Αποκάλυψη για το MINI John Cooper Works Countryman – Με 300 PS και τετρακίνηση (photos)


Το εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό MINI John Cooper Works Countryman έρχεται με κινητήρα υψηλών επιδόσεων, σύστημα τετρακίνησης ALL4 και υπόσχεται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bernhard Filser - BMW Media
  • 9/11/2023

Έχοντας ήδη αποκαλύψει τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Cooper και Countryman στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η MINI τράβηξε το κάλυμμα κι από τη νέα John Cooper Works έκδοση της θερμικής εκδοχής του μοντέλου, η οποία έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό και μεγαλύτερη ισχύ

Στην «καρδιά» του crossover κρύβεται ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,0 L, ο οποίος συνοδεύεται από το σύστημα τετρακίνησης ALL4 και ένα σπορ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic με διπλό συμπλέκτη. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει απόδοση 300 PS και 400 Nm ροπής, ενώ τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε μόλις 5,4 sec. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 250 km/h.

Στο μπροστινό μέρος, η MINI έχει τοποθετήσει μια οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, την οποία έχει συνοδεύσει με ένα σετ οριζόντιων LED φωτιστικών σωμάτων. Το ανασχεδιασμένο σήμα JCW σε κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα έχει επίσης προστεθεί.

Η κολόνα C έχει επίσης επαναπροσδιοριστεί και συνδέεται με την οροφή, αφού αμφότερα έχουν βαφεί σε χρώμα Chili Red, που σύμφωνα με τους Βρετανούς, είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η οροφή έχει καμπυλωτό σχήμα, τονίζοντας την κομψή και ευέλικτη σιλουέτα του οχήματος, παρά το αυξημένο ύψος και πλάτος του. Στο πίσω μέρος, τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα είναι χαρακτηριστικά του σχεδιασμού.

Όσο για το εσωτερικό του John Cooper Works Countryman, έχει υιοθετηθεί ένας απλουστευμένος σχεδιασμός, με την καμπίνα να χωρίζεται σε δύο μέρη, πάνω και κάτω. Οι λαβές των θυρών είναι κάθετες, ενώ στο ταμπλό κυριαρχούν το κόκκινο και το μαύρο, όπως βέβαια κι η στρόγγυλη OLED οθόνη που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. 

Μέσω αυτής, προσφέρονται τα νέα MINI Experience Modes, τα οποία επιτρέπουν την εξατομίκευση και ρύθμιση της ατμόσφαιρας μέσα στο σαλόνι του οχήματος. Ένα από αυτά είναι το go-kart mode, το οποίο κάνει την οδηγική εμπειρία πιο σπορ και μεταφέρει τον ήχο του κινητήρα στην καμπίνα με μεγαλύτερη ένταση.

Η MINI έχει προικίσει το John Cooper Works Countryman με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες surround-view που υποστηρίζουν τα συστήματα υποβοήθησης κι επιτρέπουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του προαιρετικού πακέτου Driving Assistance Professional. Αυτό προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να αφήσουν το τιμόνι σε διαδρομές που πραγματοποιούνται σε αυτοκινητοδρόμους, όταν το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 60 km/h, φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση απροόπτου.

Οι τιμές τόσο του συμβατικού MINI Countryman με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1,5 L των 170 PS, όσο και της «καυτής» έκδοσης JCW έχουν ήδη ανακοινωθεί για την Ελλάδα. Το κόστος του «απλού» μοντέλου ξεκινά από τα 34.500 ευρώ, ενώ του John Cooper Works από τα 57.750 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποστολή στο Μόναχο: Είδαμε από κοντά τα νέα MINI Cooper Electric & Countryman Electric (photos)

Mini JCW Bulldog Racing Edition: Βρετανικό DNA, εξελιγμένο στο Nurburgring (photos)