H Ηyundai έχει στα σκαριά 8(!) νέα SUV μέχρι το 2020


Με αιχμή του δόρατος το νέο Kona η Hyundai ετοιμάζει μία μεγάλη αντεπίθεση στην κατηγορία των SUV με πολλά νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία. 

  • 2/12/2017


Καθώς όλος ο αυτοκινητικός πλανήτης κινείται γύρω από τον αστερισμό των πάσης φύσεως SUV, η μία μετά την άλλη οι εταιρίες ανακοινώνουν τα πλάνα τους ώστε να καλύψουν κάθε κομμάτι της αγοραστικής πίτας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανάμεσά τους και η Hyundai η οποία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το πλάνο της για λανσάρισμα 8 μοντέλων στην συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων μέχρι το 2020.

Η αρχή έγινε ήδη με το Kona και η γκάμα θα περιλαμβάνει ένα ακόμα μικρότερο crossover και ένα μεγαλύτερου μεγέθους όχημα με δυνατότητα μεταφοράς έως και 8 επιβατών.

Η Κορεάτικη εταιρία θέλει να φέρει όλες τις μορφές κινητήρων στην γκάμα των SUV της, από βενζίνης και πετρελαίου, μέχρι ηλεκτρικά και υβριδικά, ακόμα και fuell cells.

Aπό τα πιο ενδιαφέροντα νέα μονέλα θα είναι και το ηλεκτρικό Kona που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του 2018. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα.

Οι υπεύθυνοι της Hyundai δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι στοχεύουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας να έχουν μία ιδιαίτερα πλήρη γκάμα από SUV, ξεκινώντας από το Kona που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της εταιρίας, κυρίως στις Ευρωπαϊκές αγορές.