπλισμένο με αυτό το σύστημα έχει και έναν δέκτη που λαμβάνει δεδομένα από τους φωτεινούς σηματοδότες. Φανταστείτε κάτι ανάλογο όπως συμβαίνει στις υποδομές V2I (επικοινωνία οχήματος με δίκτυο υποδομής) ή V2V (επικοινωνία οχήματος με όχημα).

Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις (όπως για παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον όπου το Traffic Light λειτουργεί σε 600 διασταυρώσεις) τα φανάρια λειτουργούν βάσει ενός κεντρικού δικτύου ελέγχου. Στα 600 αυτά σημεία έχει πρόσβαση ο απομακρυσμένος διακομιστής της Audi.  Με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή χρόνο που θα ανάψει πράσινο και η πληροφορία αυτή απεικονίζεται και στον πίνακα οργάνων.

Στο ενδιάμεσο και όταν υπάρχει κόκκινο ο κινητήρας απενεργοποιείται από μόνος του και ενεργοποιείται πέντε δευτερόλεπτα πριν το πράσινο ώστε μειώνεται το στρες του οδηγού. Μακροπρόθεσμα το Traffic Light θα συνδυάζεται άψογα με την αυτόνομη οδήγηση και γνωρίζοντας πότε ανάβει κόκκινο ή πράσινο θα μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητα πορείας βελτιστοποιώντας την ταχύτητα και την κατανάλωση του αυτοκινήτου.