Advertisement
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
EKO ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2018

Κάνει... περίπατο ο Magalhaes! 2/6

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

Ημέρα βγαλμένη από τα παλιά ήταν η σημερινή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, καθώς για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας δεν είναι αυτός που προηγείται. Ο λόγος για τον Bruno Magalhaes, ο οποίος αρχικά οδήγησε με τακτική σημειώνοντας τον 3ο χρόνο στην εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή της ημέρας, στο πρώτο πέρασμα από την «Νέα Άμφισσα».

Στην επόμενη Ειδική («Δροσοχώρι 1») των 25,1 χλμ., και ενώ οι βασικοί του αντίπαλοι είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα με ελαστικά (Brynildsen) είτε εγκατέλειπαν με σπασμένο ημιαξόνιο (Lukyanuk), επιτέθηκε κερδίζοντας την Ειδική. Έτσι ανέβηκε στην κορυφή.

Ο Πορτογάλος, διεκδικητής του Ευρωπαϊκού τίτλου, συνέχισε σε αντίστοιχο ρυθμό σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στην Ειδική Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα 1 των 22,5 χλμ. Ως αποτέλεσμα αύξησε τη διαφορά στα 53,7 δλ. από τον Grzyb που ακολουθούσε, επίσης με Skoda Fabia R5. Στο μεσημεριανό Service η ομάδα του Magalhaes αποφάσισε να προφυλάξει τη διαφορά «ψηλώνοντας» το αυτοκίνητο και επιλέγοντας σκληρή γόμα στα ελαστικά, με στόχο να περιορίσει την πιθανότητα κλαταρίσματος.

Η συνέχεια επιβεβαίωσε τη στρατηγική, καθώς ο Magalhaes οδήγησε προσεκτικά, απέφυγε τις πέτρες και τις ατυχίες και κέρδισε την τελευταία Ειδική της ημέρας. Σε συνδυασμό με το κλαταρισμένο ελαστικό του Grzyb στην ίδια Ειδική, απέκτησε διαφορά 1:04.07 από τον Herczig με Skoda Fabia R5, που πλέον του ακολουθεί.

Η Ειδική Διαδρομή που σαφέστατα έπαιξε το ρόλο της στη σημερινή έκβαση του αγώνα ήταν το πρώτο πέρασμα από το «Δροσοχώρι». Σε αυτήν την Ειδική εκτός των Brynildsen και Lukyanuk προβλήματα αντιμετώπισαν οι Protasov, Τσουλόφτας, Remmenik και Monteiro. Ο πλέον όμως άτυχος ήταν οι Nordgren με το Skoda Fabia R5, ο οποίος είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά και μία διαθέσιμη ρεζέρβα καθώς ήδη είχαν χρησιμοποιήσει μία ακόμα στην προηγούμενη Ειδική. Έτσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Μία ακόμα σημαντική εγκατάλειψη ήταν αυτή του Αλέξανδρου Τσουλόφτα με το Citroen DS3 R5 λόγω σπασμένου ημιαξονίου στο δεύτερο πέρασμα από το «Δροσοχώρι». Ήταν ένα άδοξο τέλος για την προσπάθεια του νεαρού οδηγού από την Κύπρο, καθώς μέχρι τότε -και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε- βρίσκονταν στην 5η θέση της γενικής.

Κερδισμένοι από όλα αυτά ήταν ο Πολωνός Hubert Ptaszek και ο Κύπριος Σίμος Γαλαταριώτης, αμφότεροι με Skoda Fabia R5. Παρότι ξεκινούσαν μπροστά και είχαν τον άχαρο ρόλο να “»καθαρίζουν» το δρόμο, έμειναν μακριά από ατυχίες και προβλήματα και το τέλος του 2ου Σκέλους τους βρήκε στην 3η και 4η θέση. Βελτιωμένος σε κάθε Ειδική εμφανίζονταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης, που τελικά κατάφερε να βρεθεί στην 7η θέση της γενικής και περιμένει την αυριανή ημέρα με αισιοδοξία, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις Ειδικές του τελευταίου σκέλους. Τρεις θέσεις πίσω του και πρώτος Έλληνας βρίσκεται ο Θέμης Χαλκιάς που συνήθισε το Skoda Fabia R5 με το οποίο αγωνίζεται για πρώτη φορά.

Στην κατηγορία ERC2 ο Tibor Erdi Junior με το Mitsubishi Lancer Evo X ακολούθησε αντίστοιχη τακτική με τον Magalhaes, απέφυγε τα προβλήματα, οδήγησε αλάνθαστα και πλέον απολαμβάνει μία διαφορά σχεδόν 1 λεπτού από τον Juan Carlos Alonso, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo X.

Σημαντική επιτυχία είχαμε σήμερα από τον «El Nak Jr» με το Renault Clio R3 Maxi Evo που προηγείται στα δικίνητα αυτοκίνητα. Πίσω τους ακολουθούν οι Amittrajit Ghosh και Emma Falcon με Ford Fiesta και Citroen DS3 R3T αντίστοιχα.

«Ιδανική ημέρα για εμάς σε ένα πολύ δύσκολο Ράλλυ. Πραγματικό Ακρόπολις. Πιέσαμε στο πρώτο μέρος, πήραμε διαφορά και στη συνέχεια οδηγήσαμε προσεκτικά, κάναμε καλές επιλογές και προηγούμαστε με διαφορά» τόνισε ο Πορτογάλος, ενώ ο Herzig υπογράμμισε: «Αυτή ήταν μία επική ημέρα για την αγωνιστική μου καριέρα. Πολύ δύσκολη ημέρα. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο κλατάρισμα και άλλα τεχνικά προβλήματα. Θέλουμε να κρατήσουμε την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος».

Η εξοικείωση του Θέμη Χαλκιά και του Λεωνίδα Μαχαίρα με το Skoda Fabia R5, που τους επέτρεψε να ανεβάσουν σήμερα το ρυθμό τους, τους εξασφάλισε στο μεταξύ την πρωτοπορία και στον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Τους ακολουθεί ο Γιώργος Κεχαγιάς με τον Βασίλη Μπασιούκα, οι οποίοι ανέβασαν εντυπωσιακά το ρυθμό τους, ενώ οι Γιάννης Μπαντούνας και Κωνσταντίνος Σούκουλης έχασαν την επαφή τους με τους πρώτους χάρη και σε ένα κλατάρισμα.

Εξίσου ταχείς ήταν στο 2ο σκέλος και οι «El-Nak Jr.» και Ανδρέας Βίγκος, που μάλιστα προηγούνται στα δικίνητα και σε επίπεδο ERC. Ο Χρυσόστομος Καρέλλης, με το συνοδηγό του Ηλία Παναγιωτούνη, αντίθετα, είχαν σήμερα μια εξαιρετικά ατυχή στιγμή, καθώς μια σειρά από κλαταρίσματα τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν.

«Κουράστηκα πολύ σήμερα. Έχουν μείνει ακόμα τέσσερις ειδικές αύριο και ελπίζω να τις ευχαριστηθούμε» τόνισε ο Χαλκιάς.

To EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ολοκληρώνεται την Κυριακή 3/06 με το τρίτο σκέλος, το οποίο περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές δυτικά και βόρεια της Λαμίας, τη Γραμμένη των 21,97 χλμ. και τη Δίβρη των 18,53 χλμ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • LIVE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ - 24 HOURS OF LE MANS 17/6

  24 ώρες με ένταση και ιστορικές στιγμές

  Η ώρα του τερματισμού μόλις έφτασε και μετά από 24 ώρες ξαγρύπνιας πρέπει να μαζέψεις σε μια σειρά τις αναμνήσεις και έναν αγώνα που πάντα ήθελες να δεις. Από τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο πρωταθλητής του τένις Rafael Nadal κυμάτισε τη γαλλική σημαία όλα κινούνταν με...

 • LIVE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ - 24 HOURS OF LE MANS 16/6

  Επενδύει στο ηλεκτροκίνητο motorsport η Ford!

  Το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού φαίνεται πως είναι... ηλεκτρικό! Μπορεί οι παραδοσιακές μορφές motorsport να μην κινδυνεύσουν να εκλείψουν, εντούτοις είναι πασιφανές ότι οι επενδύσεις γύρω από τα ηλεκτροκίνητα motorsport είναι διαρκείς. Formula E, MotoE,...

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 16/6

  LIVE: Δείτε ζωντανά τον 24ωρο αγώνα του Le Mans! (Video)

  Για 86η φορά το Le Mans θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο ενός από τους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο. Και η Ford μας προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη την 24ωρη μάχη "από μέσα". Μπορείτε επίσης να δείτε

 • LIVE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ - 24 HOURS OF LE MANS 15/6

  24 Le Mans: Λίγες ώρες έμειναν πριν την έναρξη του θρυλικού αγώνα

  Ήγγικεν η ώρα. Στις 4 ώρα Ελλάδος το μεσημέρι του Σαββάτου όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον επίπονο 86ο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans θα πάρουν εκκίνηση. Με έναν μεγάλο στόχο: ακριβώς 24 ώρες αργότερα, να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 15/6

  Quiz: Ποια είναι η θέση σας στη Ford Chip Ganassi Racing;

  Έχετε αναρωτηθεί εάν θα μπορούσατε ν' ανταπεξέλθετε στην πίεση ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής; Ποια θέση θα μπορούσατε να έχετε σε μια αγωνιστική ομάδα; Ποια προτερήματά σας θα συνέβαλαν καθοριστικά στη νίκη; Η Ford Chip Ganassi Racing σας δίνει την...

 • LIVE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ - 24 HOURS OF LE MANS 15/6

  Ο αναλυτικός οδηγός του 24 Hours of Le Mans!

  Οι 24 Hours του Le Mans βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική τροχιά, οπότε ποιος καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για 24 συνεχόμενες ώρες αγώνα παρά με τον εξαιρετικά λεπτομερή οδηγό που σας προσφέρει το Car and Driver;

 • LIVE ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ - 24 HOURS OF LE MANS 15/6

  Ταχύτερος αλλά... πιο αργός ο Alonso!

  Με τον Fernando Alonso να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, ολοκληρώθηκαν οι δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Le Mans, όπου και θα βρισκόμαστε για την κάλυψη του σπουδαίου αγώνα των 24 ωρών, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας...

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 14/6

  Η επιστροφή της BMW στο Le Mans

  Η BMW κάνει την αγωνιστική επιστροφή της στις 24 Ώρες του Le Mans! Η BMW Team MTEK συμμετέχει με δύο νέες BMW M8 GTE στην κατηγορία GTE Pro. Η ομάδα αποτελείται από έξι εργοστασιακούς οδηγούς της BMW.

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 14/6

  Oι 24 Ώρες του Le Mans

  Για 86η φορά, άνθρωποι και μηχανές θα αναμετρηθούν τόσο μεταξύ τους, όσο και αναφορικά με την αντοχή τους. Θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν εαυτόν, ατυχίες, αντιπάλους. Στο τέλος, θα υπάρξει ένας νικητής αλλά όλοι θα έχουν κερδίσει αυτογνωσία και ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους...

 • 24 HOURS OF LE MANS 14/6

  Φαβορί για το Le Mans η Toyota!

  Η Toyota GAZOO Racing έρχεται αντιμέτωπη με την πρόκληση του αγώνα των 24 ωρών του Le Mans και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (World Endurance Championship – WEC) απλώς και μόνο λόγω της έλλειψης άλλης αξιόλογης...

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 14/6

  Πανέτοιμη η Nissan για τις 24 Ώρες του Le Mans

  Οι ομάδες που εφοδιάζονται με τα κινητήρια σύνολα της Nissan, θα λάβουν μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο στο Circuit de la Sarthe, για τις 24 Ώρες του Le Mans και για το Michelin Le Mans Cup.

 • 2018 24 HOURS OF LE MANS 5/6

  Η Ford προετοιμάζεται για Le Mans!

  Όταν δοθεί εκκίνηση για το 2018 Le Mans 24 Hours την ερχόμενη εβδομάδα (16-17 Ιουνίου) η ομάδα Ford Chip Ganassi Racing θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Η κατηγορία στην οποία τρέχουν τα Ford GTs στο Le Mans – 'GTE Pro' –...

 • ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2018 4/6

  Στον έβδομο ουρανό ο Magalhaes [Πίνακας αποτελεσμάτων]

  Έχοντας μόλις προσθέσει το όνομά του στην ένδοξη λίστα των νικητών του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes δεν είχε καμία αμφιβολία για τη σημασία του επιτεύγματός του.

 • ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2018 3/6

  Στο Πάνθεον των νικητών του Ακρόπολις ο Magalhaes

  Την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις σημείωσε ο Bruno Magalhaes. O 37χρονος οδηγός από τη Λισσαβόνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας μυαλωμένο αγώνα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, πραγματοποιώντας το όνειρό του.

 • EKO ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2018 2/6

  Κάνει... περίπατο ο Magalhaes!

  Παρά το άνετο προβάδισμά του στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, ο Bruno Magalhaes κέρδισε την τελευταία Ειδική Διαδρομή του 2ου Σκέλους, την επανάληψη της διαδρομής από το Παλαιοχώρι στην Μενδενίτσα, κι έτσι η διαφορά του από τον δεύτερο Norbert Herczig ξεπέρασε το 1'...